3 Gün Kuralı Olmak Zorunda mı
179 görüntüleme
E
Elif Ç.
1 Temmuz 2025 20:11
Ek gıdaya bugün kabak ile başladık ancak hiç sevmedi 3 gün boyunca yedirip ek gıdadan soğutmak istemiyorum başka bir sebzeye geçmeyi düşünüyorum ayrıca süt ve çoklu besin alerjisi var
Z
Zeynep K.
1 Temmuz 2025 20:38
Aynı alerjiler bizdede var malesef ama eğlendirerek vermeye çalışıyorum bende yeni basladim
B
Büşra T.
1 Temmuz 2025 21:05
Mesela kabağa ara verip patatesi 3 gün deneyip sonra tekrar kabak denetebilirsiniz benim kızımda patatese öyle yapmıştı şuan severek yiyor
A
Arzu G.
1 Temmuz 2025 22:43
Kabak gibi sebzelere 3gunun fazla olduğunu düşünüyorum .zaten alerji varsa aynı gün kendini belli ediyor.ben kabak patates havuç gibi alerji ihtimali düşük sebzeleri 1er gün hatta bazılarını birlikte tattirip geçtim
Z
Zeynep K.
2 Temmuz 2025 06:25
Bende öyle düşünüyordum ama havuç yedikten sonra vücudu kabardı

Elif İ. D.
2 Temmuz 2025 12:56
Ben de Arzu hanım gibi yaptım biz de üç gün oldu başlayalı tadımlara.
E
Elif Ç.
2 Temmuz 2025 13:10
Aynı anda anne sütüde aldığı için aslında alerjik Bebeklerde neyin dokunduğunu anlamak daha zor oluyor 🥲
M
Melike G.
2 Temmuz 2025 18:29
Kızımın doktoru kabak havuç patates alerji riski en düşük besinler dedi buharda pişirerek verebilirsn ddi 1 çay kaşığı ya da şu kadar ölçüde diye bir sınır koymadı bebeğin istediği kadar verebilirsin istemediğin de zorlama yapma dedi yemesi için yoğurtla başka şeylerle karıştırarak zorlama dedi önce mama yiyorsa mama emiyorsa emip sonra da ek gıda vermem konusunda uyardı Allah yardımcın olsun alerjik bebek 😥
M
Melike G.
2 Temmuz 2025 18:33
Kanlı kaka popoda ciddi pişik olmadığı sürece devam edebilirsin dedi ama mesela yumurta verdn 2 saat bitmeyen ağlama baygınlık kendinden geçme gibi bir durum gözlemlersen direk acile gelmelisin gecikmeden dedi 4. Ayda başladık tadıma mama ile besleniyor şuan 6. Ayına giricek 2 günü kaldı ek gıdaya başkadık bir haftadır et sulu tavuk sulu çorba veriyorum meyve kefir yoğurt bazen kabarcık gibi olabiliyor ama ciddi alerjik bir durum olmadığı dediği için doktorum devam ediyorm bir kaç arkdaşımj bebeği de ek gıdaya başlaynca biraz kabarıyor gibi oldu birde güneşe çıktğında çok kabarıyor güneş kremi kullanıyoruz ona rağmen sinek ısırmış gibi kabarıyor
İ
İpek
2 Temmuz 2025 18:46
3 gun kuralı gecerli degilmis artik yeni bir calisma yapilmis.Alerji varsa ilk gunde de cikabilirmis 4.gunde de cikabilirmis o nedenle bir hafta donusumlu olarak iki veya uc besin tattirmak gerekiyormus, benim okudugum yontem bu sekildeydi.