3 Gün Kuralı- Baharatlar, Kuruyemişler Vs.

84 görüntüleme
A

Asli B.

7 Ağustos 2025 12:58
6.aydan beri her şeyi 3 gün kuralına göre verdim. Şu an 8 aylık oldu ama çok az şey deneyebildi. Daha baharatlara kuruyemişlere falan geçemedim bile. Siz de benim gibi tek tek deniyor musunuz, nereye kadar 3 gün kuralını uygulamamız gerekiyor?
Cansu K. E.

Cansu K. E.

Emzirme Danışmanı

7 Ağustos 2025 13:04
Öncelikle 3 gün kuralını her şeyde uygulamanıza gerek yok, yani örnek vereyim salatalık, havuç, patates mesela alerji ihtimali yok denecek kadar az. Ama yumurta, fındık, ceviz, tahin vs alerji ihtimali olan şeyler. Bunları çoğaltabiliriz. Alerji riski düşük şeylerde 3 gün kuralı yapmanıza gerek yok.
Ben sadece yumurta, ceviz ve tahinde 3 gün kuralı uyguladım, tabi ki bu benim mesleki olarak gözlemime güvenmemle ilgiliydi.
Ş

Şule G.

7 Ağustos 2025 14:13
Bende alerji ihtimali düşük yiyeceklerde 2 gün denedim 3. Gün yeni bir sebzeyi ekledim. Sadece yumurta, kuruyemiş, susam ve süt ürünlerini 3 4 gün denedim. Alerji olmadığı ürünleri beslenmede 1 öğününe koydum normal yedirdim. Yeni bir ürünü birkaç gün deneyerek gözlemledim.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir