3 Buçuk Aylık Meme Reddi
105 görüntüleme
İ
İlayda N. ..
16 Ağustos 2025 20:53
Bebeğim 3 buçuk aylık hem anne sütü hemde mama alan bir bebek doğduğundan bu yana ama fakat 2 haftadır meme emmiyor sadece mama içiyor meme vermeye çalıştığımda çok ağlıyor ağlaya ağlaya sesi kısıldı artık ve sürekli huysuz uykuya zor dalış sürekli ağlama neden acaba bu durumu yaşayanlar var mı

Fadile B.
16 Ağustos 2025 20:54
Bu ayda meme reddi oldukça sık malesef biberon rahatlığına alışan bebek memeyi emmek istemiyor bu yüzden uyku uyanıklık arası deneyin bol bol ten tene temas edin ve biraz mama verin sonra memeyi teklif edin zıplatarak dolaşarak deneyin
İ
İlayda N. ..
16 Ağustos 2025 20:55
Her yolu denedim uykuda bile biliyor meme Verdiğimi almıyor
S
Sanem A.
16 Ağustos 2025 21:15
Bende aynı durumu yaşıyorum ve çok zorluyor çok üzülüyorum napcagımı sasırdım artık

Perihan Ç.
16 Ağustos 2025 21:17
Merhaba benim çocuğum da 8,5 aylık 2 hafta önce diş çıkarma dönemine girdi ikiz olduğu için hem meme hem mama veriyordum memeyi tamamen reddetti ne yaptıysam ikna olmadı zaten zor emiyordu tamamen bıraktı. Umarım bebeğiniz tekrar emmeye başlar.
İ
İlayda N. ..
16 Ağustos 2025 21:19
Ne yapacağız böyle sütüm çekilecek
M
Melek K. D.
16 Ağustos 2025 22:11
Sütüm çekilecek psikolojisine girmeyin. Söyledikçe gerçekten öyle olur derler. Emmese de düzenli sağım yapmaya devam edin. Sağlığınız sütü verin burada sakin ve mutlu olduğundan emzirmeyi de denedim. İnşallah tekrar emmeye başlar

İlsu O.
16 Ağustos 2025 23:32
Merhaba anneler; benzer durum şiddetli olmasada 1 haftadır bizdede var. Bu aylarda meme reddi zaten bekleniyor kimi bebekte olmayada biliyor. Kendimce yine önce memeyi teklif ediyorum ağlama olmuyor ama sürekli çıkarıp tekrar tutuyor emmeden öyle yinede zaman tanyorum, stres yapmıyorum biraz seviyorum sonra biberonla devam ediyorum. Bebeğim doğduğundan beri anne sütü ve mama alıyor, emzik ve biberon alıyor prematüre ve yoğun bakım süreci oldu. Meme reddini biberon ve emziğe yormak bana saçma geliyor bu biraz gelişim ataklarıyla alakalı bu yüzden biliyorum zahmetli ama bebeğiniz emmediğinde sütünüzü sağın biberonla verin ne olacak. Ben bazen çay kaşığı ile kahvaltı ederken ana kucağında oturduğunda veriyorum. Yani bir anne bebeğini her türlü besler siz strese girip sütüm çekilecek demeyin, sütünüz çekiledebilir ama bebeğinizi bir şekilde doyurursunuz annesi. Bebeğiniz ilk üç ay aldıysa sizden ne mutlu ❤🤗 keşke emseler ama bazen olmuyor işte burada kendinizde bebeğinizde ya da başka şeylerde suç aramayın. Anne sütü evet kıymetli evet birbirimizi bu konuda destekleyelim ama bir sebepten bebek emmediğinde süt olmadığında da sorun etmeyelim.
Siz stres yapmadan, sevgiyle bebeğinize temas edin ❤🤗
Siz stres yapmadan, sevgiyle bebeğinize temas edin ❤🤗
İ
İlayda N. ..
16 Ağustos 2025 23:38
Ilsu hanım 1 haftayı gecik emzirtemedim acaba şimdi de denesem sütüm zarar verir mi bebeğe emmedigi için emilmeyen süt var oluyor ya göğüste

İlsu O.
17 Ağustos 2025 00:52
Emzirmeyi deneyin tabi ki emilmeyen süt bozulur, ekşir gibi şeyler hurafedir. Özel olarak sizden kaynaklı emzirmenizi etkileyecek bir durum yoksa bebeğinizi emzirmeye devam edin. Siz teklif edin ağlıyor istemiyor diye vazgeçmeyin o beslenme anında olmaz ama başka bir anda olur. Bebeğinizi yormayın, kendinizi yıpratmayın her bebeğin ve annenin bu süreçte ritmi farklıdır annelik biraz deneyerek ilerliyor malaesef. Bu konuda tek başınıza çözüme ulaşmakta zorlanıyorsanız çocuk doktorunuzdan, aile hekiminizden destek alabilirsiniz. Bazen sadece uygun olmayan pozisyonda emzirmek bile etkileyebiliyor. Bebeğinizi farklı tutuşlardada emzirmeyi deneyebilirsiniz 🤗 Sütünüzü bu arada sağmanızı tavsiye ederim sadece bebeğiniz için değil sizin sağlığınız içinde.
İ
İlayda N. ..
17 Ağustos 2025 00:54
Teşekkür ediyorum sizi instagramdan takibe aldım 🙂