3 Aylık Uyumuyor
288 görüntüleme
N
Nazlıcan ..
18 Mayıs 2026 08:22
Bebeğim 3 ay 9 günlük ama geceleri hala saatte bir uyanıyor gaz sancısı oluyor. Çıkarıyor sonra tekrar emerek uyuyor sonra tekrar gaz sancisi bu döngü şeklinde devam ediyor. Gede 4 ten sonra da yarım saatte uyanıyor. Deliksiz 3 4 saat uyuduğunu hiç bilmiyorum. 8 saat aralıksız uyuyabilir yazmışlar ama 3 saat bile uyumuyor. Gaz damlası kullanıyoruz süt ve süt ürünleri de kullanmıyorum doktorum takip ediyor ama bu gaz olayı hala çözülmedi bizde. Gazi çıkarırken hala ağlıyor . Uykusunda çıkarsa keşke ama illa ağlıyor. Aynı durumları yaşayanlar var mı
E
Elanur Ü.
18 Mayıs 2026 09:23
Biz de aynı durumu yaşadık. Bebek yağı ile 10 dakika masaj yapın, ütü yada sıcak bir şey ile havluyu ılık yapıp karnına korse gibi sarın. Ayakları mutlaka sıcak olsun. Her beslenme sonrası sırttan gaz,ve bacakları bisiklet yönünde çevirip karnına doğru itikleyin. Gaz ilacı kullanmanızı tavsiye etmem çünkü %20 gibi bir etkisi var. Biz bu şekilde aştık gaz sancısını ❤️
N
Nazlıcan ..
18 Mayıs 2026 09:26
Masaj yapıyoruz hem de günde birkaç kere🥲 acı elma kullanıyorum ayaklarının altına masaj yapıyorum. Gaz çıkarması için sırtına karnına bacaklarına her türlü masajı yapıyoruz ama gece uyanmalarını yenemedik gündüz bir şekilde idare ediyoruz bu yeni bir durum değil doğduğundan beri böyle çok daha kötüydü şimdi çok şükür daha aza indi biraz kendi çıkarabiliyor artık
B
Beril T.
18 Mayıs 2026 10:58
Bu tarz durumlarda en önemli şey bağırsak gazı değil midedeki gazı almaktır yani her emzirme sonrası mutlaka omzunuza alıp geğirmesini sağlayın. Bunu yaparsanız bağırsağın yükünü azaltmış olursunuz. Süt ve süt ürünleri diyetlerine girmeyin benim bebeğimde kakada kan olmasına rağmen böyle bir diyet uygulanmadı emziriyorsunuz sizin de çok ihtiyacınız var besine. 3. Ayda normal bir durum. Her emzirmeden sonra geğirmesini beklerseniz zamanla düzene mutlaka girer
N
Nazlıcan ..
18 Mayıs 2026 15:45
evet haklısınız ama bu seferde uyanıyor gazını almaya çalışıyorken. Gündüz yapıyorum ama gece çıkaramıyorum emzirip yatırıyorum uyanmasın diye. Uzun sürüyor miğde gazının çıkması ama daha dikkat ederim teşekkür ediyorum
G
Gülfidan D.
18 Mayıs 2026 16:54
Ben ilk bebeğimde aynı sızın gıbı yaptım aman gece uyanmasın dıye doyurup yatırdım hareketlenene kadar o gaz problemi asla bıtmedı. Ikıncıde artık azda emse gazını kesınlıkle cıkardım uyanıp uyanmamasıda umurumda degıldı o gaz sancısını bebeğimin cekmesını ıstemedım. Kımı bebek 6 aya kadar gazı cıkartışmalı kımı bebekse 9 aya kadar buna ıhtıyac duyuyor. Bırakın uyansın ondan gazı cıkınca zaten rahat uyuyacak. Uyanmasın dıye cıkarmadıgınız gaz sureklı uykusunu bolmesıne sebeb olacak
N
Nazlıcan ..
19 Mayıs 2026 03:55
Tmm bundan sonra bir süre de böyle deneyeyim inşallah işe yarar çok teşekkürler
Ş
Şevval
20 Mayıs 2026 07:29
3. Ayın başında son zirvesini yapıyor gaz, muhtemelen zirve dönemindesiniz. O zirveden sonra Allahın izniyle gerçekten bitiyor, kendi kendine gaz çıkarmaya başlıyor. Ama bizde zirveyi yaşamıştık doktorumuz bize öyle demişti. Kimi bebek 4. Aya kadar gaz sancısı çekebilir ve sona geldiğinde artık iyice zirve yapar ve birden biter dedi öylede oldu.
Ekstra önerim; Bana kalırsa I love you masajı yapın bağırsakları ovmuş oluyosunuz. Sonrasında bacaklarını çekin itin bu hareketler heryerde var zaten bulabilirsiniz, ben hep öyle yaptım, bunlar kurtardı nurse harveys gg plus damla 20gece 20 gündüz öneririm. Her damla her bebekte aynı etkiyi vermiyor belkide damlasını değiştirmeniz gerekiyodur. Ek olarak Tokken banyo yaptırmayın hafif aç olması gerekiyor. Birde kendinizden yola çıkın ayaklarınızdan soğuğu alırsınız gaz olursunuz. Bu sebeple ben hep ayaklarını sıcak tuttum iki kat giydirdim bunuda öneririm, sıcakladıklarında bile daha iyi gaz çıkarıyolar. Birde sadece süt ürünü yememenizlede alakalı değil bu bi süreç yesenizde yemesenizde aslında bu olacak bişey. Bende hiç bişey yemiyodum süt yoğurt vs ek olarak bakliyat gibi. Ancak heryerim ağrımaya başladı ilaçta içemiyoruz.Takviyelerde bi besin yerini tutmuyor. Yemeğinizide yiyin bana sorarsanız öylede böylede gelişmesi için azcık daha gazı olacak. 15. haftadan sesleniyorum gaz sancımız neredeyse yok rahat olun geçecek. En büyük iş size düşüyo sabırlı olun 🫶🏻
Ekstra önerim; Bana kalırsa I love you masajı yapın bağırsakları ovmuş oluyosunuz. Sonrasında bacaklarını çekin itin bu hareketler heryerde var zaten bulabilirsiniz, ben hep öyle yaptım, bunlar kurtardı nurse harveys gg plus damla 20gece 20 gündüz öneririm. Her damla her bebekte aynı etkiyi vermiyor belkide damlasını değiştirmeniz gerekiyodur. Ek olarak Tokken banyo yaptırmayın hafif aç olması gerekiyor. Birde kendinizden yola çıkın ayaklarınızdan soğuğu alırsınız gaz olursunuz. Bu sebeple ben hep ayaklarını sıcak tuttum iki kat giydirdim bunuda öneririm, sıcakladıklarında bile daha iyi gaz çıkarıyolar. Birde sadece süt ürünü yememenizlede alakalı değil bu bi süreç yesenizde yemesenizde aslında bu olacak bişey. Bende hiç bişey yemiyodum süt yoğurt vs ek olarak bakliyat gibi. Ancak heryerim ağrımaya başladı ilaçta içemiyoruz.Takviyelerde bi besin yerini tutmuyor. Yemeğinizide yiyin bana sorarsanız öylede böylede gelişmesi için azcık daha gazı olacak. 15. haftadan sesleniyorum gaz sancımız neredeyse yok rahat olun geçecek. En büyük iş size düşüyo sabırlı olun 🫶🏻
G
Gülsüm K.
Premium Üye
20 Mayıs 2026 11:29
Benim de o şekilde hala geçmedi 4ay 18 günlük artık gücüm de kalmadı
N
Nazlıcan ..
20 Mayıs 2026 21:20
3. Ayın başında son zirvesini yapıyor gaz, muhtemelen zirve dönemindesiniz. O zirveden sonra Allahın izniyle gerçekten bitiyor, kendi kendine gaz çıkarmaya başlıyor. Ama bizde zirveyi yaşamıştık doktorumuz bize öyle demişti. Kimi bebek 4. Aya kadar gaz sancısı çekebilir ve sona geldiğinde artık iyice zirve yapar ve birden biter dedi öylede oldu.
N
Nazlıcan ..
20 Mayıs 2026 21:22
Ş
Şevval
21 Mayıs 2026 07:32
Ş
Şevval
21 Mayıs 2026 07:38
Çok teşekkür ediyorum 🥰 tavsiyelerinizi uygulayacağım. Günde bir kaç kez yapıyorum gaz çıkarma uzmanı oldum sanki ☺️ evet diyette beni cok zorluyor. Doktorda dedi 4 aya kadar sürer sonra biter umarım öyle olur. Damlayada bakacağım inşallah
N
Nazlıcan ..
21 Mayıs 2026 08:39
Gaz masajlarını arttırın bi kaç kezle kalmayın işe yaramıyo gibi gözüksede işe yarıyor zamanla kendi gazını çıkarttığında daha net görüceksiniz inşallah biran önce süreciniz tamamlanır🥹 gerçekten bana kalırsa bebek bakımı zor, çpcuk bakımı değil. Evet her yaşın ayrı zorluğu var ama bu dönemde sürekli ağlama haline tahammül etmek çok başka bişey bana kalırsa bebelerimiz bian önce büyüsünler🥹💘 sabır diliyorum güzel anne geçecek merak etme 🥹 dipnot; bir gün geçecek diyebileceğimi bile düşünmezdim gaz konusunda 🥹
Ş
Şevval
21 Mayıs 2026 23:30
Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim bazen sadece cesaretlendirilmek istiyor insan ☺️🌷 evet dipsiz kuyulara düştüğümüz oluyor ama yinede tadını çıkarmak lazım ☺️ bakalım söylediğiniz gaz damlasını sipariş verdim bol masajla bu sürece minimuma indirmeye çalışacağım 💕💕💕
Yükleniyor...