3 Aylık Memeyle Kavga
289 görüntüleme
N
Nur B. ..
23 Kasım 2025 17:03
Merhaba bebeğim 3 aylık olmak üzere, özellikle birkaç gündür memeyle sürekli kavga halindeyiz. Bu 3 ayda arada yapıyordu ama bu kadar sık değildi. Emerken bir anda bırakıyor sonra sinirleniyor geri tutuyor, bazen de bırakıp bana bakıyor gülüyor, süt var diye düşünüyorum bıraktığında ağzından süt damlıyor çişli bez sayısı da yeterli. Yürüyerek emzirmeyi de denedim o zaman daha sakin ama yine devam ettiği oluyor, siz ne durumdasınız böyle olup süreci sağlıklı atlatan var mı 🥺
A
Arzu.G
Premium Üye
23 Kasım 2025 17:43
Atak haftasi olabilir ben de yasadim o aylarda cevreye olan ilgi de artiyor donmesi biraz da o yuzden.gaz olabilir o da Cok etkiler. Ayakta emzirmeye alistirmayin derim ben yaptim o hatayi 1kadar da birakmaya ugrastik
N
Nur B. ..
23 Kasım 2025 18:23
Çok teşekkür ediyorum, yaşayan ve bu süreci atlatan anneleri görmek umut verici .ayakta emzirmek aşırı yorucu evet alışırsa çok zor olur ama ayağa kalkmayınca da sürekli savaşıyoruz😔
A
Ayşe A. ..
23 Kasım 2025 19:20
4. Aya yakın çok net meme reddi oluyor.cok bilindik bir konudur bu.Bu süreçte sabırlı olmak mesele.zamanla geçeceğini düşünüyorum.
M
Mine Ş.
23 Kasım 2025 19:26
Şuan biz de 3. Aya 3 gün kaldı. Birebir aynı durumu yaşıyoruz. Memeye geliyor bir iki dakika sonra kavgaya başlıyor sinirleniyor bırakıyor sonra tekrar alıyor bir yudum içiyor sonra kafayı kaldırıp ağlıyor geri geliyo memeye. Mümkün olduğunca uyaranın az olduğu bir ortamda emzirmeye çalışıyorum. Ağzında yara felan mı var acaba diye düşündüm ama sanırım atak zamanıymış. Daha erken diyordum ama herkes hem fikir bu konuda 🥹
N
Nur B. ..
24 Kasım 2025 09:21
4. Aya daha 1 ay var o ay olan meme reddi değildir diye düşünmüştüm ama bu ayda da yaşayan var demek ki. Bebeğim emzik almıyor biberon kullanmıyoruz umarım bu zamanı gerçek bir meme reddine dönüşmeden atlatırız
N
Nur B. ..
24 Kasım 2025 09:24
Aynı şeyler resmen bizi anlatıyorsunuz 12. hafta atağı dedikleri bu galiba, çok araştırdım 3 ay civarı çoğu bebekte oluyormuş ben arada üstümüze ince bir örtü örtüyorum o zaman kısmen daha sakin oluyor umarım en kısa zamanda atlarız
M
Mine Ş.
24 Kasım 2025 09:33
Biz de aynıyız emzik biberon kullanmıyoruz hiç almak istemedi 🥹
N
Nur B. ..
24 Kasım 2025 10:10
Süreci atlatırsak yine yazalım en azından umut olur 😔
A
Aslı
24 Kasım 2025 10:13
3.5 aylık benim oğlum da biz de aynıyız ama çok yorucu çok korkuyorum ben de memeyi reddederse diye çünkü emmediği için sağıp veriyorum bu süreci atlatan anneler siz nasıl geçirdiniz yardımcı olur musunuz
C
Ceren A. Ç.
24 Kasım 2025 20:43
Benim bebeğim de 94 günlük, 13.haftadayız
Yazılanlarla birebir aynı şeyi yaşıyoruz
Sadece akşamlar oluyor saat 19 itibariyle
Asla emmek istemiyor
Sütüm yok sanıyorum sıkıp bakıyorum var
2-3 çekiyor sonra ağlamaya başlıyor
Kaldırıp sakinleştiriyorum
Diğer meme koyuyorum
Aynısı oluyor
Emzik almadı hiç
Ama gün içinde 2-3 mama takviyesi veriyorum
Biberondan içiyor
Ödüm kopuyor meme reddi olacak diye
Nasıl geçecek bu süreç çok zor :(
Yazılanlarla birebir aynı şeyi yaşıyoruz
Sadece akşamlar oluyor saat 19 itibariyle
Asla emmek istemiyor
Sütüm yok sanıyorum sıkıp bakıyorum var
2-3 çekiyor sonra ağlamaya başlıyor
Kaldırıp sakinleştiriyorum
Diğer meme koyuyorum
Aynısı oluyor
Emzik almadı hiç
Ama gün içinde 2-3 mama takviyesi veriyorum
Biberondan içiyor
Ödüm kopuyor meme reddi olacak diye
Nasıl geçecek bu süreç çok zor :(
N
Nur B. ..
24 Kasım 2025 23:21
Bu kadar annenin aynı anda süt ile ilgili bir sılıntısı olduğunu düşünmüyorum, muhtemelen yine bir büyüme atağı yaşıyoruz. Bu arada dün bir emzirme danışmanıyla görüştüm bunu dönemsel geçici meme reddi olduğunu ve pozisyon değiştirme, ılık duşta emzirme gibi yönemteleri önerdi aynı anda duş alma konusunda endişeliyim ama şimdilik sürekli pozisyon değiştirerek emzirmeye çalışıyorum siz de deneyin umarım atlatırız 😔
H
Hatice K.
25 Kasım 2025 07:38
2. Ayın içinde olan bi anne olarak yorumları okudum ve 3. Aya gitmek istemiyorum 😂😂😂
H
Hatice K.
25 Kasım 2025 07:39
Aynı şeyler arada bizde de olıyordu yatarak emziriyorum geçti o şeyler umarım o atakları biz yaşamayız😬☺️
N
Nil Y.
26 Kasım 2025 17:07
Diş çıkarma dönemi 💜 lütfen diş çıkarma sancılarını hafifletin
O
Onur A. ..
28 Kasım 2025 07:56
Bizim bebeğimiz de hemen hemen aynı dönemlerde şu an, 3 ay 15 günlük. Geçen hafta itibarıyla, şimdiye dek güle oynaya uyguladigimiz tüm uyaniklik, beslenme ve uyku rutinlerini unutmamız gerektiğini anladık. Hem doktor, hem hamilelikte katildigimiz bir ebeveynlik eğitim programından tanis olduğumuz şimdinin anne-babalari, hem de emzirme danışmanımızdan aldığımız tavsiyeleri uygulamaya başladık.
- Oncelikle şunu bilmek iyi gelebilir, bu dönem geçici deniyor.
- Memeyi tutmadigi ve bilhassa ağladığı an, zorlamiyoruz. Başlarda bunalıma girmiştik.
- Her emzirmede bir B planı olarak minimum 50ml sagilmis sütü hazır tutuyoruz.
- Sagilmis sütü biberon ile versek de,kaşık biberon daha çok öneriliyormuş ama biz bundan emin olamadık. O nedenle akisi yavaş olan, daha az gaz yapan antikolik biberonlar tercih ediyoruz.
- Şimdi bu noktada uyku ile bir link kuracağım. Çünkü uyku uyusuklugu ile meme kavrama bir araya geliyor. Şu an burayı geliştiriyoruz biz de.
- Gündüz ya da gece, artık uykulara meme emip sakince geçmiyor. Gündüzleri kangruda uyutup, 1 tog tulumda bir kolu dışarıda olacak şekilde yatagina koyuyoruz.
- Gece uykularında ise elleri kollari içeride esnek olabilecek tulumla uyutuyoruz.
- Amacimiz, gündüz iki kol dışarıda, gece bir kol dışarıdaya doğru ilerlemek.
- Gündüzleri kangruda demiştik. Ama öyle krizler geçiriyor ki, geceleri da kangruda uyuttuğumuz oluyor.
- Yine de amacımız uyku ile bir nesneyi (kangru, pilates topu, hamak vs) bağdaştırmasina alistirmamaktir.
- Bu nedenle asıl yaptığımiz, kucakta bir aşağı bir yukarı, o yatar pozisyondayken pis pis ve pat pat kombosuyla uyutmak. Bir nevi full bedensel ve işitsel senkronizasyon. Burada kritik nokta karanlık ortamda bunu yapıyoruz.
- Sonuç: 2-3 dk içinde sakinleme. 5-10 dk içinde uyuma.
- İşte bu an beşiğine çok yavaşca ve pis pis, pat pat rituelleri ile koyuyoruz. Sevmedi, uyandı, ağladı mı. Tekrar. 3-4 kez daha sürüyor ama pes ediyor. Etmemesi halinde henüz reçetemiz yok:) Ama muhtemelen ağlama krizi her defasında sonlaniyorsa bu iyi bir işaret diye düşünerek devam ederdik tekrarlara.
- Ve uyku başladı. Bir süre sonra kipraslamalar başlayınca, işte o an memeyi tutuveriyor. Tıpkı dördüncü trimester’daki gibi 😍
Bundan sonrası zaten bir döngü. Bir denemekte fayda var.
- Oncelikle şunu bilmek iyi gelebilir, bu dönem geçici deniyor.
- Memeyi tutmadigi ve bilhassa ağladığı an, zorlamiyoruz. Başlarda bunalıma girmiştik.
- Her emzirmede bir B planı olarak minimum 50ml sagilmis sütü hazır tutuyoruz.
- Sagilmis sütü biberon ile versek de,kaşık biberon daha çok öneriliyormuş ama biz bundan emin olamadık. O nedenle akisi yavaş olan, daha az gaz yapan antikolik biberonlar tercih ediyoruz.
- Şimdi bu noktada uyku ile bir link kuracağım. Çünkü uyku uyusuklugu ile meme kavrama bir araya geliyor. Şu an burayı geliştiriyoruz biz de.
- Gündüz ya da gece, artık uykulara meme emip sakince geçmiyor. Gündüzleri kangruda uyutup, 1 tog tulumda bir kolu dışarıda olacak şekilde yatagina koyuyoruz.
- Gece uykularında ise elleri kollari içeride esnek olabilecek tulumla uyutuyoruz.
- Amacimiz, gündüz iki kol dışarıda, gece bir kol dışarıdaya doğru ilerlemek.
- Gündüzleri kangruda demiştik. Ama öyle krizler geçiriyor ki, geceleri da kangruda uyuttuğumuz oluyor.
- Yine de amacımız uyku ile bir nesneyi (kangru, pilates topu, hamak vs) bağdaştırmasina alistirmamaktir.
- Bu nedenle asıl yaptığımiz, kucakta bir aşağı bir yukarı, o yatar pozisyondayken pis pis ve pat pat kombosuyla uyutmak. Bir nevi full bedensel ve işitsel senkronizasyon. Burada kritik nokta karanlık ortamda bunu yapıyoruz.
- Sonuç: 2-3 dk içinde sakinleme. 5-10 dk içinde uyuma.
- İşte bu an beşiğine çok yavaşca ve pis pis, pat pat rituelleri ile koyuyoruz. Sevmedi, uyandı, ağladı mı. Tekrar. 3-4 kez daha sürüyor ama pes ediyor. Etmemesi halinde henüz reçetemiz yok:) Ama muhtemelen ağlama krizi her defasında sonlaniyorsa bu iyi bir işaret diye düşünerek devam ederdik tekrarlara.
- Ve uyku başladı. Bir süre sonra kipraslamalar başlayınca, işte o an memeyi tutuveriyor. Tıpkı dördüncü trimester’daki gibi 😍
Bundan sonrası zaten bir döngü. Bir denemekte fayda var.
E
Elif A.
28 Kasım 2025 08:25
Bebeğim 3 aylık olmasına 4 gün var. Devamlı memeyi bir çekiyor bir bırakıyor bir çekiyor bir bırakıyor. Yatarak, kucakta, ayakta, sallanarak emziriyorum genelde aynı. Bizimki gazdan dolayı böyle diye düşünüyorum geçmeyen bir gaz problemimiz var. Yanağını sevip konuşunca birkaç dk çek bırak yapmadan emiyor.
Yükleniyor...