3 Aylık Destekli Oturma
94 görüntüleme
F
Fatma B. A.
4 Ağustos 2025 11:32
Kendisi sürekli oturmak istiyor ya da ayakta durmak istiyor ayaktayken kafasına çok aşırı kontrollü tutamasa da otururken destekli de kafasını tutuyor gazlı Bir bebek bu şekilde daha rahat gazını çıkartabildiği için oturmak istiyor sürekli oturmamızda bir problem var mı kucağımda olabildiğince ayaklarını daha rahat tutabileceği pozisyonda oturtmaya çalışıyorum Bir sorun olur mu
F
Fatma B. A.
4 Ağustos 2025 11:36
Tummy time etkinliği yaptırmaya çalıştığım zaman da kafasını kaldırmak istemiyor zorla kafasını ben tutuyorum biraz o şekilde tuttuktan sonra bırakıyorum biraz tutuyor sonra kafasına koyup tekrar ağlamaya başlıyor bunların sebebi sancı olabilir mi böyle şeyler yaşayan var mı acaba
T
Tuğçe Y.
4 Ağustos 2025 11:57
Henüz çok erken biz 4 ayı doldurduk kucagımda beş dk falan oturtmaya başladım. O da sırtı ve başı bana destekli şekilde. Mama içirirkende oturtuyorum ama yatar pozisyonda oturuyor tam oturma değil ana kucağındada öyle yani. Ama direk sırtının dümdüz olacak şekilde oturtmak için en azından 4 4 buçuk ayı bekleyin
T
Tuğçe Y.
4 Ağustos 2025 11:58
Kafasını zorla ben turuyorum demişsiniz onu hiç anlayamadım nasıl yani? Çocugun kafasını zorlamayın istediği zaman kaldırır istediği zaman tutar siz zorlayınca erken tutmayacak ki sadece Allah korusun yanlıs bisey olur boynuna
K
Kübra E.
4 Ağustos 2025 11:59
Her bebek tummy time yapmıyor malesef ya benim oğlum 1 yaşında çok denedim hiç yapmadı her yatırdığımda ağladı 🤣 ama gelişiminde sıfır sıkıntı var. Desteği sağlam yaptığınızda oturması da bence problem olmayacaktır. Beli batar kemiği kayar durumları bence hurafe. Uzun süreli olmamak kaydıyla bende oturttum ve sorun olmadı
F
Fatma B. A.
4 Ağustos 2025 12:06
Açıkçası bende oturtma taraftarı değilim ama yatınca ve sırtı dümdüz olacak duruma gelince ağlıyor bana sırtını yaslayıp sırtı biraz eğimli olacak şekilde durmak daha çok rahat hissediyor kafasını zorla tutmaktan kastım çenesinin altına kafasını biraz daha tuttuktan sonra kendisi tutması için alınca yastığı kafasını koyup ağlıyor elleri çene altında zaten asla birleştirmiyor sıkılıyor ama normalde dik tutabiliyor
K
Kübra E.
4 Ağustos 2025 12:14
Endişe etmeyin lütfen. Dediğim gibi ben tummy time hiç yaptıramadım o zamanlarda. Çok stres yapıyodum neden diye ama her bebek hoşlanmıyor o dönemde. Sırt üstü yatırmak da gaz sancısını baskıladığı için huzursuzluk yaratabilir. Bebişin annesi sizsiniz ve sürekli gözlem yapan da sizsiniz. Onun güvenliğini ve nasıl huzurlu olduğunu siz daha iyi bilirsiniz. Hiçbirşeyi zorlayarak yapmayın masajla ufak hareketlerle gaz çıkarmasına destek verin havalar güzelken duş aldırın karnını ovalayın çok rahatlayacaktır. Ilık duşda karın masajı gaz için sağlıklı 👍 oturur pozisyonu karnını baskıladığı için istiyorsa kucağınızda cenin pozisyonu da rahatlatacaktır
F
Fatma B. A.
4 Ağustos 2025 12:33
Çok teşekkür ederim Kübra hanım dikkat edeceğim ☺️