3 Aylık Beslenme ?

71 görüntüleme
G

Gülüş ..

16 Nisan 2026 12:28
Bebeğimi sağımla besliyorum bugün 3 aylık olduk etrafa bakıp duruyor beslerken az içiyor bazen çok içiyor bazen direniyor içmiyor neden olabilir etrafı keşif için erken mi değil mi ? Yada beslemek için zorlamalımıyım yaklaşık 10 gündür bu şekilde zorlayınca da almıyor diliyle itiyor .
Afranur K.

Afranur K.

16 Nisan 2026 12:32
O aylarda başlıyor etrafa ilgi maalesef, 4-5. Aylar arasında da artıyor, ben emziriyorum mesela 6.5 aylığız odaya babası girsin hatta değil odaya kapıyı açsın kafasını çevirip bakıyor.

Zorlamayın mama reddi yapmasın ama ortamı sakin ve izole tutmak yardımcı olacaktır size de
G

Gülüş ..

16 Nisan 2026 12:42

Afranur Keskin

O aylarda başlıyor etrafa ilgi maalesef, 4-5. Aylar arasında da artıyor, ben emziriyorum mesela 6.5 aylığız odaya babası girsin hatta değil odaya kapıyı açsın kafasını çevirip bakıyor.

Zorlamayın mama reddi yapmasın ama ortamı sakin ve izole tutmak yardımcı olacaktır size de

Odayı ne yapmalıyım ki gündüz karanlık bir ortam yok tabi nasıl yapsam bilemedim
M

Merve U.

16 Nisan 2026 12:49
Karartmali perde alabilirsiniz internetten fiyatları da uygun çok rahat ediyoruz biz gündüz uykuları içinde çok iyi oluyor loş bı ortam
G

Gülüş ..

16 Nisan 2026 12:50

Merve Ulu

Karartmali perde alabilirsiniz internetten fiyatları da uygun çok rahat ediyoruz biz gündüz uykuları içinde çok iyi oluyor loş bı ortam

Nerden alayım trendyoldan mı
M

Merve U.

16 Nisan 2026 12:52
Ben ordan almıştım evet tercih sizin tabi
Afranur K.

Afranur K.

16 Nisan 2026 13:09
Ben karartma perdesi kullanmadım gündüzleri, gündüz uykusu için önermiyorlar zaten, gece uykusu ve gündüz uykusu birbirinden farklı olmalı çünkü.

Loş ortamdan kastım sadece aydınlık olarak düşünmeyin, uyaran olmamalı. Her zaman gördüğü bir alanda olmalısınız. Hep aynı perde aynı koltuk ve duvar olmalı. Onun dışında telefon/ televizyon gibi ses yapan uyaranlar, renkli oyuncaklar vs. Aynı ortamda olmamalı.

Ben emzirirken oda değiştiriyorum en uygun yer yatak odası oluyor çocuk odasının duvarları vs. De ilgi çekici çünkü, bi de güneşlik standart çekerseniz yeterli olur.
Afranur K.

Afranur K.

16 Nisan 2026 13:10
Bi de emzirmede boynuma renkli bir kolye taktım, siz de beslerken bineronlar zaten yakın temasta oluyorsunuz. Bu kolye dikkat çektiği için beslenme alanında yer alıyor. Ona bakarak emiyorlar.
G

Gülüş ..

16 Nisan 2026 13:12

Afranur Keskin

Bi de emzirmede boynuma renkli bir kolye taktım, siz de beslerken bineronlar zaten yakın temasta oluyorsunuz. Bu kolye dikkat çektiği için beslenme alanında yer alıyor. Ona bakarak emiyorlar.

Ben de öyle yapayım olmadı ya da eşarp takayım evde hep açığım ya 😂normal de tesettürlüyüm
G

Gülüş ..

16 Nisan 2026 13:13

Afranur Keskin

Ben karartma perdesi kullanmadım gündüzleri, gündüz uykusu için önermiyorlar zaten, gece uykusu ve gündüz uykusu birbirinden farklı olmalı çünkü.

Loş ortamdan kastım sadece aydınlık olarak düşünmeyin, uyaran olmamalı. Her zaman gördüğü bir alanda olmalısınız. Hep aynı perde aynı koltuk ve duvar olmalı. Onun dışında telefon/ televizyon gibi ses yapan uyaranlar, renkli oyuncaklar vs. Aynı ortamda olmamalı.

Ben emzirirken oda değiştiriyorum en uygun yer yatak odası oluyor çocuk odasının duvarları vs. De ilgi çekici çünkü, bi de güneşlik standart çekerseniz yeterli olur.

Tamamdır o zaman teşekkür ederim
M

Merve U.

16 Nisan 2026 15:03
Haklısınız ama benim odam aşırı güneş aliyo mesela biz bile sabahları uyuyamıyoruz bende gündüzleri karartmali perdeyi tam kapatmiyorum zaten güneş gelen kısmı çekiyorum yarım kapatıyorum oda hafif loş oluyor bunu öneren de var uyku danışmanlarından gece uykusunda da hiç problem yaşamıyorum gündüzleri 40 dk Max 1 saat uyuyor zaten yani gece gündüz ayrımı sorunu yaşadığını düşünmüyorum☺️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir