3 Aylık Bebekte Sünnet

561 görüntüleme
Y

Yagmur B. G.

11 Mayıs 2026 01:36
Selam kızlar,

3 aylık bebekte sünnet yapılmalı mı? Kafam çok karışık bu konuda birçok doktor yaptırın derken bazı doktorlar bu çok erken neden düşünüyorsunuz diyor.

Ne düşüneceğimi şaşırdım açıkçası
Ö

Özge T.

11 Mayıs 2026 02:27
Öncelikle uygulayacak cerrahın muayenesi gerekiyor o söylüyor size duruma göre. 41.gününde yaptırmıştık biz mesela.
E

Ece ..

11 Mayıs 2026 02:57
Merhaba, biz 3 aylıkken yaptırdık, doktorumuz genel anesteziyi uygun gördü ama çoğu yerde lokal anestezi ile yapılıyorlar.

Sonra ki süreç o kadar kolaydı ki bu kadarını inanın beklemiyordum ne bir huzursuzluk, uykusunda aksama herhangi bir şey olmadı.

Bu süreçte dikkat edilmesi gereken en önemli konu et yapışmasın diye muhakkak masaj yapmak.

1 numara büyük bez yada kapta kullanmadık, farmisol sprey ile bactroban krem kullandık sadece.

Umarım sizin süreciniz de ağrısız sızısız en kolay yoldan hallolur.
A

Ayşe N. ..

11 Mayıs 2026 05:15
Merhaba, bizde 4 aylık oğlumu 1 hafta önce sünnet yaptırdık. Keşke daha önce yaptırsaydık diye pişmanlık yaşadım. Bence ne kadar erken o kadar iyi hareketlenmeler başlayınca süreç biraz zor oluyor bir de bebek büyüdükçe acıyı biliyor hissediyor o yüzden size tavsiyem bir an önce yaptırın.
İ

İnanç B.

11 Mayıs 2026 05:32
Biz yaptırdık çokta rahat geçti çok şükür bebek çok hareketlenmeden olması daha iyi bence rahat ediyor köpük bardak bir numara büyük bez kullandım ben bardak koyduğum için bardak da beze yapışmasın iyileşme sürecini hızlandırsın diye çok şükür 1 haftada toparladı zaten
B

Büşra A.

Premium Üye
11 Mayıs 2026 07:53
Biz 3 aylıkken cerrahla görüşmüştük, hafif uyutcaklarını söylediler sadece lokalle yapmıyormuş hareket eder diye. Ameliyathaneye bizi de almıyorlar. Kıyamadım açıkçası 3 aylık bebeğimi ameliyathaneye tek başına yollamaya, sağlıkla ilgili bir sorunu olmadığı sürece. Bu yüzden vazgeçtik büyüyünce bakacağız. Kararımın doğru mu yanlış mı olduğunu da o zaman göreceğiz 😂
E

Ece ..

11 Mayıs 2026 18:37
Büşra Aslan
Biz 3 aylıkken cerrahla görüşmüştük, hafif uyutcaklarını söylediler sadece lokalle yapmıyormuş hareket eder diye. Ameliyathaneye bizi de almıyorlar. Kıyamadım açıkçası 3 aylık bebeğimi ameliyathaneye tek başına yollamaya, sağlıkla ilgili bir sorunu olmadığı sürece. Bu yüzden vazgeçtik büyüyünce bakacağız. Kararımın doğru mu yanlış mı olduğunu da o zaman göreceğiz 😂
Bizimkisi bu şekilde oldu anestezi alacağı için çok korktum bende vazgeçmek üzerineydim bir de öncesinde 4 saat sonrasında 4 saat aç olması gerekiyor bebeğin tek zorlandığımız kısım buydu sonrası çok kolay geçti.

Sünnette olsa bu bir cerrahi operasyon olduğu için yaptırmamakta haklısınız bende çok git gel yaşadım bir de görüştüğüm çoğu çocuk cerrahi-çocuk ürologları 8 yaşında sünnet yapılmasını önerdi, erken sünnette yapışma riski yada sünnet tekrarı gerekebiliyormuş. Ben çocuğum hatırlamasın travma kalmasın bir de dönmeyi öğrenmeden olsun zaten yaptırcaksam diye yaptırdım.
B

Büşra A.

Premium Üye
11 Mayıs 2026 18:40
Ece
Bizimkisi bu şekilde oldu anestezi alacağı için çok korktum bende vazgeçmek üzerineydim bir de öncesinde 4 saat sonrasında 4 saat aç olması gerekiyor bebeğin tek zorlandığımız kısım buydu sonrası çok kolay geçti.

Sünnette olsa bu bir cerrahi operasyon olduğu için yaptırmamakta haklısınız bende çok git gel yaşadım bir de görüştüğüm çoğu çocuk cerrahi-çocuk ürologları 8 yaşında sünnet yapılmasını önerdi, erken sünnette yapışma riski yada sünnet tekrarı gerekebiliyormuş. Ben çocuğum hatırlamasın travma kalmasın bir de dönmeyi öğrenmeden olsun zaten yaptırcaksam diye yaptırdım.
Dediğinizde çok haklısınız çocuğun hatırlamaması da çok iyi bir yandan. Çok geçmiş olsun size de. Yani ne yapsak da doğru mu yaptığımızdan emin olamadığımız bir konu. Şuan 7.5 aylık zaten sürekli emeklemeye çalışıyor çok hareketli artık hiç yapılamaz. Yapmak isteyenlerin de dönmeyi öğrenmeden yapması en iyisi olur daha kolay korunuz o bölge 🩷
A

Aleyna Ö. A.

21 Mayıs 2026 16:09
Biz tam 3 aylık olduğu gün yaptırdık çok şükür iyileşme sürecimiz çok hızlı oldu iyi ki yaptırmısız
Selcan Y.

Selcan Y.

Premium Üye
21 Mayıs 2026 20:51
Büşra Aslan
Büşra hanım bence yanlış yapıyorsunuz. Bebeğiniz ameliyathaneye girdiğini bile anlamayacak kadar küçük. İlerde canının acısını hissedecek ve süreç sizin için daha zor olacak emin olun.

Bende bebeğimi 3 aylıkken sünnet ettirdim şimdi 5 aylık ve ne ara sünnet oldu ne ara iyileşti hatırlamıyorum bile, bebeğim bişeyleri anlamazken yaptırdığımız için sürecimiz çok kolay oldu. Tavsiyem hareketlenmesi başlamadan sünnet ettirmeniz olur.

İyileşme sürecinde de karton bardağı sadece 1 gün kullandım, doktorun verdiği antibiyotik ve sarı kantaron yağı kullandım 1 hafta içinde iyileşti çok şükür.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir