3 Aylık Bebekle Yolculuk
177 görüntüleme
E
Elif
Premium Üye
20 Ağustos 2026 17:12
Merhaba, bebeğim 3 aylık 7 saatlik bir yolculuğa çıkacağız. Pusette duran uyuyan bir bebek değil. Muhtemelen tüm yolu emerek memede uyuyarak geçirecek. Bu tarz bebeği olup da konu hakkında tavsiye ve alternatif yöntemler verecek olan var mıdır
N
Nazlıcan
Premium Üye
20 Ağustos 2026 17:58
Merhaba, benim bebeğim de 7 aylık ve 6 aylık olana kadar yani otokoltuk alana kadar bu sıkıntıyı yaşadık. Emzik de tutmayan bir bebek olduğu için 30 dklık yolculuklar bile düşündürüyordu ve çoğu zaman hiçbir yere gitmedim. Daha sınra yavaş yavaş 30 dk 1 saat vsvs derken biraz alıştı ve 6.ayından sonra otokoltuk alınca etrafı görmeye başladı ve bir nebze rahatladık. Şöyle yapıyordum ben, uyku saatine denk getiriyordum yola çıkış saatlerimizi. Yani evde uyutup hemen pusetle alıp arabaya biniyorduk, uyanana kadar ve uyandıktan sonra bir süre rahat gidiyorduk. Kriz başlarsa da kucağımıza alıp duruyorduk eğer ben arabayı sürmüyorsam yol boyu emziriyordum. Arabayı ben sürüyorsam da sürekli dur emzir sakinleştir tekrar arkaya ver gibi bir döngüyle gidiyorduk. 5,5 aylıkken izmirden çanakkaleye yolculuk yaptık gece uykusu içerisinde gittik, gece 4te yola çıktık zaten 7ye kadar uyudu. Ardından 2 saat de uyanıklığı ile 5 saat öyle idare ettik. Sonrasında biraz sıkıntı yaptı onda da kucağımızda gittik. Ama dönüşte bunu ayarlayamadık o yüzden yolun büyük çoğunluğunu kucağımızda geçirdi ve biraz da pusetin içinde yüzüstü koydum öyle etrafa baktı. Sanırım durmayan çocuklar için pek de çözüm yok ama ben otokoltuktan sınra çok rahatladım dediğim gibi
B
Beyza ..
20 Ağustos 2026 18:16
Biz de 8 saat bi yolculuk yaptık 3 buçuk aylıkken , aşırı gazı oluyor ona dikkat edin yolculuk bittiğinde , rahatlatıcı masajlar yapabilirsiniz arabada normalde gazlı bi bebek değil diye ben düşünemedim onu , yolculuk bittiğinde mahvolduk aslında yolculuk bi şekilde geçiyor uyuyor uyanıyor uyanıken pusette durdu yattığında rahat yatsın diye bi yatak yapmıştık arabaya öyle yatırdık
İ
İrem
20 Ağustos 2026 19:50
Memeye düşkünse hiç korkmayın 11 saatlik yolculuk yapmıştık 2,5 aylık bebegimle pusette durmuyor sürekli memedeydi uyudu emdi uyudu emdi rahat geçti ama beyza hanımın da dediği gibi gaz çok oluyor yolculuk bitiminde masaj yapmak gerekiyor
N
Nur K.
20 Ağustos 2026 21:22
Biz de 8 saat bi yolculuk yaptık 3 buçuk aylıkken , aşırı gazı oluyor ona dikkat edin yolculuk bittiğinde , rahatlatıcı masajlar yapabilirsiniz arabada normalde gazlı bi bebek değil diye ben düşünemedim onu , yolculuk bittiğinde mahvolduk aslında yolculuk bi şekilde geçiyor uyuyor uyanıyor uyanıken pusette durdu yattığında rahat yatsın diye bi yatak yapmıştık arabaya öyle yatırdık
B
Beyza ..
20 Ağustos 2026 21:23
Yolculukta gaz mı oluyor anlamdım
Yükleniyor...