3 Aylık Bebek Uyumuyor
87 görüntüleme
G
Gül K. ..
17 Ocak 2026 08:06
Bebeğim 3 aylık diyorlarki uyanık kalma süresi 1 saat 1 saat 15 dk tam 1 saat olunca alıyorum sakın bı yere her türlü uyutmayi deniyorum olmuyor 15 er dk ile uyuyana kadar deniyorum 2 saat uyanık kaliyor 30 dk da uyuyor 20 dk uyuyup uyanıyor ne yapmam lazım gündüz uykusu böyle olunca gecede düzensiz oluyor

Fatma A. U.
17 Ocak 2026 08:09
Benim kızımda aynıydı geçiyor merak etmeyin
Ne yaparsak yapalım o döngü geçtikten sonra kendiliğinden düzeliyor yani bizimki öyle oldu
Ne yaparsak yapalım o döngü geçtikten sonra kendiliğinden düzeliyor yani bizimki öyle oldu
G
Gül K. ..
17 Ocak 2026 08:10
@Fatma Albina Uyar ne kadar sürüyor acaba uyku gerilemesi mi oluyor bu
M
Melda E.
17 Ocak 2026 08:12
Benim bebeğimde 3,5 aylık gün içerisindeki saatler değişiyor mesela bazen sabah uykusundan uyanınca 1 saat 15 dakikada uykusu geliyor ama bazen 2 saat ayakta kalıyor anca uyuyabiliyor. Gün içerisinde de bebişin sinyallerini yakalamaya çalışıyorum yoksa 1 saat 15 dakika olup hemen uyutmaya çalışırsam eziyete dönüyor.Uyku süresi ise eğer yanında değilsem dediğiniz gibi 20-30 dk arası kendiliğinden uyanıyor. Genelde yanında duruyorum uyanırken hemen sarılıyorum pış pışlıyorum tekrar dalmasını sağlıyorum baktım tamamen uyandı kucağımda uyutup tekrar uyutuyorum.

Fatma A. U.
17 Ocak 2026 08:12
Atak haftasındasınız muhtemelen iki hafta sürmüştü kızımda
G
Gül K. ..
17 Ocak 2026 08:15
@Melda Erol yanımda uyutuyordum salonda önceden artık rahat edemiyor galiba ışıktan sesten o yüzden oda da yatırıyorum. Esniyor kulaklarını çekiyor yüzünü ovaliyor o yüzden uyutmaya çalışıyorum ama yine olmuyor olsada 30 dk yi pek geçmiyor
M
Melda E.
17 Ocak 2026 08:20
Uyutma şeklini değiştirerek deneseniz belki farklı bir yöntem gerekiyordur. Kucakta uyutmak, yatakta pış pışlamak, beşikte sallamak vs. Kolay gelsin gerçekten bebek bakımında en zor ve ilgi gerektiren kısım uykuymuş.
İ
İlayda A.
17 Ocak 2026 08:59
Kendinizi bir saat diye şartlamayin o zaman daha zor oluyor benim kızım karnını doyurup biraz zaman geçtikten sonra kendiliğinden uyumak istiyor bu bazen iki saat oluyor bazen bir gözlemleyin ve sürekli aynı saatte aynı yerde deneyin uyutmayi düzenli uyumayı seviyorlar
G
Gül K. ..
17 Ocak 2026 09:03
@İlayda A sartlmiyorum aslında esneyip yüzünü ovusturunca deniyorum
İ
İlayda A.
17 Ocak 2026 09:55
Sürekli değişim gösteriyorlar düzene geçer inşallah