3 aylık bebek uyku düzeni
82 görüntüleme
D
Didem A. ..
4 Haziran 2025 07:14
Bebeğim 7 Haziranda tam 3 aylık olacak. Doğduğundan beri kendi uyku düzeni var. Yenidoğan dönemi hariç akşam saat 9 da uyur sabah 9 a kadar ama gece bir kere uyanıp emiyor gazını filan alıp altını değiştirip tekrar yatırıyorum rahatça uyuyor. Ama gündüz uykusu sıfır nerdeyse ve bu aralar çok huzursuz yirmi dakika uyuyor uyanıyor, uykusunda ağlıyor, eli sürekli ağzına gidiyor. Gece uyuması güzel ama gündüz uyumadigi için hiçbir şey yapamıyorum evde, böyle bebeği olan var mı? Siz neler yapıyorsunuz? Diş sancısı olabilir mi?
S
Sezen N. S. ..
4 Haziran 2025 08:01
Bizimkinin de tam o zamanlar gündüz uykusu yoktu gelişimsel bi aşama olabilir fakat ben uyanıklık süresini takip ederek gündüz uykusuna yatırdım 3 aylıkken sanırım 1 buçuk saat filandır uyandıktan sonra 1 buçuk saat geçince tekrar yatırıyorum vs. Tabi ilerleyen zamanlarda gece uykusu bozulabilir bizimki gibi diş hastalık atak vs oluyor. Ama rutinde gece uykusunda bi problem yoksa doktorumuz gündüz uykusuna çok takılmayın demişti. Zaten sizinki de gündüz uykusundan verim alamasa çok yorulsa gece o kadar iyi uyumazdı diye düşünüyorum.