3 Aylık Bebek Uyanıklık Aktivitesi
161 görüntüleme
A
Aslı Y.
26 Aralık 2025 19:54
Merhabalar, bebeğim 3 aylık olacak önümüzdeki hafta.Gün içinde uyanıkken müzik dinletiyorum sohbet ediyorum tummy time yaptırıyorum sıkılıyor hemen herşeyden,aktivite bulamıyorum ne yapabilirim geliştirici hem de oyalayıcı

Afranur K.
26 Aralık 2025 20:21
Benim kızım da bugün 3 aylık oldu önerileri takip edeceğim büyük bi hevesle çünkü hiçbir şey yapmıyormuşum gibi geliyor bazen. Sanki çocuk sürekli boş kalıyor gibi 🤦🏻♀️
Ben bugüne kadar
Tummy time ı çeşitlendirdim; zeka kartlarını kullandım, bebek üniversitesinin ilk setinin 2 kitabını arada koydum önüne, evde akvaryum var onu izletiyorum, pilates topu var onun üstünde de tummy time yapıyoruz. Bi de bu aralar dönen bi kule var etrafında kırmızı bir top dönüyor hareketli bi oyuncak onu izliyor.
Aktivite halısı var onun üstünde oynamayı çok seviyor. Oyuncaklara uzanıp ellerini keşfetmeye çalışıyor.
Su matı aldım geçen hafta onu da seviyor üstünde uzanıp suyun dalgası ile oynuyor.
Bi de genelde dönme egzersizleri/ esneme egzersizleri yapıyoruz.
Bu arada tüm bu yazdıklarımı bir gün içinde yapmıyorum tabi ki 😅 genelde ilk uyandığında egzersiz yapıyoruz.
2. Uyanıklığında tummy time egzersizleribxen birini yapıyorum.
3. Uyanıkkığında sıklıkla anakucağunda mutfakta ben iş yaparken beni izliyor.
Akşama doğru oyun halısında uzandırıyorum o arada da kalan işlerimi yapıyorum.
Akşamları zaten ya babası oluyır ya anneannesi onlar konuşuyor seviyor vs.
Ama sanki iş yaptığım onu boş bıraktığımda kötü bir şey yapıyor gibi hissediyorum 🤦🏻♀️ bu vicdan rahatsızlığı nasıl geçecek bilmiyorum kaldı ki 1 yaşına doğru işe de başlamak istiyorum bu vicdanımı birazcık susturmayı da öğrenmek istiyorum. Yardımcı olan olursa çok güzel olur 🥲
Ben bugüne kadar
Tummy time ı çeşitlendirdim; zeka kartlarını kullandım, bebek üniversitesinin ilk setinin 2 kitabını arada koydum önüne, evde akvaryum var onu izletiyorum, pilates topu var onun üstünde de tummy time yapıyoruz. Bi de bu aralar dönen bi kule var etrafında kırmızı bir top dönüyor hareketli bi oyuncak onu izliyor.
Aktivite halısı var onun üstünde oynamayı çok seviyor. Oyuncaklara uzanıp ellerini keşfetmeye çalışıyor.
Su matı aldım geçen hafta onu da seviyor üstünde uzanıp suyun dalgası ile oynuyor.
Bi de genelde dönme egzersizleri/ esneme egzersizleri yapıyoruz.
Bu arada tüm bu yazdıklarımı bir gün içinde yapmıyorum tabi ki 😅 genelde ilk uyandığında egzersiz yapıyoruz.
2. Uyanıklığında tummy time egzersizleribxen birini yapıyorum.
3. Uyanıkkığında sıklıkla anakucağunda mutfakta ben iş yaparken beni izliyor.
Akşama doğru oyun halısında uzandırıyorum o arada da kalan işlerimi yapıyorum.
Akşamları zaten ya babası oluyır ya anneannesi onlar konuşuyor seviyor vs.
Ama sanki iş yaptığım onu boş bıraktığımda kötü bir şey yapıyor gibi hissediyorum 🤦🏻♀️ bu vicdan rahatsızlığı nasıl geçecek bilmiyorum kaldı ki 1 yaşına doğru işe de başlamak istiyorum bu vicdanımı birazcık susturmayı da öğrenmek istiyorum. Yardımcı olan olursa çok güzel olur 🥲
A
Aslı Y.
26 Aralık 2025 20:24
Afranur hanım çok tatlısınız bence sizin bebek çok şanslı çünkü zaten dolu dolu geçiyormuş gibi,kesinlikle bende iş güç yapınca vicdan azabı duyuyorum.Ah ne yapacağız bilmiyorum,Su matı almayı bende düşünüyorum umarım severek oynar önerileriniz için çok Teşekkür ediyorum😍❤️
B
Büşra K. ..
26 Aralık 2025 20:25
Merhaba piyanolu oyun halısı ya da su matı oluyor ben oyun halısına koyuyorum bebeğimi hem bacakları hareket ediyor gazı çıkıyor hem ayakları piyanoya değdikçe ses çıkıyor önünde de çıngırak ayna vb oyuncaklar var dikkatini çekiyor su matının içinde de balıklar var tummy time süresini uzatıyorum çıngırak ile oynatıyorum hışırtılı kitapları gösteriyorum sakinken kitap okuyorum hoşuna gidiyor bebeğimin kurmalı civcivler oluyor her yerden kolaylıkla temin edilebilen onu çeviriyorum hem sesi dikkatini çekiyor hem civciv hareket ettikçe hoşuna gidiyor
G
Gökçin N.
26 Aralık 2025 20:29
Hemen örnek vereyim.
1)Hışırtılı kitaplar çok hoşuna gidiyordu kızımın. Oradaki resimleri detaylandırarak anlatıyordum. Örneğin muz resmi var,muzu kiç çok sever maymun gibi (anlaması önemli değil,önemli olan sizi duyması ve kitaplara ısınması)
2) Dokun hisset kitaplar var (sincap yayınları,neobebek vb) hala favorimiz çiftliğe dokun kitabı (ormana dokun,okyanusa dokun,çöle dokun) hikayedeki hayvanlara dublaj yapa yapa okuyorum. Şuan 6 aylık,dikkatle bakıyor kitaplara,ilk aylarda bu kadar ilgi göstermiyordu,bence seviyor şuan baya.
3)zeka kartlarına hala çok severek bakıyor
4)pencereden dışarı seyrediyoruz. Geçen arabalara bakıyoruz, kuşları gösteriyorum,ağaçları gösteriyorum. (Biraz bel ağrıtır dikkat)
5) Buzdolabı üzerindeki magnetlere bakıyoruz. Magnetlerin ne olduklarını açıklıyorum. Evin en sevdiği yeri olabilir.
6)her gün 2 kere ev turu yapıyoruz.Eşyaları tanıtıyorum. Yüzeylere dokunduruyorum. Yumuşak perde,sert biblo,cam,ahşap vs (temiz olduğuna emin olduğum eşyalar tabi, sonra eller ağza çünkü ) (not2: bu da bel ağrıtır.)
7) her sabah güneşin doğduğnu ve akşam güneşin battığını gösteriyorum pencereden,uyku rutini için yapıyorum.
8)oyun halısı ile baya oynuyorlar. İyi oyalıyor. Motor gelişimi için de harika
9) müzik dinletmek yetmez annesi,karşısına geçip abartılı mimiklerle sen de söyle şarkıları. Özellikle kırmızı balık,arı vız vız vız,serçe, ceviz adam favorilerimiz.
1)Hışırtılı kitaplar çok hoşuna gidiyordu kızımın. Oradaki resimleri detaylandırarak anlatıyordum. Örneğin muz resmi var,muzu kiç çok sever maymun gibi (anlaması önemli değil,önemli olan sizi duyması ve kitaplara ısınması)
2) Dokun hisset kitaplar var (sincap yayınları,neobebek vb) hala favorimiz çiftliğe dokun kitabı (ormana dokun,okyanusa dokun,çöle dokun) hikayedeki hayvanlara dublaj yapa yapa okuyorum. Şuan 6 aylık,dikkatle bakıyor kitaplara,ilk aylarda bu kadar ilgi göstermiyordu,bence seviyor şuan baya.
3)zeka kartlarına hala çok severek bakıyor
4)pencereden dışarı seyrediyoruz. Geçen arabalara bakıyoruz, kuşları gösteriyorum,ağaçları gösteriyorum. (Biraz bel ağrıtır dikkat)
5) Buzdolabı üzerindeki magnetlere bakıyoruz. Magnetlerin ne olduklarını açıklıyorum. Evin en sevdiği yeri olabilir.
6)her gün 2 kere ev turu yapıyoruz.Eşyaları tanıtıyorum. Yüzeylere dokunduruyorum. Yumuşak perde,sert biblo,cam,ahşap vs (temiz olduğuna emin olduğum eşyalar tabi, sonra eller ağza çünkü ) (not2: bu da bel ağrıtır.)
7) her sabah güneşin doğduğnu ve akşam güneşin battığını gösteriyorum pencereden,uyku rutini için yapıyorum.
8)oyun halısı ile baya oynuyorlar. İyi oyalıyor. Motor gelişimi için de harika
9) müzik dinletmek yetmez annesi,karşısına geçip abartılı mimiklerle sen de söyle şarkıları. Özellikle kırmızı balık,arı vız vız vız,serçe, ceviz adam favorilerimiz.
A
Aslı Y.
28 Aralık 2025 16:27
Yanıtlarınız için çok çok çok teşekkür ederim harikasınız 😍❤️