3 Aylık Bebek Kabızlık
53 görüntüleme
F
Filiz D.
14 Eylül 2025 09:18
Bebek yalnızca anne sütüyle besleniyor. 72 saattir dışkılama yapmadı. Karnı küp gibi. Beslenirken gaz sancısı ıkınma vs var. Ne yapacağımı bilmiyorum böyle bi durumla karşılaşan var mı?
Z
Zeynep E. O. ..
14 Eylül 2025 10:01
10 güne kadar dışkılamaması normal

Aybüke C. H.
14 Eylül 2025 10:11
oğlum 4 aylık bende yaşamıştım ılık duş aldırıp masaj yağıyla güzelce masajlar yap rahatlat ayaklarının altına da.. annem bi küçük çay kaşığının ucunda zeytinyağı içirmişti ne kadar doğru yanlış bilmiyorum ama 2 saat sonra yapmıştı ben hala da kabız olduğunu hidsettiğimde çok az zeytinyağı içiriyorum
F
Filiz D.
14 Eylül 2025 10:25
Çok teşekkür ederimm ❤❤
Ö
Öznur T.
14 Eylül 2025 20:05
Aynı sorun için geçen hafta doktora götürdüm. Doktorumuz anne sütünün %100 sindirilebilir olduğunu söyledi. Her emzirmeden sonra bir çay kaşığı zeytinyağı vermemde sakınca olmadığını söyledi ve gerçekten de işe yarıyor sanırım. Mutlaka masaj yapmamı bacaklarını bisiklet hareketi , karna çekme gibi yapmamı önerdi.
Bir de ben nurse harveys damla verdim. 4. Gün kendiliğinden yaptı. Bu arada bebek büyüdükçe giderleri de artıyor örneğin ter, salya , idrar vs . Anne sütü bunlara da gidiyor belki dışkılayacak kadar birikmiyor diye de belirtti.
Benimki de 3 ay 21 günlük oldu gaz sancılarımız hala devam ediyor bir de kaka sorunumuz başladı 3. Ayda işte . Geçecek ama inşallah sadece sabır ve çokça sevgi🙏🏻🌼
Bir de ben nurse harveys damla verdim. 4. Gün kendiliğinden yaptı. Bu arada bebek büyüdükçe giderleri de artıyor örneğin ter, salya , idrar vs . Anne sütü bunlara da gidiyor belki dışkılayacak kadar birikmiyor diye de belirtti.
Benimki de 3 ay 21 günlük oldu gaz sancılarımız hala devam ediyor bir de kaka sorunumuz başladı 3. Ayda işte . Geçecek ama inşallah sadece sabır ve çokça sevgi🙏🏻🌼