3 Aylık Bebek Gece Emzirmelimiyim?

76 görüntüleme
Z

Zeynep E. B.

19 Ağustos 2025 19:08
3 aylık bebeğim akşam 8-9 gibi emip 10 husursuz olursa 11 gibi gece uykusuna yatıyor bazen 4 bazen 5 bazen 6 bucuk gibi uyanıyor eşim nıye erken emzirdim birdaha emzir diyor uyku saatlerını ayarlamaya çaLışıyorum erken yatsın dıye uğraşıyorum sizce yanlışmı yapıyorum? 12 de bırdaha emzirmelimiyin? Busefer uyanırsa huysuzlaşsbılır uyku saatı ayarlamak için erkenmi nasıl yapmalıyım?
M

Melek M.

19 Ağustos 2025 19:24
Kesinlikle emzirmek için bebeği uyandırmayın
E

Esma A.

19 Ağustos 2025 19:25
Daha çok küçük uyku saatinin düzenli olması için. Ne zaman uyanırsa emzirin 😊
Ayşenur E. .

Ayşenur E. ..

19 Ağustos 2025 19:25
Bebekler rutine çabuk alışıyorlar. Eğer kilosu ve gelişimi iyiyse zaten geceleri emzirmeyin. Akşam 9 gibi uyuyup sabaha karşı uyanabilir ve o zaman emzirebilirsiniz ama o kendi kendine uyandığında yapmalısınız. Zaten acıktığı için uyanmıştır. Uyuyan bebeği gece yine emzireyim sabah daha geç kalksın mantığı yanlış oluyor yani tutmuyor. Alıştıkları saatleri var bebeklerin ve çok zekiler 😅 kandırmak kolay değil.
Ayşenur E. .

Ayşenur E. ..

19 Ağustos 2025 19:27
O yüzden bırakın uyayabildiği kadar uyusun hiç uyandırmayın ve zamanla düzene girecek zaten merak etmeyin.
D

Damla B.

19 Ağustos 2025 19:27
Bu aylarda uyku düzeni beklenmiyor. Gece uykusuna geçince dokunmayın zaten acıktığında kendi kalkar. Bazı bebekler gece beslenmesine çok ihtiyaç duymuyor benim kızım da öyle. 11 gibi emip gece uykusuna geçiyor 5te kalkıp emip geri yatıyor. Yani artık alarm kurup uyandırmanıza gerek yok. 70 günü geçtiyse istediği kadar uyuyabilir
Z

Zeynep E. B.

19 Ağustos 2025 19:31
Yanlış anladınız uyku düzeni değil aslında sorum😊 9 gibi emdiğinde sabaha kadar emmiyor acaba aç kalıyormu korkum bu aslında saat 10 da gece uykusuna gecırıyorum yanlışmı yapıyorum dıye dusunuyorum ben uyku ıhtıyaçları var en kalıtelı uykuda 9 da başlıyor oyuzden o saatlerde uyusun sabah 7 de uyansın problem degıl yeterkı onun ıyılıhı ıcın gece emmesını sabah cok uyusun dıye degıl aç kalmasın kilo alsın dıye ıstıyorum cunku ilk ay 1400 kg almıştı ıkıncı ay 1100 kg aldı bu son gıttıgımızde 600 gram almış totelde dogum kgsının ıkı katı iyi dedi doktor ama ben nıye azaldı onu taktım kafama oyuzdne emzirmelimiuim diye soruyorum
P

Pelin B.

19 Ağustos 2025 19:42
Öncelikle bebeğinizin gece uykusunu 8 buçuktan sonraya bırakmayın, 8 - 8 buçuk gibi gece uykusuna geçirmeniz gerek bu rutini şimdi oluşturmalısınız 3 aylık olmuş artık gece siz uyandırmayın uyandığında sessizce emzirip konuşmadan geri uyutun artık gece gündüz ayrımını yapması gerek. 90 gününü doldurmuş bir bebek 9 saat kesintisiz uyuyabilir normal bir insan gibi, eğer ki 9 saati aşarsa uykusu o zaman aç kalır o zaman uyandırırsınız ama zaten acıktığında kendisi uyanır bebekler korkmayın
P

Pelin B.

19 Ağustos 2025 19:43
Her ay bir küsür kilo almasını bekleyemeyiz bunun sağlıkla bir ilgisi yok doğumun iki katına ulaşmış zaten gelişimi iyi demektir bu

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir