3 Aylık Bebek Ciğerden Öksürüyor
90 görüntüleme
H
Hacer A.
1 Aralık 2025 13:57
Merhabalar, bebeğim 3 aylık sabah uyandığımda burnu dolu ve hırıltılı nefes alıyordu, burnunu serum fizyolojik ile yıkadım ciğerden öksürüyor nefesi hırıltılı ne yapabilirim akşam acile gideceğiz ilerlerse

Afranur K.
1 Aralık 2025 14:21
Bu tip durumlarda sabah erkenden aile hekiminize gidip, çocuğu muayene ettirirseniz size daha hızlı yardımcı olabilirler. Hem çocuğun ciğerlerini dinleyip takip edilip edilmemesi gerektiğine karar veriyorlar hem de kendi sistemlerinde ekstra randevu ayarlayabilme durumları olduğu için gerekirse çocuk doktoruna randevu ayarlayabilirler.
Benim kızım 2 aylık, 1. ayın sonunda aynı durumu yaşadık. Röntgen vs. Çekilme ihtimali arasında kaldı aile hekimi o yüzden doktora yönlendirdi kendisi ayarladı randevuyu çocuk doktoru da röntgene ihtiyacı duymadan burun temizliği, nebulizatmr ile takip kararı verdi mesela.
Ama doktora gitmeden insanın içi rahat etmiyor o yüzden hızlıca doktora gitseniz iyi olur bence
Benim kızım 2 aylık, 1. ayın sonunda aynı durumu yaşadık. Röntgen vs. Çekilme ihtimali arasında kaldı aile hekimi o yüzden doktora yönlendirdi kendisi ayarladı randevuyu çocuk doktoru da röntgene ihtiyacı duymadan burun temizliği, nebulizatmr ile takip kararı verdi mesela.
Ama doktora gitmeden insanın içi rahat etmiyor o yüzden hızlıca doktora gitseniz iyi olur bence
H
Hacer A.
1 Aralık 2025 14:33
Aile hekimi aklıma gelmemişti açıkçası, perşembe günü doktor randevumuz var zaten ama ya ilerlerse tehlikeli hale gelirse diye endişe ettim mümkün mertebe antibiyotik de kullanmak istemiyorum 🥲
T
Tuğba B. ..
1 Aralık 2025 15:25
Evet bende ilkaile hekimine götürüyorum o yönlendiriyor ciğerlerini dinleyip
E
Eliff
3 Aralık 2025 18:34
Nasıl oldu bebeğiniz toparladı mı biraz, benim kızım da 2 aylık aynı durumu yaşıyoruz endişeliyim biraz
H
Hacer A.
3 Aralık 2025 19:22
Acile götürdük pazartesi gece bir tık pişman oldum açıkçası aşırı kalabalıktı nebülizatör ile bol bol serum fizyolojik veriyoruz ve günde 2-3 kere burnunu yıkıyoruz bugün tekrar gittik doktora ilaca gerek olmadığını söyledi umarım ilerlemez, etkisi var mı bilmiyorum ama ben de c vitamini içiyorum toz saşe şeklinde günde iki üç kere
E
Eliff
4 Aralık 2025 06:14
Ben sadece iki damla serum fizyolojik sıkıp nazal aspiratörle çekiyordum, yıkamaya cesaret edememiştim ama sanırım o iyi geliyor. Şimdi ne kadar çeksem de burnu açılmıyor