3 Aylık Bebeğimin Uykusu (sizce?)

102 görüntüleme
E

Ece

17 Nisan 2026 09:37
Şu uyku penceresi (uyanıklık aralığı) denen meseleyi öğrendiğimden beri dikkat etmeye çalışıyorum. Bir hafta oldu sanırım.

Gece uykusuna 19.30-20.00 gibi uyuyor. Genelde 22 gibi uyanıyor sonra 1 gibi, 3, 5.. yani 1 e kadar iki üç kez uyanıyor süt içip tekrar yatıyor hemen. Ama 2,3,5’te uyandığında bazen yarım saat oyalıyor dalamıyor uykuya. Bazen 1 saati de buluyor. E bi de o saatlerde çok zaman geçtiği için altına da bakıyorum. Saatte bir olmasa da iki saatte bir uyanır ve çoğunlukla böyle. Ve 6, 7 derken 7’den sonra bize gün başlıyor genel olarak. Ama gece toplam 7-8 saat uyuyor ortalama.

Günde de ortalama 11-15 saat arası uyuyor. Yani toplam uyku süresi sanırım sorunlu değil. İdeal.

Gün içinde de uykusunu tamamen kucağımda almak istiyor. İlk uyku önemli diye onda sıkıntı yok, yaparım ama gün boyu öyle istemesi sıkıntılı biraz. Derinleştikten sonra bile bıraksam uyanıyor. Kendim alıştırdığımı düşünmüyorum. Sürekli bırakmayı deniyorum ama olmuyor. Çok hassas. Ben de düşündüm ki kucak olayını aynı zamanda yapamam çünkü uyumadığında düzen de gidiyor. O yüzden dedim bi tık düzen oluşsun sonra bu kucakta uyuma meselesine de yavaştan çözüm bulmaya çalışırım.. çevremde de bunları anlayan birileri yok .

Sorularım:

>Gece daha kesintisiz uyku için yapabileceğim bir şey var mı ?

>Kucakta uyku sorunu için ne düşünüyorsunuz, nasıl çözebilirim?
Hatice C. .

Hatice C. ..

17 Nisan 2026 09:50
Çok normal zamanla daha bi düzeni oturacaktır bazen tam tersi de olucak herhangi bi rahatsızlığı yoksa çok çok normal çişli bezi , emmek istemesi, sizi yanında istemesi, ortamsıcaklığı bunlarda sık uyanmasına sebep oluyo bebeklerin biz 8 aylıyığız artık gece kalkışlarını saymayı bıraktım o derece düşünün
Sümeyye M.

Sümeyye M.

17 Nisan 2026 10:27
En zor dönemini sanırım 3 ayda geçirdik aynı şekilde kızımın kucaktan inmediği bir dönemdi. Zorlayacak ama zamanla kolaylaşacak. Bi çözüm bulamamıştık. Yorucu bir dönem geçirdik ve bitti. Yeni yorucu dönemlerle devam😌
G

Gamze Ç.

17 Nisan 2026 12:06
Aynı aynı aynı birebir aynı durumu biz de yaşıyoruz bel rahatsızlığım var o yüzden kucakta uyutamıyorum mecbur ayağıma alıştırmaya çalışıyorum onda da çok ağlıyor sakinleştirip tekrar ayağıma alıyorum yavaş yavaş düzen kurmaya çalışıyoruz geçecek diye ümit ediyoruz
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir