3 Aylık Bebeğim Banyo Yaparken
160 görüntüleme

Rümeysa Ö.
10 Aralık 2025 09:48
7 kilo 3 aylık erkek bebeğim var 3 aydır gaz sorunumuz var malesef sütümden kaynaklı sanırım. Sürekli masaj ve gaz damlası ile rahatlıyor. Fakat banyo yaptırdıktan sonra çırpınma hareketleri ve tuhaf kasılmalar gerçekleşiyor. Üşüdüğünden değil banyodan alır almaz yapıyor. Kollarını çırpıyor ayaklarını geriyor giydirene kadar çok zorlanıyorum. Acaba bir sorun oluşturur mu bu hareketleri?
B
Büşra K. ..
10 Aralık 2025 10:11
Rümeysa Hanım Osman Hoca annenin sütünden bebeğe gaz geçmez annenin gazı kendine bebeğin gazı kendine demişti bebiş emiyorsa hava yutarsa gaza sebep olur kol çırpması ayaklarını germesi derken sanki bir yerden destek alır gibi kendi kendini itekler gibi mi yapıyor eğer öyleyse benim 2 buçuk aylık kızım da öyle yapıyor ben üşüdüğüne bağlamıştım

Rümeysa Ö.
10 Aralık 2025 10:17
Ya evet yediklerime içtiklerime dikkat ediyorum sütümden kaynaklı derken şunu kastediyorum mesela bazen iki dakika emmesine rağmen öyle bir gaz çıkarıyorki ağzından. Yani her emmesinde bu gaz çıkmadığından aşağıya iniyor. Ayrıca hava yutmamasına çok dikkat ediyorum. Onun dışında bir sıkıntı olmamasına rağmen çok gazlı. Evet kendisini iter gibi yapıp sıkıyor ıkınıyor gibi aynı zamanda kuş gibi kollarını çırpıyor.
B
Büşra K. ..
10 Aralık 2025 10:31
Banyoda yaptığı hareketi benim kızımda yapıyor üşüdüğüne bağlamıştım ben
B
Büşra K. ..
10 Aralık 2025 10:31
Her emzirme sonrası gazını çıkarıyor musunuz

Rümeysa Ö.
10 Aralık 2025 10:55
Evet ama her emzirme sonrası üstten gaz çıkaramıyor yani günde 10 kere emziriyorsam ki daha fazladır gazdan dolayı sürekli emmekistiyor. Yarısında anca üstten çıkartabiliuor bazen daha azında
B
Büşra K. ..
10 Aralık 2025 12:00
Evet bizim de öyle oluyor ben doyduğundan emin olduktan sonra kucağımda dik konumda tutuyorum kendi çıkarıyor mide gazını ama bazen çok zorluyor göğsümde ellerini yukarı kaldırıyor sanki yüzme hareketi yapar gibi memeyi alıp alıp bırakıyor o zaman mide gazı oluyor
B
Büşra K. ..
10 Aralık 2025 12:02
Bebişlerin hareketleri hemen hemen aynı sorun oluşturmaz bence ama 18'inde doktor kontrolümüz var sorup yazarım buraya

Rümeysa Ö.
10 Aralık 2025 13:16
Teşekkürler