3 Aylık Bebeğe Su Çiçeği Bulaşır mı?

50 görüntüleme
Z

Zarife N.

2 Temmuz 2025 08:28
Hocam merhabalar, 3 buçuk aylık bir bebeğim ve 3 buçuk yaşında bir kızım var ve dün yeğenim gelmişti akşam ateşlenip gittiler ve su çiçeği olduğunu söylemiş doktor daha öncesinde de görüşmüştük tabi. Bebeğim aşısız olduğu için çok tedirginim. 3 buçuk yaşındaki kızımda ateş yok ama çok az ve küçük kırmızı benekler var. Ne yapmam gerekir?
F

Fatma S. ..

2 Temmuz 2025 08:39
Aynısını daha oğlum 1 haftalıkken yaşadık. Kızım suçiçeği oldu. Doktor aşısı olmadığı için evleri ayırın dedi. Hangisini kime vereyim. 2 gün oğlumu kardeşime götürdüm ama emdiği için hiç durmadı ve geri getirmek zorunda kaldık. Odaları ayırdık. Gece gündüz hiç bir araya getirmedik. Küçük olanın neredeyse sadece zaruri ihtiyaçlarını karşılayıp bıraktım.sürekli kolonya döküp öyle girdik ve evde kızımda dahil maske takıp gezdik.aralık ayı olmasına rağmen evi sürekli havanlandırdık.
F

Fatma S. ..

2 Temmuz 2025 08:43
Anne sütüne güvenmekten başka şansımız yok demişti doktor. Çok şükür oğluma geçmedi çünkü daha 1 haftalıktı. Mümkün olduğunca birbirinden uzak tutun. Hava yoluyla bulaştığı için evi hep havalandırın. Kızınızı birkaç gün banyo yaptırmayın. Kaşıntı için krem sürebilirsiniz.
Z

Zarife N.

2 Temmuz 2025 08:45
Yaa çok geçmiş olsun. Biz nasıl ayrı tutarız hiç bilmiyorum bırakacak kimsem de yok olsa da dediğiniz gibi emdiği için durmaz. Belki şimdiye kadar da bebeğime bulaştı 🥺 Çok üzgünüm inşallah en hafif şekilde atlatırız
F

Fatma S. ..

2 Temmuz 2025 08:57
O günleri hafızamdan silmek istiyorum.1 hafta önce sezeryan la doğum yapmışım. Oda oda çocuk kaçırıyorum. Evde maskeyle oturduk 1 hafta biz. Emzirmeye giriyorum büyük olana gelme desen anlamıyor. Gelse başka türlü. Umarım diğerine geçmeden atlatırsınız.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir