3 Aylık 1 Aydır Kaka Yapamama

95 görüntüleme
E

Elif B.

12 Kasım 2025 15:13
Merhabalar, bebeğim 35+1 de doğdu anne sütü ile besleniyor 2 günde 1 doyamadığını düşündüğüm zaman 60-90ml tek seferlik mama içiyor yani çok fazla mama takviyesi yapmıyorum. İlk ay düzenli kakasına çıkardı günde en az 2 defa birden bire kesildi ıkınmaları ağlamaları huzursuzluğu arttı fitil ve ya pamuk çubuğu ile 2-3 günde bir kakasına çıkmasına yardımcı oluyorum. Bu süreçten geçen var mı? Neler yapabilirim?
H

Hümeyra T.

12 Kasım 2025 16:19
Bence bir doktora görünün 1 ay uzun bir süre, 1 aysır yapmıyorsabir sorun vardır. On gün boyunca kala yapmama ve sonunda katı kaka yapma kabız diyorlar doktorlar. Biz rota virüsü geçirdik bebeğim ishal oldu o süreç geçince bir hafta kaka yapmadı bağırsakla ilgili düzensizlik olduğu için, bu yüzden probiyotik kullandık; bağırsak hareketlerini düzenlemek için, bir ayda ancak düzene girdi haftada bir falan yapabildi kakasını. Belki doktorunuz da ebnzer bir çözüm önerir ve düzene kavuşturur durumu
E

Elif B.

12 Kasım 2025 16:56
Tabii ki doktora göründük, dediğiniz gibi probiyotik önerdi, ayrıca gaz damlası da kullanıyoruz. Ancak henüz bir sonuç alamadık. Sizin bebeğiniz bir ayda düzene girdi, inşallah bizimki de o süre içinde düzene kavuşur.
L

Leyla E. A.

12 Kasım 2025 17:13
Merhabakullanılan probiyotikte kabızlık yapabilir :( bebeğimin bi sıkıntılısı yoktu Dr yeni doğduğu için nbl markasının probiyotiğini önerdi kullandık bebeğim perişan oldu bi aya ancak toparladık her gün yapan bebek 3/4 günde bizim uyarmamızla lavman la yaptı ve üstelik 3 gün falan kullanmıştık hemen kestim ilacı sizde de böyle bidurum olmuş olabilir mi
Hatice C.

Hatice C.

12 Kasım 2025 18:44
@Hümeyra Tafran Rota virüsü geçirdiğinizi söylemişsiniz ne tür bir rahatsızlıktı rota aşısı olduğunuz halde mi oldu ve ne kadar sürede iyileşti yavrunuz

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir