3 Aylık 1 Aydır Kaka Yapamama
95 görüntüleme
E
Elif B.
12 Kasım 2025 15:13
Merhabalar, bebeğim 35+1 de doğdu anne sütü ile besleniyor 2 günde 1 doyamadığını düşündüğüm zaman 60-90ml tek seferlik mama içiyor yani çok fazla mama takviyesi yapmıyorum. İlk ay düzenli kakasına çıkardı günde en az 2 defa birden bire kesildi ıkınmaları ağlamaları huzursuzluğu arttı fitil ve ya pamuk çubuğu ile 2-3 günde bir kakasına çıkmasına yardımcı oluyorum. Bu süreçten geçen var mı? Neler yapabilirim?
H
Hümeyra T.
12 Kasım 2025 16:19
Bence bir doktora görünün 1 ay uzun bir süre, 1 aysır yapmıyorsabir sorun vardır. On gün boyunca kala yapmama ve sonunda katı kaka yapma kabız diyorlar doktorlar. Biz rota virüsü geçirdik bebeğim ishal oldu o süreç geçince bir hafta kaka yapmadı bağırsakla ilgili düzensizlik olduğu için, bu yüzden probiyotik kullandık; bağırsak hareketlerini düzenlemek için, bir ayda ancak düzene girdi haftada bir falan yapabildi kakasını. Belki doktorunuz da ebnzer bir çözüm önerir ve düzene kavuşturur durumu
E
Elif B.
12 Kasım 2025 16:56
Tabii ki doktora göründük, dediğiniz gibi probiyotik önerdi, ayrıca gaz damlası da kullanıyoruz. Ancak henüz bir sonuç alamadık. Sizin bebeğiniz bir ayda düzene girdi, inşallah bizimki de o süre içinde düzene kavuşur.
L
Leyla E. A.
12 Kasım 2025 17:13
Merhabakullanılan probiyotikte kabızlık yapabilir :( bebeğimin bi sıkıntılısı yoktu Dr yeni doğduğu için nbl markasının probiyotiğini önerdi kullandık bebeğim perişan oldu bi aya ancak toparladık her gün yapan bebek 3/4 günde bizim uyarmamızla lavman la yaptı ve üstelik 3 gün falan kullanmıştık hemen kestim ilacı sizde de böyle bidurum olmuş olabilir mi

Hatice C.
12 Kasım 2025 18:44
@Hümeyra Tafran Rota virüsü geçirdiğinizi söylemişsiniz ne tür bir rahatsızlıktı rota aşısı olduğunuz halde mi oldu ve ne kadar sürede iyileşti yavrunuz