3. Ay Bebek Gelişim & Atakları
122 görüntüleme
Z
Zerrin ..
4 Temmuz 2025 14:52
Merhabalar bebeğim üçüncü ayına girdi, girmesi ile birlikte dikkat dağınıklığı başladı, sanırım çevresini keşfediyor çok hareketli, bununla birlikte iştahsızlık var, evin içinde dolaşarak emzirip bazen de biberonla bir çok deneme sonrası anca besleyebiliyorum. Sırtüstü yatmak istemiyor asla. Sürekli çevresini ve ellerini inceliyor, bazen de durduk yere ağlama krizine giriyor. Bizi en çok beslenme konusu zorluyor, normalde aralıksız sütünü ya da mamasını içen çocuk 50 60 cc içtikten sonra bırakıyor ve etrafı ile ilgilenmeye başlıyor. Ayrıca bu ayda tummy egzersizlerinden keyif almaya başladı. Yine yatakta bazen sağa dönüyor. Diğer annelerin bu aylarda neler yaşadıklarını merak ediyorum, sizlerin bebeklerinde durum nasıl ne tür gelişim adımları gördünüz ?
D
Duygu Ö.
4 Temmuz 2025 14:55
Son bir haftadır yaşadıklarımı tarif etmişsiniz. 15-20 dk içen bebeğim şimdi 5 dakika anca memede duruyor. Kafasını çevirmeye ağlamaya başlıyor. Umarım geçici bi durumdur. Çok yıpratıyor beni
H
Hiranur Y. K.
4 Temmuz 2025 16:32
Merhaba benimde 4. Ayda başladı bu anlattıklarınız dediğiniz gibi bende ayakta emziriyorum en küçük şeyde hemen dikkati dağılıyor ve emmiyor. 4.5 aylık olduk hala geçmedi maalesef umarım kısa sürer
Ü
Ümran A.
4 Temmuz 2025 17:08
Benim bebeğim de 8 haftalık ve bu anlattıklarınızı yaşamaya başladık son bir kaç gündür. Memeyi bırakıp etrafa dikkat kesiliyor, ben de sütümün azlığından şüphe etmiştim ama demekki bu konuda yalnız değilim.
Z
Zerrin ..
4 Temmuz 2025 18:20
Her bebek farklı dönemlerde yaşıyor demekki aynı şeyleri, umarım hepimizin geçici olsun özellikle beslenme konusunda yaşadığı sıkıntılar. Biz bugün görece daha iyiydik en azından biberonla beslenirken 100cc içtikten sonra mızıldanmaya başladı, bir haftadır çok az içip bırakıyordu. Ama meme konusu tam bi kaos , bizşm zaten memede ıkınma kaka ve gaz yapmaya çalışma gibi bir sıkıntımız var, üstüne de 3. Ay atağı gelince tadından yenmez oldu 😬 Bir süredir uzun denemeler sonrası doymadığını düşünerek sür sağıp veriyorum, sanırım komple emzirmeyi bırakıp sağıp vereceğim, öncesinde emzirme danışmanı ile görüşsem mi acaba ?
H
Hiranur Y. K.
4 Temmuz 2025 20:43
Bence red olmaması adına emzirmeye devam edin. Daha sakin Loş bir ortam yaratabilirsiniz ve daha çok acıkmasini bekleyin. Ayakta sallanarak deneyebilirsiniz.Ben öyle yapıp bir şekilde emziriyorum. Durum geçici sabretmek lazım
Z
Zerrin ..
4 Temmuz 2025 21:26
Ya benim uzun süredir böyle Hiranur hanım, keşke sadece 3. Ay atağı olsaydı. İnek sütü alerjisi var başlarda inanılmaz gazı vardı ve ishaldi sanırım orada alışkanlık haline getirdi memede ıkınmayı, bakalım bende bir şekilde günde bir iki de olsa yine de emzirmeye çabalıyorum ama çok yoruldum. Çok kavga ediyor memeyle, ağlıyor ıkınıyor asla ememiyor. Şimdi bi de etrafı izlemeye çalışmak eklendi 😭 bakalım bi doktoru ile görüşeyim de, sanırım bizimkinin gazı ne zamanbiterse o zaman rahat edeceğiz.