3 Ay 17 Günlük Bebeğimin Dişi Çıktı
300 görüntüleme
S
Sudenur A.
1 Temmuz 2026 23:44
Merhaba bebeğim daha 3 ay 17 günlük alt damağında 2 tane beyazlık farkettim elimle kontrol ettiğimde bir tanesi elime değdi bu bir sorun teşkil eder mi bu süreçte ne yapmalıyım lütfen cevap verir misiniz

Hatice C. ..
2 Temmuz 2026 00:25
Nazlı güleç bacaya bi yazın diş hekimi en dogru bilgiyi o verir birde afra hanım vardı soyadını hatirlayamadim onuda yazardım da görürse oda bilgi verir
s
sslslsl
2 Temmuz 2026 09:23
cok normal benim oglum da 3ay civarindaydi ilk disi ciktiginda sadece o donemde ellerini tam kullanamadiklari icin dislerini kasiyamiyorlar o surec biraz zor oluyor
D
Derya A. ..
2 Temmuz 2026 09:36
Çok normal bişi kırmaya gerek yok

Duygu B. B.
2 Temmuz 2026 09:49
Belirtileri neydi acaba? Benim kızım da 3ay 5günlük. Uykularından ağlayarak uyanıyor. Karnı tokken bile parmağını elini sürekli emiyor. Salya, tükürük arttı ama 10 15 gündür vardı bunlar. Diş etleri kabarmış. Dün gece sağ tarafta diş eti kızarmıştı. Ve hiç durduramadık yani saatlerce ağladı en son calpol verdim ve biraz rahatlayıp uyudu ama bugün yine aynı. Oyuncaklarla oynamak istemiyor. Bazen emmek istiyor bazen istemiyor. Bazen ısırıyor memeyi, geveler gibi yapıyor. Diş yatakları oluşmuş, diş etinden görünüyor ama ağzını da açtırtmıyor ki bakamıyorum. Parmağımla kontrol edeyim dedim onda da çok ağlıyor kıyamıyorum.
S
Sevgi K.
2 Temmuz 2026 09:53
Sizin gördüğümüz damağın yan tarafında mı yoksa ilk ön dişlermi eğer yan taraftaysa inci diye söylüyorlar onlar diş değil
G
Gamze G.
2 Temmuz 2026 11:25
Yedi aylık da altı aylık da çıkmasından bir farkı yok ben ciddi manada araştırmıştım benzer belirtileri göstermişti çünkü üç aylıkken ancak dişleri 5:30 aylıkken çıktı normal bir bebek gibi normal bir süreç yani ekstra bir durumu yokmuş erken çıkaranların bir aylıkken çıkabiliyormuş hatta tıpta bir ismi vardı unuttum doğduğu anda bile dişleri olabiliyormuş bazı bebeklerin bunlar gayet normal şeylermiş yani endişe edeceğiniz bir durum yok
S
Sudenur A.
2 Temmuz 2026 11:37
Belirtileri neydi acaba? Benim kızım da 3ay 5günlük. Uykularından ağlayarak uyanıyor. Karnı tokken bile parmağını elini sürekli emiyor. Salya, tükürük arttı ama 10 15 gündür vardı bunlar. Diş etleri kabarmış. Dün gece sağ tarafta diş eti kızarmıştı. Ve hiç durduramadık yani saatlerce ağladı en son calpol verdim ve biraz rahatlayıp uyudu ama bugün yine aynı. Oyuncaklarla oynamak istemiyor. Bazen emmek istiyor bazen istemiyor. Bazen ısırıyor memeyi, geveler gibi yapıyor. Diş yatakları oluşmuş, diş etinden görünüyor ama ağzını da açtırtmıyor ki bakamıyorum. Parmağımla kontrol edeyim dedim onda da çok ağlıyor kıyamıyorum.
S
Sudenur A.
2 Temmuz 2026 11:38
Sizin gördüğümüz damağın yan tarafında mı yoksa ilk ön dişlermi eğer yan taraftaysa inci diye söylüyorlar onlar diş değil

Duygu B. B.
2 Temmuz 2026 13:24
Ben senin konunu okuyunca parmağımı yıkayıp hem masaj yapayım diye bir baktım yok ama diş kaşıyıcıyı ileri geri yaparken bir şeye takılıyor gibi ses geliyor. Parmağımla tek tek kontrol ettim şimdilik bir şey yok gibi, belki birkaç güne çıkar bilmiyorum. Parmaklı diş Temizleyici var ya bir de diş kaşıyıcı onu dolapta tutuyorum ben (buzlukta değil) soğuyunca veriyorum. Bugün de anne sütü sağıp meyve süzgeçli emzikle vermeyi Düşünüyorum. Aklında olsun sen de yapabilirsin
Yükleniyor...