3 Ay 12 Gün Ne Kadar?

204 görüntüleme
İ

İlkin D.

Premium Üye
22 Aralık 2025 12:41
Kızım 3 ay 12 günlük meme+mama beslemesi yapıyorum.3 aylık kontrolünde kilosu normaldi. Günlük alması gereken ml miktarları internette çok fazla.Mamayı 3-4 saatte bir 90 ml olarak veriyorum aralardada emzirme ama ne kadar geliyor bilmiyorum bazen çok az bazen iyi.Günlük az bir beslememi yapıyorum ortalama 4-5 biberon şeklinde düşünürsek. Bir de her biberondan sonra kısa süreli bi ağlama oluyor ama hani biraz daha yapsam kusar gibi de görüyorum kafam karıştı.
B

Büşra T.

22 Aralık 2025 12:48
Sütünü sagıp ölçüm yapsan ne kadar geldıgını görürsün
G

Gülcan Ş.

Reflüsü yoksa yada kusma sorununuz yoksa 90 ml bitiriyorsa bır sonraki mama miktarını artıp bakıp mesela 100 ml yapın bazen her öğün farklı oluyor bazen az bazen çok içiyorlar mesela
B

Büşra T.

Ona göre mama ile tamamlarsın
İ

İlkin D.

Premium Üye
22 Aralık 2025 12:50
Büşra Hanım her gün her ara her emme isteği takdir edersiniz ki sağım yapamam. Ayrıca her sağımdada aynı miktarı almıyorum. Teşekkürler yorumunuz için.
İ

İlkin D.

Premium Üye
22 Aralık 2025 12:51
@Gülcan Şahan Gülcan Hanım çok teşekkür ederim deneyeceğim.Reflü ve kusma arada yapıyor çok gelince tam kestiremiyorum ama sabahları ilk öğününde deneyebilirim mantıklı çok sağolun.
G

Gül Y.

22 Aralık 2025 13:05
Benim bebeğim de 3ay 11 günlük sizin gibi anne sütü + 3 saatte bir 90 ml mama şeklinde besliyorum kilo alımınız normalse başka bişey düşünmeyin derim fazlasına ihtiyaçları olduğunda zaten bebek istiyor benim bebeğim mesela kalasını yaptığında fazladan 60 ml daha içiyor pompayla sağıp miktarına bakmak da doğru değil çünkü bebek emmesiyle asla aynı değil
R

Rabia Ş. ..

22 Aralık 2025 13:05
Benim bebeğimde 12 haftalık bende anne sütü ve mama veriyorum. Ama doktorumuz özellikle emzirme sonrası mama olarak önerdi(90ml). Yani ara bir öğün olarak değil. Anne sütü sonrası beslenme devamı olarak. Bazen kusuyor bazen kusmuyor. Kusmasında bir sakınca görmüyorum. Bir de internette günlük mama mlsi fazla gelebilir. Çocuğunuzun persentiline göre mama hesaplanması daha iyi olur.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir