3-6 Ay Arası Oluşan Gaz Sorunu ve Emzirme Sıklığı
74 görüntüleme
E
Elif L.
22 Temmuz 2025 21:43
Merhabalar oğlum şu an 6.5 aylık ilk üç ay gaz namına hiçbir problem yaşamadık ve emzirme sıklığımızda ayına göre çok iyiydi. Ama 3.5 aylık olduğunda kusmalar, gaz çıkarttığı için ağlamalar, bağırsaklarda hareketlilik ve huzursuzluk, emme sıklığı oluştu. 3 ay oldu hala çözemedik sebebini. Bir doktorumuz çok sık emzirme geçer dedi ama oyalamaya çalışsam bile çocuk baya katıldı ağlamaktan o derece (sonuç: emme süresini çok uzatamadım)
Bir doktorumuz reflü olabilir dedi ama kıvam arttırıcı mama ve probiyotikte bu süreyi huzursuzluğu geçirmedi
Ne yapmalıyım bilmiyorum , gündüzleri geçtim attık gece de saat başı kalkar oldu (bir gaz / huzursuzluk bir emzirme şeklinde anca idare ediyoruz)
Bir doktorumuz reflü olabilir dedi ama kıvam arttırıcı mama ve probiyotikte bu süreyi huzursuzluğu geçirmedi
Ne yapmalıyım bilmiyorum , gündüzleri geçtim attık gece de saat başı kalkar oldu (bir gaz / huzursuzluk bir emzirme şeklinde anca idare ediyoruz)

Yasemin İ. K.
22 Temmuz 2025 22:23
Elif Hanım merhaba, geçmiş olsun. Umarım Osman Hocam görür ve daha net cevap verir. Ama ben yalnızca fikir olsun diye birkaç şey söylemek isterim. Bir arkadaşımın bebeğinde 3.aydan sonra söylediğiniz gibi gaz sancıları başlamıştı ancak yüzünde yanaklarında hafif döküntüler de vardı. Gaz sorunu arttığı için onları allerjiye yönlendirdiler ve süt alerjisi olduğunu öğrendiler. Yani belki süt ya da sizin yediğiniz başka bir şeye karşı allerji veya intolerans gelişiyor olabilir. Bazı bebeklerde üçüncü aydan sonra belirtiler belirginleşiyor diye duymuştum. Fikir olması açısından yazdım dediğim gibi, umarım her şey yolundadır, sağlıklı günler dilerim