2.ay Aşılarından Sonra Kaka Yapamama
96 görüntüleme
T
Tuğba N.
30 Mayıs 2026 13:57
Bebeğim 2 ay 13 günlük 2. ay aşılarını olduktan sonra 10 gündür kaka yapmadı ve osurduğunda çok kokuyor. Normalde günde 2-3 kez kaka yapardı. Sadece anne sütüyle besleniyor beslenmesi iyi. Başlarda huzursuzluğu yoktu ama 10. gün biraz huzursuzluk başladı. Benzer durum yaşayan var mı?
E
Ebru
30 Mayıs 2026 14:39
Aşıların öyle bir etkisi yok diye biliyorum. Benim kızım genelde 7-8 günde bir kaka yaptığı için alışığım doktor anne sütü alan bebeklerde 14 güne kadar normal demişti bize. Biraz zeytinyağı içirin Tuğba hanım bir çay kaşığı kadar o yumuşatıyor kakayı. Bir de karnına yağ ile masaj yapın saat yönünde. Ilık suya oturur pozisyonda tutabilirsiniz o da iyi geliyor. Bağırsakları olgunlaşma döneminde ek gıdaya kadar biraz zor oluyor bu kaka işi.
T
Tuğba N.
30 Mayıs 2026 15:01
Aşıların öyle bir etkisi yok diye biliyorum. Benim kızım genelde 7-8 günde bir kaka yaptığı için alışığım doktor anne sütü alan bebeklerde 14 güne kadar normal demişti bize. Biraz zeytinyağı içirin Tuğba hanım bir çay kaşığı kadar o yumuşatıyor kakayı. Bir de karnına yağ ile masaj yapın saat yönünde. Ilık suya oturur pozisyonda tutabilirsiniz o da iyi geliyor. Bağırsakları olgunlaşma döneminde ek gıdaya kadar biraz zor oluyor bu kaka işi.
E
Ebru
30 Mayıs 2026 15:02
Çok teşekkür ederim Ebru Hanım doktorumuz aşıdan da olabilir dediği için ve bu durum aşı olduğu gün başladığı için aşı kaynaklı olduğunu düşündüm. Yağ içirmekten endişelendim sindirim konusunda bir sorun oluyor mu?
Yükleniyor...