2.ay Aşıları
134 görüntüleme
A
Ayşe N. O.
14 Şubat 2026 00:48
Bebeğim [2.ay](2.ay) aşılarını olacak devlet ve özel aşılar arasında nasıl bir süre olmalı yada olmalı mı?
A
Arzu.G
14 Şubat 2026 00:52
Osman hoca özel aşıları devlet aşılarının olmadığı aylara denk getirin [diyor.ben](diyor.ben) rotayı devlet asilariyla birlikte yaptırmıştım bir zararıni görmedim yine de boş olan aylarda yapmak daha sağlıklı

Afranur K.
14 Şubat 2026 00:54
Sıklıkla ya aynı zamanda yapıyorlar ya da araya 1 aylık süre koyuyorlar.
Sadece rota aşısına dikkat edin 105. Gün son sınır, 105. Günden önce ilk dozunun yapılmış olması lazım.
Ama hani yaptırın da isterseniz 15 gün sonra yaptırın diyen çok hekim de duydum. Çünkü yaptırmamaya eğilim yüksek maalesef 😔
Sadece rota aşısına dikkat edin 105. Gün son sınır, 105. Günden önce ilk dozunun yapılmış olması lazım.
Ama hani yaptırın da isterseniz 15 gün sonra yaptırın diyen çok hekim de duydum. Çünkü yaptırmamaya eğilim yüksek maalesef 😔
A
Ayça ..
14 Şubat 2026 01:15
Bizim doktorumuz 28 gün sonra yapalım dedi yani 3 ay da

İlsu O. K.
14 Şubat 2026 01:17
Merhaba; [2.ay](2.ay) aşılarını ve özel aşıların ilk dozunu birlikte yaptırdık. Doktorumuz iki kere zorlanmasın demişti fakat hepsi çok zorladı. Aşı sonrası zaten huzursuzluk oluyor ama bizim bebeğimiz çok zorlandı. ikinci dozlarda [4.ayda](4.ayda) araya 1 hafta bıraktı o yüzden doktorumuz. Rutindeki aşılarımızda yine zorlandık ama özel aşılarımızda pek sorun olmadı huzursuzlukta pek olmadı.

Elif E.
14 Şubat 2026 02:03
Sağlık ocağının dediği zaman da yaptırıyoruz bebeğim 3 aylık rota aşısını yaptırıcaz mesela bu aşı takvimi seçme meselesini anlamıyorum sağlık ocağı belirlemiyomu bunun zamanlarını
A
Ayşe N. O.
14 Şubat 2026 07:34
Belirliyor olsa buraya yazmayız değil mi?
A
Ayça ..
14 Şubat 2026 16:15
Bence 3. Ay yaptırın hiç birden 2. Ay aşıları ile yüklenmeyin

İlsu O. K.
15 Şubat 2026 01:57
Tekrar Merhabalar 🌸; rutindeki devlet aşılarının ayı belli aslında. Aile Hekiminizden bebeğinizin aşı karnesini almayı unutmayın.
Doğumda- 2.Ay -4.Ay -6.Ay -(9.Ay ek doz) -12-18-24-48 Ay ve 13.Yaş bu aşılarda tek zaman farklı kimi bebek hemen ayın başında olmuştur, kimi ortasına denk gelir kimi ay bitimine bu asm hemşirenizin planlaması ile alakalı aşı öncesi zaten sizi ararlar.
Özelleri ise asm ya da çocuk doktoru planlayabilir elbette ama biz özel aşılarımızın planlamasını ve aşı uygulamasını cocuk doktorumuza bıraktık. Özel aşılardada 1.doz başlama zamanı farklı olabiliyor bu da annelerin biraz kafasını karıştırıyor haklı olarak. Kimi [2.ayda](2.ayda) başlar [4.ayda](4.ayda) ikinci dozu olur. Kimi [3.ayda](3.ayda) başlar [6.ayda](6.ayda) ikinciyi olur. Bazı bebeklerin özel aşılamalarında gecikme olabilir ailelerden kaynaklı ya da rutindekilerle aynı zamanda yapılmayabilir o zaman buna göre doktor yeni bir planlama yapar bulunduğu aya göre gibi.
Doğumda- 2.Ay -4.Ay -6.Ay -(9.Ay ek doz) -12-18-24-48 Ay ve 13.Yaş bu aşılarda tek zaman farklı kimi bebek hemen ayın başında olmuştur, kimi ortasına denk gelir kimi ay bitimine bu asm hemşirenizin planlaması ile alakalı aşı öncesi zaten sizi ararlar.
Özelleri ise asm ya da çocuk doktoru planlayabilir elbette ama biz özel aşılarımızın planlamasını ve aşı uygulamasını cocuk doktorumuza bıraktık. Özel aşılardada 1.doz başlama zamanı farklı olabiliyor bu da annelerin biraz kafasını karıştırıyor haklı olarak. Kimi [2.ayda](2.ayda) başlar [4.ayda](4.ayda) ikinci dozu olur. Kimi [3.ayda](3.ayda) başlar [6.ayda](6.ayda) ikinciyi olur. Bazı bebeklerin özel aşılamalarında gecikme olabilir ailelerden kaynaklı ya da rutindekilerle aynı zamanda yapılmayabilir o zaman buna göre doktor yeni bir planlama yapar bulunduğu aya göre gibi.