29+6 Su Azalması, Enfeksiyon ve Kanama,normal Doğum Hikayem
38 görüntüleme
P
Pınar D.
19 Eylül 2025 08:02
Hamileliğimin ilk 3 ayı çok güzel geçti ilk gebeliğimdi, ne bulantı ne hassasiyet sonrasında 4. Ayda kanamalar başladı, idrar yolu enfeksiyonu oldum ve ilaçla tedavi edildi ama ara ara kanamalar devam etti ve 29.haftaya kadar idare ettik sonra bir cumartesi gecesi yataktan kaldırırcasına bel ağrılarım oldu, tabi anlamadım sancı olduğunu ertesi sabah doktora gittik ve 1cm açılmam oldupunu söyledi yatış verdi, ciğer geliştirici vurdular iki gün 2 doz, suyumun çok azaldığını söyledi ama asla farketmedim, kanama devam ediyordu, serumşar ilaçlar 2 günün ardından doktorum perinatologa yönlendirdi, şehir hastanesine gittik ve amniosure testi yapıldı su gelişi görülmedi yatış verdiler, 2. Günün sonunda akşam üzeri sancılar başlamış huzursuzdum ama doğum sancısı diye düşünmeniştim, 00.00 civarı sancılarım düzenli olmaya başladı tahmin ettim ve saati kontrol etitm 8 dakikada bir sancı saydım 00.30 da doktorumu aradım açılmam 2 cm olmuştu doktorum riskli febelik olduğu için ve yoğun bakımı daha iyi olduğu için şehir hastanesinde doğum yapmamı söyledi, sonrasında 1-1.30 da doğumhaneye indirdiler hasta önlüğünü giydiğim an kalan suyum da boşaldı, sonra yatağa beklemeye aldılar dakikada 1 sancılarım gelmeye başladı 3.15 de kızım geldi doğum masasına almaya yetiştiremediler, yatakta doğdu kızım, kapıdan çıkarken ufak bir ağlama sesi duyup rahatladım, annem hemen bir fotoğrafını istemiş çekip vermişler sağolsunlar direkt küvöze alındı , yoğun bakımda 28 gün kaldıktan sonra beni anne bebek uyum odasına aldılar birlikte aynı odadaydık ama o hala küvözdeydi 15 günde birlikte kaldık, 43 günün sonunda taburcu olduk, normal doğum olduğu için sütüm geldi başta damla damla sonra sağdıkça çoğaldı hep sütümü sağıp kızıma götürdüm fazla sütleri de buzluğa atıyordum, işe döndüğüm 4. Ayda annem sütlerimi sabahları 2 öğün veriyordu, kolostrum sütünden 5-6 poşet ayırdım iyi ki ayırmışım çünkü kızım korona oldu ve şu an çok hafif atlatıyor günde 1er kez kolostrum sütümden ısıtıp veriyorum. Herkese tavsiye ederim sağabiliyorsanız kolostrum sütünden mutlaka saklayın 6. aya kadar tüketilmesi şartıyla. Kızım hala çok minik prematüre annesi olmak çok zorlu bir süreç ama kavuştuğunuz an çok başka şimdi kucağımda mışıl mışıl uyuyor ve her anına şükrediyorum.Tüm anneler sağlıkla kavuşsun bebeğine ben bu süreçte psikolojik olarak iyiydim ve hep pozitif oldum , unutmayın düşüncelerinizde dua yerine geçer hep olumlu güzel olanı düşünün
Bu konuda henüz mesaj bulunmuyor.