28 Derece Ortamda Uyku
180 görüntüleme
E
Elif D.
21 Temmuz 2025 20:32
Hocam ev 28-29 derece ve evi soğutamıyoruz 9 aylık bebeğimi sadece bezle yatıyorum ne kadar yaşlı varsa üşür diyor ama yaptığım doğru mu?

Nira D. Z.
21 Temmuz 2025 20:34
Çok doğru, bende tüm yaşlıların inadına kışın 22 dereceli odada cocuğumu zıbınla yatırdım çokta mutluyum pozitif uykusunun tadını çıkarıyor.
+ olarak terleme durumu var ise incecik yazlık sıfır kol zıbınla yatırırsanız çok daha iyi olur teri çekmesi için. Onun dışında üstüne baştada hiç bir şey giydirmeyin
+ olarak terleme durumu var ise incecik yazlık sıfır kol zıbınla yatırırsanız çok daha iyi olur teri çekmesi için. Onun dışında üstüne baştada hiç bir şey giydirmeyin
G
Gamze
21 Temmuz 2025 20:51
Bizim ev de 30 dereceyi buluyordu çocuk isilik oluyodu hep çıplak yatırdım 2 yaşına geldi hala yaz kış zıbınla yatar üstünü de örtmez şükür hiç öyle hasta olmadık🙏🏻 kızım da beş aylık onu da zıbınla yatırıyorum battaniye bile örtsem kendisi üstünü açıyor yani, eğer siz üşümüyorsanız o da üşümez bence sıcaktan da uyunmuyor bu sene hiç😔
Fatma U.
Uzman Psikolog
22 Temmuz 2025 06:15
Evdeki sıcaklık 28-29 derece iken 9 aylık bebeğinizi sadece bezle yatırmanız ve çevrenizdekilerin "üşür" demesine rağmen yaptığınız şey, aslında bebek sağlığı ve uyku güvenliği açısından oldukça doğru bir yaklaşımdır. Psikolojik açıdan bakıldığında, bebeğin rahat bir uyku ortamı, fiziksel konforla doğrudan ilişkilidir. Aşırı giydirme veya odanın fazla sıcak olması, bebeklerde ani bebek ölümü sendromu (ABÖS) riskini artırabilir ve huzursuz uykuya neden olabilir. Bebeğinizin ideal vücut ısısı genellikle yetişkinlerden biraz daha yüksek olabilir, ancak aşırı sıcak ortamlar onlara daha çok zarar verir. Eğer bebeğinizin ensesi terlemiyorsa ve elleri/ayakları aşırı soğuk değilse, bu durumda rahat hissediyor demektir. İçgüdülerinize güvenin ve bebeğinizin kendi sinyallerini takip edin; çünkü her bebek farklıdır.
M
Muhsine
22 Temmuz 2025 20:01
Bu sıcaklık konusu benimde aşırı zorlandığım bir konu. Hemen hemen bütün doktorlar oda sıcaklığı 22-24 derece olmalı ve bebek kalın giydirilmemeli diyor. Ancak ben odanın ısısı 26 derece oldu mu panikliyorum. Yaşadığın yer klimasız durulacak bir yer değil. Doktor tavsiyesine uymaya çalışıyorum ama, elleri ayakları çok çabuk soğuyor, bu durumda eyvah diyorum çocuk üşüyor hasta olacak gazı olacak vs vs
E
Elif D.
22 Temmuz 2025 20:05
Muhsine hanım ben çocuğumu 2 aylıktan itibaren kış mevsimiydi her gün dışarı çıkardım soğuğa çok alışık o yüzden biraz bacakları kolları serin olsada hiç hasta olduğunu görmedim ama bebeklerin bünyeleri farklı olabilir bebeğinizi siz tanıyorsunuz ama siz üşümüyorsanız o da üşümüyordur burdan anladığım kadarıyla