27 Haftalık Bebek Ek Gıda

129 görüntüleme
T

Tuğba N. ..

9 Mart 2026 17:04
Bebeğim 6 ay 8 günlük sadece anne sütü alıyor tadımlara başladım ama her gün düzenli olarak vermiyorum . Öğürüyor ve boğulmasından korkuyorum . Ama bir yandan da kendimi geç kalmış gibi hissediyorum. Şimdiye kadar havuç patates kabak elma kapta biber kuzu kıyma denedim. Ama sadece tadım olarak verdim. Öğün olarak vermeye geçmeli miyim artık nasıl yapayım .

Sizin ek gıda süreciniz nasıl ilerledi
Emel C.

Emel C.

9 Mart 2026 18:26
Suan doyacağı kadar yemez zaten tadimlik yapsanız yeter gece kalınacak birsey yok ama korkunuzu yenmelisiniz sakındığın göze çöp batar derler dikkatli olsanız yeter çok korkuyorsanız heimlich ogrenebilirsiniz bende çok korkuyordum ilk zamanları öğrenmiştim Allah’a sukur hicbirsey olmadı az az herseyden yedirin süt ve bal hariç tabi ben yaptığım yemekleri baharatsız tuzsuz vermeyi tercih ettim 10 ay 20 günlük herseyi yiyor tavsiye ederim sizede
T

Tuğba N. ..

9 Mart 2026 18:40
Emel Coşar
Suan doyacağı kadar yemez zaten tadimlik yapsanız yeter gece kalınacak birsey yok ama korkunuzu yenmelisiniz sakındığın göze çöp batar derler dikkatli olsanız yeter çok korkuyorsanız heimlich ogrenebilirsiniz bende çok korkuyordum ilk zamanları öğrenmiştim Allah’a sukur hicbirsey olmadı az az herseyden yedirin süt ve bal hariç tabi ben yaptığım yemekleri baharatsız tuzsuz vermeyi tercih ettim 10 ay 20 günlük herseyi yiyor tavsiye ederim sizede
Bende o şekilde ilerlemek istiyorum aslında ayrı öğün hazırlamak yerine . İlerde seçici olmasını istemiyorum açıkçası . Sizin süreciniz nasıl ilerlemişti peki alerji olma riskine karşı ne yapmıştınız
Emel C.

Emel C.

9 Mart 2026 18:46
Yumurta peynir yumurta beyazı ucunu ayrı ayrı denedim 3 gün sonra normal yaptıklarımı verdim hicbirsey olmadı sadece ilk ıspanak verdiğimde biraz vücudu kızardı ara verip tekrar denedim birsey olmadı bide çok karışık yemekler vermedim mesela patlıcan falan 8 aylıkken verdin çiğ domatesde öyle alerji yapabiliyor onlar tavuk yapacağım zaman ona ayrı hasladim veya sade soteleyip verdim sonra sebze ekledim verdim köfteyide baharatsız yaptırdım buzluya koydum haftada 1 veriyorum gözünü korkutma ya eskiden annelerimiz ne varsa onu yedirirdi hiç sakınma ver yesin mıymıy olmasın 😂
Ö

Özge T.

9 Mart 2026 19:20
Merhaba süreciniz hayırlı olsun, korkmadan tadımlarınıza devam edin öğürmesi henüz yemeyi öğrenmeye çalışmasından kaynaklı boğulduğu için değil ama tabi siz gözünüzü ondan ayırmayın, öğünden kastınız bir tabak yedirmekse öyle bir şey yok, şimdi küçüksünüz alerjiler vs olabilir günün başında tadımlarınızı yaptırın yeterli, 7-8 aylık olduğunda sizinle yemek saati oturtun o zaman çiğnemeye yemeye teşvik oluyor hem de aile birliği için harika bir ortam başlıyor
T

Tuğba N. ..

9 Mart 2026 21:06
Özge Topçu
Merhaba süreciniz hayırlı olsun, korkmadan tadımlarınıza devam edin öğürmesi henüz yemeyi öğrenmeye çalışmasından kaynaklı boğulduğu için değil ama tabi siz gözünüzü ondan ayırmayın, öğünden kastınız bir tabak yedirmekse öyle bir şey yok, şimdi küçüksünüz alerjiler vs olabilir günün başında tadımlarınızı yaptırın yeterli, 7-8 aylık olduğunda sizinle yemek saati oturtun o zaman çiğnemeye yemeye teşvik oluyor hem de aile birliği için harika bir ortam başlıyor
Teşekkür ederim çokta acele etmeme gerek yok o zaman biraz olsun içim rahatladı bu konuda
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir