27 Aylık Oğlum
324 görüntüleme
S
Selma B.
5 Ağustos 2026 16:18
Oğlum 27 aylık oldu neredeyse 100 kelimesi vardır belki daha fazla ikili cümle nadir mesela baba bak anne bak anne aç gibi derdini anlatacak şekilde kelimeleri var ekrana maruz bıraktım evet neredeyse 1.5 aydır kapalı bazı durumlarda birkaç dakika olmak üzere vermek zorunda kaldım ama 1.5 aydır oğlum bir sürü yeni kelime öğrendi benim eksiğim var farkındayım yetişmeye çalışıyorum her şeye oğlum mavi kelimesini tekrarlıyor birkaç sefer sadece mavi araba vs diyince susuyor göz teması var ismine tepki veriyor merak ettiği şeyi gösteriyor internetteki bu videolar kafamı çok karıştırıyor çocuk 18 ayda ikili cümle kurması lazım diyorlar gecikme gerileme söz konusu olabilir otizm olabilir diyorlar aklım karışıyor çocuğum yarış atı değil biliyorum ama bu yaş grubundaki gelişim basamağını bilmiyorum lütfen konuşması için ne yapabilirim yardımcı olun kitap aldım kitapları kelimeler şeklinde yorumluyor anlatıyor
S
Salih M.
5 Ağustos 2026 19:12
Parklara götürebilirsiniz,oyun grublarına dahil edebilirsiniz böylelikle akranlarıyla iç içe olacak ve dili de gelişecek
S
Selma B.
5 Ağustos 2026 19:13
Parklara götürebilirsiniz,oyun grublarına dahil edebilirsiniz böylelikle akranlarıyla iç içe olacak ve dili de gelişecek
Yükleniyor...