26 Günlük, Emerken Uyuyup Uykuyu Sadece Kucakta Sürdürüyor
59 görüntüleme
E
Elif ..
7 Nisan 2026 07:49
Bebeğim 26 günlük. Uyku rutini vs için zaten çok erken. Gece gündüz ayrımı yapmaya çalışıyorum akşam 8-9 gibi ışıkları loşlaştırıp sesi azaltıyorum. Doğduğundan beri yatağında yatmıyor, hep emerken uyuyor en ufak hareket ettirsem uyanıp ağlıyor, gazını çıkarmak için dikleyince zaten uyanıyor başa sarıyoruz asla uyumuyor, emerken memeden çıkınca 10-15 dk dik tutup uyuduysa devam ediyorum. Yatağına yatırdığım gibi uyanıyor maksimum 10 dk uyuyor ya da. Artık yeter ki uyusun diye memede uyutup dik tutup o kucağımda istediği pozisuonu alıp uyumaya geçince onunla kucağımda uyuyorum. Ciddi bir gaz/kolik sorunu var. Kakasını da yapmaya çalışıuor ama zorlanıyor fakat kabız değil. İnfantil diskezi tablosu tipik. Ağızdan gaz çıkarıyor ama pırt yapamıyor, masajlar gaz damlaları hiçbiri efektif olmuyor. Yatağına yatırınca da gaz sıkıştırıyor sanırım uyanıyor yıkıyor ortalığı. Sütüm de tazyikli o da gazı artırıyor ama dediğim givi asıl sorun alttan gazı atabilmesi. Keşke sallayarak uyusa ya da formoms, babybjörn vs ile uyusa diyorum sadeve memede uyuması çok sorun ve bana bağımlı oluyor yoruluyorum. Benim gibi olanlar var mı ne yaptılar nasıl çözdüler çözüldü mü ya da? Ve kaka/pırt için relaktaz damla deneyen oldu mu?
E
Erdem G.
7 Nisan 2026 08:31
55 günlük gece uykusuna yeni geçti sayılır ama gündüzleri sizinkiyle aynı durumdayım bazen ne yemek ne wc gidebliyorum o uyusun diye. doktorlar bu aylarda normal diyor anneye düşkünlük memede uyuma anne kokusu ve önceleri gecede aynıydı uykusuzluk kötü .
Geceler fazla uyaran vermemeye çalışıyorum ışık açmıyorum veya loş ışıkta uyuyor ve her uyumalarında gündüz ve gecede tam dalmasını bekliyorum uykuya dalınca yavaşça yatağa önce ayakları sonra sırt en son başını koyuyorum ki moro refleksi ile uyanmasın diye sonra biraz elimi karnında tutuyorum temas hissettin diye sonra eğer kıpırdarsa karnında olan elimle pıt pıt yapıyorum veya pış pış sesi yapıyrum ve kıpırdamada durunca bırakıyorum
Bu dediklerimi gündüz etkisi çok olmuyor sizinki gibi veya gündüz 1 saat anca uyuyor oda 4 5 günde bir veya babası varsa çok etkin bu konuda babalar daha rahat uyutuyor araştırmalarıma göre de zaten babalar sakin ve rahat oldukları için ve bebeğide çok görmedikleri için onla ilgilenmek istiyor ve uyusunda bırakayım stresini girmiyor çocukda bunu hissedip rahatca dalıyor . Anne uyusunda şunu yapayım bunu edeyim bi uyusun bnde uyuyup diye düşündüğü için stresi bebekte hissediyor ve ters tepiyor ve bebek uyumuyor önce sende sakın ol uyursa uyur uyumazsa yapıcak birşey yok de içinden veya düşünme uyusun veya uyumasın diye stres hormonu salgılanmasın ve bu günler gerçekten çok hızlı geçiyor oyüzden keyfini çıkar senle vakit geçirsin kokunu alsın seni hissetsin
Geceler fazla uyaran vermemeye çalışıyorum ışık açmıyorum veya loş ışıkta uyuyor ve her uyumalarında gündüz ve gecede tam dalmasını bekliyorum uykuya dalınca yavaşça yatağa önce ayakları sonra sırt en son başını koyuyorum ki moro refleksi ile uyanmasın diye sonra biraz elimi karnında tutuyorum temas hissettin diye sonra eğer kıpırdarsa karnında olan elimle pıt pıt yapıyorum veya pış pış sesi yapıyrum ve kıpırdamada durunca bırakıyorum
Bu dediklerimi gündüz etkisi çok olmuyor sizinki gibi veya gündüz 1 saat anca uyuyor oda 4 5 günde bir veya babası varsa çok etkin bu konuda babalar daha rahat uyutuyor araştırmalarıma göre de zaten babalar sakin ve rahat oldukları için ve bebeğide çok görmedikleri için onla ilgilenmek istiyor ve uyusunda bırakayım stresini girmiyor çocukda bunu hissedip rahatca dalıyor . Anne uyusunda şunu yapayım bunu edeyim bi uyusun bnde uyuyup diye düşündüğü için stresi bebekte hissediyor ve ters tepiyor ve bebek uyumuyor önce sende sakın ol uyursa uyur uyumazsa yapıcak birşey yok de içinden veya düşünme uyusun veya uyumasın diye stres hormonu salgılanmasın ve bu günler gerçekten çok hızlı geçiyor oyüzden keyfini çıkar senle vakit geçirsin kokunu alsın seni hissetsin
E
Elif ..
7 Nisan 2026 11:52
Dediklerinizi ben de yapıyorum ama gazı yoksa şansa yatıp uyuyor biraz da, gazı kakası varsa ne yaparsa yapayım yine uyanıyor. İnfantil diskezisi de var kakasını yaparken çok zorlanıyor hiçbir şey çare etmiyor bekliyoruz yarım saat belki ağlıuor. Bir de sadece meme desteği ile uyuyor. Ne sallanma ne pışpış ne başka bişey. Emiyor uyuyor ya gazdan ya tam dalamadığından yine uyanıyor bu sefer uyuması için yine emmesi gerekiyor ama sık aralıklarla emip gazlanıyor, emmese de uykuya dalmıyor ne yapacağımı şaşırdım. Dediğiniz gibi eşim akşamları alıp uyutmaya çalışıyor onda daha iyi, sallanarak müzikle uyuyor ama belki 30-40 dk çabalıyor. Ne yapacağımı şaşırdım
F
Fatma B.
11 Nisan 2026 17:32
Ben de benzer durumu yaşıyorum bebeğim 26 günlük… sizi anlıyorum Allah yardımcımız olsun. Biz 3 gündür yarım kundak yöntemi denedik. Birde saç kurutma ile müslin bez ısıtıp akşamları karnına masaj yaptık daha iyi gibi. Umarım fayda görürsünüz