26 Günlük Beslenme

98 görüntüleme
R

Reyhan

Premium Üye
16 Mart 2026 11:34
3 saatte bir olarak mı devam etmeliyim? Gece uyandırdığımda çok ağladı. Kendi uyansın diye mi beklemeliyim?
E

Emine S.

16 Mart 2026 11:44
Anne sütü ise 3 saat fazla .
A

Arzu.G

Premium Üye
16 Mart 2026 11:54
Kilo alımı bez sayısı iyiyse gece uyandırmaniza gerek yok acıkınca uyanacaktir zaten
A

Aslınur H.

16 Mart 2026 12:01
26 günlük bir bebekten bahsediyor arkadaşlar nasıl hiç uyandırmasın . Anne sütü alıyorsa üç saat çok çok fazla . Mama ile besleniyorsa iki saatte bir 30-60 cc verin ben öyle yaptım
R

Reyhan

Premium Üye
16 Mart 2026 12:25
Aslınur Hacısüleymanoğlu
26 günlük bir bebekten bahsediyor arkadaşlar nasıl hiç uyandırmasın . Anne sütü alıyorsa üç saat çok çok fazla . Mama ile besleniyorsa iki saatte bir 30-60 cc verin ben öyle yaptım
Yok artık 3 saat nasıl fazla. Doktorumuz 5. Günde doğum kilosuna ulaştığında 3 saate çıkardı zaten. 5. Günden beri 3 saatte bir besleniyor. 1 ay olunca süreyi uzatacağız dedi ama ne kadar uzayacak bilmiyorum
Afranur K.

Afranur K.

16 Mart 2026 12:56
Şöyle biz 26 günlükken yoğunbakımdan çıktığımız için net hatırlıyorum, 3 saatte bir emzirmeye devam edin dedi doktor. Gündüzleri 2. Saatte emmeyi istiyordu ama gece 3 saatte bir e alarm kuruyordum. Ama ben uyandırmadan emziriyordum yani memeye geldiğinde zaten refleks olarak memeyi tutup emiyordu. Ortalama 10-15 dk dan az emerse gıdığını okşuyordum ya da topuğunu sıkıyordum devam ediyordu. Omzumda da uyutmaya devam edip 10 dk dik tutuyordum.

Şimdi Osman bey vs. Hep diyorki

30 günlük bebek bir seferde 4 saat uyuyabilir

40 günlük bebek (4+1) 5 saat kesintisiz uyuyabilir.

Yani normalde 1. Ayı dolduğunda gece bir sefere özel 4 saat uyuyabilirsiniz geri kalan beslenmeler aynı rutinde devam eder. Bi de 1. Ayını doldurduktan sonra bebeğin talebime göre de emzirme süreleri kısalabilir maksimumu 3 saattir.

Ama biz yoğunbakımda yattığımız için ben 40. Güne kadar gece gündüz hep 3 saatte bir besledim, 40. Günden sonra gece 4-5 saate kadar uyumasına müsaade ettim, gündüz de 3 saati geçmeyecek şekilde o istediği saatlerde verdim
R

Reyhan

Premium Üye
16 Mart 2026 12:59
Afranur Keskin
Şöyle biz 26 günlükken yoğunbakımdan çıktığımız için net hatırlıyorum, 3 saatte bir emzirmeye devam edin dedi doktor. Gündüzleri 2. Saatte emmeyi istiyordu ama gece 3 saatte bir e alarm kuruyordum. Ama ben uyandırmadan emziriyordum yani memeye geldiğinde zaten refleks olarak memeyi tutup emiyordu. Ortalama 10-15 dk dan az emerse gıdığını okşuyordum ya da topuğunu sıkıyordum devam ediyordu. Omzumda da uyutmaya devam edip 10 dk dik tutuyordum.

Şimdi Osman bey vs. Hep diyorki

30 günlük bebek bir seferde 4 saat uyuyabilir

40 günlük bebek (4+1) 5 saat kesintisiz uyuyabilir.

Yani normalde 1. Ayı dolduğunda gece bir sefere özel 4 saat uyuyabilirsiniz geri kalan beslenmeler aynı rutinde devam eder. Bi de 1. Ayını doldurduktan sonra bebeğin talebime göre de emzirme süreleri kısalabilir maksimumu 3 saattir.

Ama biz yoğunbakımda yattığımız için ben 40. Güne kadar gece gündüz hep 3 saatte bir besledim, 40. Günden sonra gece 4-5 saate kadar uyumasına müsaade ettim, gündüz de 3 saati geçmeyecek şekilde o istediği saatlerde verdim
Aşırı kusuyor 6 kez 7 kez böyle. O yüzden gündüzleri daha sık emziriyorum tek meme vermeye başladım kusma azaldı. Tek meme sonrası deli gibi aranıyor ama vermiyorum 2 saat olmadan çünkü çok kusuyor. Böyle kusmuyor. Gece de 3 saatte uyanıyor genelde ama bazen uyanmıyor. Memede uyuyor gaz çıkarırken uyuyor alt alırken yaygara kopuyor. Daha da uyumuyor ne yapacağız bilmiyorum
Afranur K.

Afranur K.

16 Mart 2026 13:03
Reyhan Şahin
Aşırı kusuyor 6 kez 7 kez böyle. O yüzden gündüzleri daha sık emziriyorum tek meme vermeye başladım kusma azaldı. Tek meme sonrası deli gibi aranıyor ama vermiyorum 2 saat olmadan çünkü çok kusuyor. Böyle kusmuyor. Gece de 3 saatte uyanıyor genelde ama bazen uyanmıyor. Memede uyuyor gaz çıkarırken uyuyor alt alırken yaygara kopuyor. Daha da uyumuyor ne yapacağız bilmiyorum
Kakasını yapmazsa eğer altını almayın, biz 5.5 aylığız neredeyse gece hiç değiştirmiyorum altını, pişik vs. Olmuyor. Ama tabi ki sadece idrar yaparsa. Kaka yaparsa değiştiriyorum kaldı ki orada zaten altı açılan bebek uyanıyor maalesef.

Kusma da normal bu arada eğer aranma refleksi varsa vermenizi öneririm çünkü 3-4. Aya kadar fizyolojik reflü meydana geliyor yani kusmaya devam ediyor. Hatta size sevdiğim bi doktorun kusma videosu var onu atayım içiniz rahatlasın.
Afranur K.

Afranur K.

16 Mart 2026 13:07
Afranur Keskin
Kakasını yapmazsa eğer altını almayın, biz 5.5 aylığız neredeyse gece hiç değiştirmiyorum altını, pişik vs. Olmuyor. Ama tabi ki sadece idrar yaparsa. Kaka yaparsa değiştiriyorum kaldı ki orada zaten altı açılan bebek uyanıyor maalesef.

Kusma da normal bu arada eğer aranma refleksi varsa vermenizi öneririm çünkü 3-4. Aya kadar fizyolojik reflü meydana geliyor yani kusmaya devam ediyor. Hatta size sevdiğim bi doktorun kusma videosu var onu atayım içiniz rahatlasın.
https://www.instagram.com/reel/DONjaXSDFDj/?igsh=NGl1MXpoNnVqMTJp

Bu arada çok sık da emzirmeyin tabi ki bakın onun açıklaması da bu:

R

Reyhan

Premium Üye
16 Mart 2026 14:30
Afranur Keskin

Aşırı kaka yapıyordu her besleme öncesi sonrası alt alıyordum. Mantar oldu geçmedi 10 gün falan. Başka doktora gittim prebiyotiğini değiştirdi şimdi kakası azaldı çok şükür ama az da olsa yapıyor her beslenmede. Mantarı da tam iyileşmediği için bezi bekletemem hemen almam gerekiyor maalesef. Dertler derya olmuş 😂
Emel C.

Emel C.

16 Mart 2026 17:15
Ben mama + meme veriyordum 3 saatte bir vermemi söylemişti doktorum 1. Atını doldurduktan sonra artık kaldırmayı bıraktım ama kendisi zaten 3 saat max 4 saat sonra uyaniyordu 1. Aydan sonra 5 saate kadar uyuyabiliyor diye biliyorum
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir