2.5 Yaş Tuvaletten Korkma
213 görüntüleme
A
Aybike D. ..
9 Haziran 2026 21:51
Oğlum 3 Ağustos 3 yaşına girecek ve son 1 aydır artık çişini yaptığını fark ediyor ve altımı değiş diyor tuvalet için ona oturmak , merdiven vs Herşey aldım. Sifona basmayı da seviyor ama gidip çiş kaka orada yapmıyor. Çişini tuttuğu bile oluyor. Nasıl öğreteceğim ne yapmam gerekiyor ??? Şarkılar açıyorum , anlatıyorum, yaşıtlarını gösteriyorum, babası öğretiyor. Bir türlü girip orada yapmıyor..

Göktenur B.
9 Haziran 2026 22:25
Benim oğlum da öyleydi ben 3.5 yaşında verdim tuvalet eğitimini en büyük korkusu klozete oturmaktı sadece sabırla bekledim çünkü eğer hazır olmazsa bizim için çileye dönüşecekti bu sadece ilk gün klozete oturduğunda korktu sonrasında problem yaşamadık zaten bunun bilincindeydi zor bı süreç çocuğun bez alışkanlığını bıraktırıp yeni birşey öğretmek belki birazdaha bekleyebilirsiniz çiş yapmayı çabuk öğreniyorlar ama etrafımda da gördüğüm en sıkıntılı durum kakasını yapmak özellikle tutup sürekli başka biseylerle ilgiileniyolar veya uyumak istiyorlar bundan kaçmak için
A
Aybike D. ..
9 Haziran 2026 22:44
Kıyafetli bir şekilde oturdu hatta baya coşkuyla karşıladım öyle sevdi ama gidip yapmıyor. Biraz daha beklemem gerekiyor anladım..

Sibel Y.
9 Haziran 2026 23:41
Öncelikle sabırlı olun bende klozet aldım salonun ortasına koydum kitap aldım süreci anlattım hikaye şeklinde vs baktım kaçırıyor kakasını yapmak istemiyor bu arada biz kabızlık tedavisi de gördük canı yandığından yapmaktan kaçınıyordu,onu belli bir süre hiç zorlamadım çişini beze yapmaya devam etti sonra bir gün anne çişim geldi beni lavaboya götür dedi şaşırdım bezi ıslak değildi sonra bir gece artık ben bez takmak istemiyorum büyüdüm çişim gelince söylerim dedi bezini çıkardık öyle yattı kısaca hazır olunca çok güzel söylüyor ve bezi bırakıyorlar zorlandıklarıda ya da baskı hissettiklerinde inat ediyor yapmıyorlar
Yükleniyor...