2.5 Yaş Günlük Oyun Süresi

171 görüntüleme
D

Dicle S.

4 Haziran 2025 14:04
Merhaba arkadaşlar 2.5 yaşında bir oğlum var. Hergün mutlaka oyun oynuyoruz ama bazen zamanım olmuyor yeteri kadar oynayamıyorum. Anne babayla oyun ihtiyacını karşılayacak süre sizce ne olmalı bir yerde günde toplam 2 saat oyun oynanması gerekir yazıyordu ama öğle uykusu yemek saati derken zaten kalan süre kısıtlı oluyor bir yandan evde yemek temizlik işlerini halletmem gerekiyor ama bir yandan da oyun oynamam gerekiyor kaça bölüneceğimi şaşırıyorum. Sizce günlük ebeveynle oyun süresi ortalama ne olmalı sizin oyun süreniz ne kadar?
F

Fatma S. ..

5 Haziran 2025 08:18
Bir pedogog yazısında okumuştum. Sürekli oyun oynamak sürekli etkinlik yapmak imkansız. Önemli olan birlikte kaliteli zaman geçirmek. Evde iş yaparken onu da dahil etmeniz kaliteli zaman geçirmektir. Evet işler biraz uzuyor ama hem zaman geçirmek hemde onun gelişimi için çok iyi oluyor. Biz kek kurabiye falan yapıyoruz mesela malzemeleri koymak bile onu çok mutlu ediyor. Hamurdan biraz veriyorum dakikalarca oynuyor.çaöaşır katlarken çorapları eşletirsin mesela.
D

Dicle S.

5 Haziran 2025 11:27
O kadar ilgisiz ki böyle şeylere mesela beraber kek yapmaya çalışıyorum alıp devirmeye çalışıyor kabartma tozunu parmağını batırıp yemeye çalışıyor olayla hiç alakası yok yada çamaşır katılıyorum onada çorapları veriyorum eslestirsin diye alıp bütün çorapları koltuklarin altına saklıyor bulaşık makinesinden kasıkları beraber boşaltayım diyorum kasıkları alıp yerde tren yapıyor yani beraber iş yapmak imkansız gibi birşey o yüzden çok çaresizim 😅
F

Fatma S. ..

5 Haziran 2025 12:24
Benimki kız belki ondandır 😂arkadan da erkek geliyor bakalım o nasıl olacak😂 kızım suyla oynamayı çok sever. Bir kaba su koyuyorum bütün hayvanlarını yüzdürüyor oynuyor. Eğer o pisliğe tahammül edebilirim derseniz kinetik kum da baya vakit geçiyor. Ne yazıkki her zaman birlikte oyun oynayamayız. İnsan vicdan yapıyor ama kendisi oynadığında hayal gücüyle yaptıklarına inanamıyorsunuz
D

Dicle S.

5 Haziran 2025 12:39
Ya görüyorum kız annelerini çocuklar ne güzel oynuyorlar mesela geçen gün odasının kapı önündeki eşiğini sökmüş içindeki taşları çıkartmaya çalışırken yakaladım silikonla yapıştırdık erkek çocuklarının oyun anlayışı biraz garip oluyor 😅 parmak boya yapalım dedim 2 tane sofra bezi serdim yere ellerini boyaya batırdı bi güzel elini boyadı sonra koşa koşa duvara ellerini yapıştırdı peşinden koştum ama ben yetisine kadar boyadı duvarı bide yakalanmamak için kaçmaya başladı halıya düştü halıyı da bi güzel boyadı yakaladım diye çırpınmaya başladı parkelerde nasibini aldı temizlemek için onu odasına bıraktım telefondan şarkı açtım dinlesin o arada hızlıca sileyim dedim kovada su hazırladım telefonuda gardolabinin üstüne koymuştum kapağı acip kapatıp telefonu düşürmüş arkamı dönmemle koşa koşa gelip telefonu suya attı telefonumdan da oldum bi parmak boya bana bir duvar bir halı ve bir telefona patladı o günden sonra parmak boya yapmıyorum gerçekten erkek çocuğu kadar anneye zararlı başka bir canlı tanımıyorum 😅
F

Fatma S. ..

5 Haziran 2025 12:51
6 aylık benim oğlum teşekkür ederim gelecekten bahsettiğiniz için 😂 sizin bütün bunları yaparken benim kızımda kitap okuyor etkinlik kitabı falan yapıyor işte. 😂😂
F

Fatma S. ..

5 Haziran 2025 12:55
Aslında erkek çocukları için yapılacak en güzel şey hormonların ona verdiği o enerjiyi atmasını sağlamak. Dışarda koşsun. Evde belki atlamaya zıplamaya güvenli bir alan oluşturulabilir. O bile yetmiyor onlara ama onların o enerjiyi atması lazım 🙂
D

Dicle S.

5 Haziran 2025 13:05
Mis gibi çocuk 😂 kinetik kum oynuyoruz yiyor oyun hamuruyla oynayalım diyorum onuda yiyor eline büyük kepçe veriyorum renkli topları bir kaptan diğeri aktarsin diye 2 dakika sonra bütün topları devirip peşlerinden koşmaya başlıyor artık bende sadece koşup hareket edeceği oyunlar oynuyorum topları deviriyor kaçtılar yakala diyorum haldır haldır koşturuyor yatakta kendimizi fırlatmaca oynuyoruz zıplayıp zıplayıp kendimizi yatağa bırakıyoruz yada ben kaçıyorum o yakalıyor 4 yaşında bir köpeğimiz var ortalama aynı oyunları evcil dostumuzla da oynayabiliyoruz 😅😂 20. Aya kadar herşey güzel gidiyor ama sonrasında sabaha Duracell gibi başlayıp akşamları sıradan çinko pil gibi bitiriyorsun 😂
F

Fatma S. ..

5 Haziran 2025 13:09
Vallahi günümü güzelleştirdiniz 😂😂ne diyeyim salın ikisinide çayıra 😂😂
D

Dicle S.

5 Haziran 2025 13:11
Geçenlerde ilk defa anneme bıraktım yorulur diye bırakmıyordum uykusu gelince annemde kalsın yarın alırsınız dedi tamam dedim ertesi gün öğlen 2 gibi aradı ben baş edemiyorum uyandı mutfağa koştu patates soğanligi döktü onları toplarken kasikligi açtı bütün kaşık catallari yere atti toplarken dursun diye kuru boya verdim 10 dk da bütün duvarları yazmış aldım elinden kendini yere attı tepine tepine ağlıyor gel al çocuğu dedi bende sevinmiştim biraz dinlenicem diye o gün bu gündür saat geç olmaya başlayınca çocuğun uyku saati geliyor diye uyarı veriyor 😂
D

Dicle S.

5 Haziran 2025 13:15
Ama her çocuk böyle değil mesela parka gidiyoruz çay bahçesinde annesinin yanında uslu uslu oturan çocuklar görüyorum o sırada benimki dönme dolapta hem dönüyor hem zıplıyor hem şarkı söylüyor sayesinde doğumdan sonra 23 kilo verdim tek faydam bu oldu 😂
F

Fatma S. ..

5 Haziran 2025 13:20
O yaştakilerin kafası hiç kaldırmıyor zaten haklılar da yani. En iyisi siz kedi yağınızda kavrulun 😂
D

Dicle S.

5 Haziran 2025 13:35
Öyle yapıyoruz 😅 4 yaşında bütün çocuklar sakinliyormus diyorlar umudumu buna bağladım yaşayıp görücez 🙂
F

Fatma S. ..

5 Haziran 2025 14:00
Hakkınızda hayırlısı 😂
E

Ezgi U.

25 Haziran 2025 12:36
“Erkek çocuğu kadar anneye zararlı başka bir canlı tanımıyorum.” 🤣🤣 Altına imzamı atarım.Yazdiklarinizi okuyunca anlamsiz sekilde yalniz degilim diye bana gelen o tarifsiz mutluluk🤦🏻‍♀️🤣4 yaş bilgisini duymamıştım hayat bir umut sonuçta 😊

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir