25 Günlük Bebeğim Düzenli Kaka Yapmıyor
54 görüntüleme
H
Hatice A.
17 Nisan 2026 11:10
bebeğim 25 günlük ve başından beri sadece mama ile besleniyor. önceki hafta 3 gün kaka yapmadı diye fitil kullandık. takip eden 4 günün sonunda kendi yaptı kakasını. şimdi yine 3. gü ne oldu yapmadı. bolca gazı olan bir bebek zor da olsa gaz çıkarabiliyor. karnı biraz sert iştahda sıkıntı yok kusma yok. doktoru içerideki pis gazı boşaltalım dedi ve 3 gün sabah akşam fitil kullanmayı önerdi. ama benim aklıma yatmadı. ne yapmalıyım?
A
Ayşe G.
17 Nisan 2026 11:19
Merhabalar, Osman hoca videolarında 7 güne kadar kaka olmamasına normal diyor hep, fitil kullanımını önermiyor, ama doktorunuz vermiş ona da bişey diyemedim o da doktor sonuçta. Kovaya ılık su koyup karnına kadar batırıp çıkarabilirsiniz gaz için rahatlatır işinizi kolaylaştırır
E
Ezgi A.
17 Nisan 2026 12:10
Bilir kişi değilim lakin bebekler sıvı ile besleniyor şu an önemli olan idrar çişli bez sayısı diye denk geldim izleidğim tüm yenidoğan bebek videolarında. benim de bebeğim 35 günlük. Hani kaka olayına çok takılmadım açıkçası çünkü aldığı besin sıvı. Yani hiç yapmaması da elbet normal değildir ama hemen fitil uygulamak bana da ilk çözüm gibi gelmedi . . Karnına bebek yağ ile masaj yapın hem gazı için hem de bagırsaklarını çalıştırır. Bebeğiniz daha çok küçük bagırsakları yeni yeni çalışıyor ve düzensiz olması çok normal 🥹
Yükleniyor...