2,5 Aylık Uyumuyor Lütfen Yardımcı Olun
208 görüntüleme
B
Banu ..
17 Nisan 2026 21:28
Merhaba, her türlü çözüm önerisine açığım lütfen yardımcı olun ne yapacağımı bilmiyorum artık. uyumuyor derin dalmıyor sırt üstü uyumuyor hep yan şekilde emzirme yastığında ya da yatakta yan yana.Sürekli meme istiyor geceleri memede uyuyor artık oturarak emzirmede kafam düştüğünden yatarak emzirmeye öyle uyutmaya mecbur kaldım onda da sürekli kıpır kıpır tepine tepine gazını çıkarıyorum rahatlıyor sonra tekrar aynı şekilde böyle sabah 5 e 6 ya kadar sürüyor gündüz de artık aynı şekilde memede olmak istemeye basladı kanguruda uyuttuğum oluyordu doktor mecbur kalmadıkça kanguruda uyutmayın dedi ona da koyamıyorum. Kucağımda kangurudaymış gibi yapıyorum dalıyor uyanıyor, memede uyuyunca bıraktığında çekiyorum yavaşça uyanıyor aranıyor yine emzik de tutmuyor. Denemediğim yol kalmadı tek basımayım hem gece hem gündüz tükenmiş durumdayım. Arada mama veriyorum göğüslerim acıdığından onu da içse bile yine memeye geliyor yine emiyor vermesem çığlık çığlığa ağlıyor. Reflüsü de var sürekli sindirim halinde kalıyor haliyle çok çaresizim.
D
D ..
17 Nisan 2026 21:35
Hem üste çıksın diye Hemde belki yardımcı olabilirim diye yazıyorum
Emme sürelerini uzatsanız 3 saatte 1
Ayakta sallayarak uykuya geçirseniz
Ihladığı zaman hemen meme vermeseniz başka yöntemlerle sakinleştirmeye çalışsanız
Ve her ağlamasında mutlaka altına bakın altları dolunca çok huysuz oluyorlar
Mesela çişli bez sayısı nasıl günde kaç kere kaka yapıyor bunlara dikkat ettiniz mi
Emme sürelerini uzatsanız 3 saatte 1
Ayakta sallayarak uykuya geçirseniz
Ihladığı zaman hemen meme vermeseniz başka yöntemlerle sakinleştirmeye çalışsanız
Ve her ağlamasında mutlaka altına bakın altları dolunca çok huysuz oluyorlar
Mesela çişli bez sayısı nasıl günde kaç kere kaka yapıyor bunlara dikkat ettiniz mi
B
Banu ..
17 Nisan 2026 21:41
ayakta kucakta beşiğinde eşimle çarşafa alıp çingene beşiği gibi bile salladık yok durmuyor. Süreyi uzatmama izin vermiyor kucakla temasla pışpış sakin konuşma beyaz gürültü gibi gibi her yolu deniyorum sakinleşmiyor mecbur vermek zorunda kalıyorum. Başta doymadığını sütün yetmediğini düşündüm emzirme danışmanı ile görüştüm onda da bie problem yok çok şükür. Bez sayımız beşi geciyor kakasıda en az bir kez de olsa yapar günde takip ediyorum temiz olmasına gazı varsa masajla rahatlatmaya çıkarmaya çalışıyorum.

Merve
17 Nisan 2026 21:47
Sürekli mi böyleydi yoksa bu ara mı böyle çünkü benim kızım da bit ara uyuduğu zaman kucağımdan inmiyordu omuzunda uyutuyordum yada dediğiniz gibi meme de ama geçti şimdi öyle değil geçecek hepsi bir süreç her bebek farklı bırakın büyün işler kalsın keyfini çıkamaya bakın 🎀
B
Banu ..
17 Nisan 2026 21:52
İlk ayında yine az da olsa ayakta sallanma ile uyuyordu 2. Aya girdiğimizden beri böyle. Şikayet etmiyorum onunla geçirdiğim her an keyifli ve mutluyum ama tek başıma tükenmek üzere gibiyim eşim yoğun çalışıyor geç geliyor başka destekçimde yok. Pusette bebek arabasında da yatmaz mesela dışarı ancak kanguru ile çıkıp biraz yürüyüş yapabiliyorum. işe başladığımda da nasıl olacak bir yandan onu da düşünüyorum tabi ama önceliğim bu uyku durumu.
F
Fatma K.
Premium Üye
17 Nisan 2026 21:54
Merhaba öncelikle sağlıklı olduğu için çok şükür. bebeğim şuan 2 aylık seninle aynı şeyleri yaşıyordum dün akşama kadar. Bizde neredeyse 2 haftadır böyleyiz bende tek bakıyorum ve eşim nöbet usulü çalışıyor 24 saat memede kalmak istiyor uykusuzluktan bende senin gibi son çare memede uyuttum ama aç kaldığım için akşama kadar sütüm bitiyordu bu sefer de memede ağlamaya başladı ve ben kendimi derin bir depresyonun içinde buldum. Bunu kimsenin yaşamasını istemem o yüzden Sana cevap veriyorum. Bebeğim emzik tutmuyordu senin gibi ta ki dün akşama kadar. Memeyi reddeder diye biberon mama falan vermedim korktum. Artık göğüs uçları yara olunca gece dayanamadım ve sağdığım 40 cc sütü avent 2 numaralı biberon ucu ile verdim başta omu da tutmadı süt gelince emmeye başladı ve tabiki bitince yine ağladı ama güzel olan tarafı bebeğim emzik tutmayı öğrendi. Süt bitince denedim aylardır tutmadığı emziği tutmayı öğrenmişti 5 dk içinde uykuya daldı ve mutluluktan ağladım. Biberondan korkma meme reddi de yapmadı Avent. Emzik tuttuğu için de beslenme sürelerini kontrol ediyorum ve memeden bağımsız uyutuyorum umarım sende de işe yarar sağlıkla büyütürsün
D
D ..
17 Nisan 2026 21:54
ayakta kucakta beşiğinde eşimle çarşafa alıp çingene beşiği gibi bile salladık yok durmuyor. Süreyi uzatmama izin vermiyor kucakla temasla pışpış sakin konuşma beyaz gürültü gibi gibi her yolu deniyorum sakinleşmiyor mecbur vermek zorunda kalıyorum. Başta doymadığını sütün yetmediğini düşündüm emzirme danışmanı ile görüştüm onda da bie problem yok çok şükür. Bez sayımız beşi geciyor kakasıda en az bir kez de olsa yapar günde takip ediyorum temiz olmasına gazı varsa masajla rahatlatmaya çıkarmaya çalışıyorum.
Çok huzursuz olduğunda doktora danışarak bir sefer Calpol verin rahatlarsa bir yeri ağrıyor demekki
D
D ..
17 Nisan 2026 21:58
hemşire çok aç olduğunda emzik verin tutar demişti bizimki de tuttu ama sonra geri bıraktı aslında çok da sağlıklı bulmadığım için çok vermiyordum ve sadece avent air emziği tutuyorlar
D
D ..
17 Nisan 2026 22:00
Allah yardımcınız olsun zor süreçler geçecek inşallah yakınızda kim varsa yardım isteyin komşu bile olur çünkü gerçekten çok zor süreç ve herkes yaşıyor kimse sizi yadırgamaz merak etmeyin

Naile B. P.
17 Nisan 2026 22:01
Ben o aylarda ana kucağına koyup sürekli konuşuyordum. Bazen karın üstün egzersiz yaptırıyordum. Derdimi anlattığım da olmuştur. Doğumdan sonra pek hafızamda tutamıyorum. Belki sadece sesinizi duymak istiyordur. Bir de bebekler her şeyi hissediyorlar. “Bebeğim uyusun da şunu yapayım.” dediğiniz şeyleri bile…

Naile B. P.
17 Nisan 2026 22:02
Ben o aylarda ana kucağına koyup sürekli konuşuyordum. Bazen karın üstün egzersiz yaptırıyordum. Derdimi anlattığım da olmuştur. Doğumdan sonra pek hafızamda tutamıyorum. Belki sadece sesinizi duymak istiyordur. Bir de bebekler her şeyi hissediyorlar. “Bebeğim uyusun da şunu yapayım.” dediğiniz şeyleri bile…
B
Banu ..
17 Nisan 2026 22:02
Merhaba öncelikle sağlıklı olduğu için çok şükür. bebeğim şuan 2 aylık seninle aynı şeyleri yaşıyordum dün akşama kadar. Bizde neredeyse 2 haftadır böyleyiz bende tek bakıyorum ve eşim nöbet usulü çalışıyor 24 saat memede kalmak istiyor uykusuzluktan bende senin gibi son çare memede uyuttum ama aç kaldığım için akşama kadar sütüm bitiyordu bu sefer de memede ağlamaya başladı ve ben kendimi derin bir depresyonun içinde buldum. Bunu kimsenin yaşamasını istemem o yüzden Sana cevap veriyorum. Bebeğim emzik tutmuyordu senin gibi ta ki dün akşama kadar. Memeyi reddeder diye biberon mama falan vermedim korktum. Artık göğüs uçları yara olunca gece dayanamadım ve sağdığım 40 cc sütü avent 2 numaralı biberon ucu ile verdim başta omu da tutmadı süt gelince emmeye başladı ve tabiki bitince yine ağladı ama güzel olan tarafı bebeğim emzik tutmayı öğrendi. Süt bitince denedim aylardır tutmadığı emziği tutmayı öğrenmişti 5 dk içinde uykuya daldı ve mutluluktan ağladım. Biberondan korkma meme reddi de yapmadı Avent. Emzik tuttuğu için de beslenme sürelerini kontrol ediyorum ve memeden bağımsız uyutuyorum umarım sende de işe yarar sağlıkla büyütürsün
B
Banu ..
17 Nisan 2026 22:06
Peki ne zamandır bu şekilde bir aile hekimine götürseniz acaba geniz akıntısı mı var ateşi ni sürekli kontrol edin sizin ki inşallah değildir de bizimki 3 aylıkken falan ağlama krizlerine giriyordu idrar yolu enfeksiyonu olmuştu ve kulaktan Ateş ölçer var dı yanlış ölçüyormuş meğersem hep 36.9 çıkıyordu koltuk altı ölçtük 38 çıktı mesela
Çok huzursuz olduğunda doktora danışarak bir sefer Calpol verin rahatlarsa bir yeri ağrıyor demekki
V
Valiant_01
17 Nisan 2026 22:12
Hersey geçecek gecıyor oncelıkle sakın olun ateş ölçer olarak braunun kulaktan ölçerinizi almanızı şiddetle tavsiye ederim bizdede sürekli ağlıyordu yavrumuz masaj yaptık hem mustelanın yağı ıle hemde azıcık zeytin yağı ile zeytınyagı kendı ımalatımız olan yağdı son 1 haftadır azıcık sekılde ayak altınada masaj yapmaya başladık çok rahatladı deneyebılırsınız
B
Banu ..
17 Nisan 2026 22:13
B
Banu ..
17 Nisan 2026 22:14
Hersey geçecek gecıyor oncelıkle sakın olun ateş ölçer olarak braunun kulaktan ölçerinizi almanızı şiddetle tavsiye ederim bizdede sürekli ağlıyordu yavrumuz masaj yaptık hem mustelanın yağı ıle hemde azıcık zeytin yağı ile zeytınyagı kendı ımalatımız olan yağdı son 1 haftadır azıcık sekılde ayak altınada masaj yapmaya başladık çok rahatladı deneyebılırsınız
N
Nur ..
17 Nisan 2026 22:34
Ah gün içinde oyunlar şarkılar sohbetler kimse olmadığından onunla konuşuyorum hep zaten. Beceremiyormuşum gibi geliyor bazen sadece meme ile susturabiliyormuşum gibi bilemiyorum
B
Banu ..
17 Nisan 2026 23:00
Öncelikle lütfen sakin olun 🌸 siz iyi olun ki bebeğiniz de iyi olsun. Benim de bebeğim bi süre bu şekildeydi sürekli slingde uyutmak zorunda kalıyordum ve slingden indirdiğim gibi uyanıyordu çok zorlandım tek başıma ama geçti şu an 8 aylık olmak üzere sürecin içindeyken çok zorlayıcı oluyo ama inanın geçiyo 🐣 avent tutmuyorsa damaklı emzik deneyin benim bebeğim weebaby damaklı tuttu doğduğundan bu yana onu kullanıyoruz
N
Nur ..
17 Nisan 2026 23:05
Çok teşekkür ederim sağlıkla büyüsün sizinde bebeğiniz 🙏🏻 damaklı denememiştim onu da deneyeyim belki onu tutar. sling de var aslında doktor kanguru için sürekli olmaz diyince ondan da vazgeçmiştim
Z
Zeynep Ü.
17 Nisan 2026 23:21
Bebeğin ilk 3 ayı çok zor size yardım eden olsun olmasın bebek illa ki anneyi istiyor bu hem güzel hem de yorucu bir şey :( benim bebeğim de uykuya dalamazdı benden ayrılınca hemen uyanırdı ve bedeni yprgunluktan pes edince uyurdu yoksa biz asla uyutamazdık.. emzik de tutmadı avent i almadı mesela .. kayınvalidem yüzüstü yatırmayı önerdi tabii ki ben dahil herkes korktuğumuz için karşı çıktık . 1 2 kere gündüz uykusunda biz yanındayken yüzüstü yatırdık çok güzel uyudu daha sonra cesaret edip gece yatırdık 1 2 gece derken şu an hep yüzüstü yatırıyorum. Biz ana kucağında uyutuyoruz daha sonra beşiğine yüzüstü koyuyoruz . Kundak yapmaya da gerek kalmıyor çünkü yüzüstü kolları sıçrama yapmıyor. Bir yattı mı 4 5 saat uyuyor memeye kalkıp hemen tekrar uykuya geri dönüyor. Şunu söylemem gerek benim bebeğim kafasını ve boynunu çok dik bir şekilde kaldırabiliyordu ilk güblerden beri bu da bize cesaret verdi yüzüstü yatırırken . Beşiğine bir de sizin kokunuzu alması için küçük bir tülbent tişört koyabilirsiniz çok daha iyi olur. Bu arada emzik verebilmeyi çok isterdim hala daha deneyip vermek istiyorum siz de pes etmeyin memeyi kabul ettiyse emziğe aldanıp meme reddi yapmaz ama vücudu çok rahatlar stresini azaltır bu da uykuya geçişi kolaylaştırır
F
Fatma K.
Premium Üye
17 Nisan 2026 23:26
Çok şükür sağlıkla büyüsünler.Avent biberon ile mama veriyorum bazen akşamları onu da içse bile yine memeye geliyor. Biberonu alıyor ama emzikleri atıyor yine philipsin emziklerinden aldım iki farklı model baska markalardan da denedim bir türlü tutmuyor atıyor. Her gün deniyorum umarım başarılı olurum. Çok teşekkür ederim 🙏🏻
Yükleniyor...