2.5 Aylık Uyku
51 görüntüleme
D
Derya ..
5 Mart 2026 19:17
Uykuya geçiş problemi yaşıyoruz. 15.günden beri durduğu yerde veya kucakta durarak uyumak kesinlikle istemiyor ortalığı ayaga kaldırıyor. Ayaga kalkıp kucakta yürüyünce dalıyordu yataga koyunca uyanıyordu. Dalmadan yatağa koyup orda daldırmaya calısıyorum bazen oluyor bazen olmuyordu. Simdi çok nadir uykusu gelince kundak yapıp emzik verince kendi uyuyor.
Saçını seviyorum bazen dalıyor çok seviniyorum o zaman heh düzelecek diye. bazen kesinlikle kafasını cevirip istemiyor kucağa al diyo. Ama genel olarak gece uykusuna yatarken de dalmış oluyor 5 dk sonra uyanıyor. Tekrar daldırıyorum 10 dk sonra uyanıyor. Bu döngü 5-6 kere oluyo sonra tam dalıp uyuyor o zaman da 4-5-6 saat uyuyor ilk uykusunu. Alıstırma vs değil bu bebek böyle yani. Bazen emzik
arıyo bazen istemiyo kesinlikle. Beyaz gürültü kullanıyorum o da yardımcı oluyor. Gerçi 2 bucuk aylık Ama bu geçiş prb. Nasıl çözebilirim?
Saçını seviyorum bazen dalıyor çok seviniyorum o zaman heh düzelecek diye. bazen kesinlikle kafasını cevirip istemiyor kucağa al diyo. Ama genel olarak gece uykusuna yatarken de dalmış oluyor 5 dk sonra uyanıyor. Tekrar daldırıyorum 10 dk sonra uyanıyor. Bu döngü 5-6 kere oluyo sonra tam dalıp uyuyor o zaman da 4-5-6 saat uyuyor ilk uykusunu. Alıstırma vs değil bu bebek böyle yani. Bazen emzik
arıyo bazen istemiyo kesinlikle. Beyaz gürültü kullanıyorum o da yardımcı oluyor. Gerçi 2 bucuk aylık Ama bu geçiş prb. Nasıl çözebilirim?
H
Halenur
5 Mart 2026 19:30
Merhaba benim bebegimde 2.5 aylık aynı problem vardı göğsümde 5 dk uyuyup derin uykuda sanarken bile gözlerini fal taşı gibi açıp uyumamaya başlamıştı. Şimdi uyuduğu ortamda minimum ses ve loş ışıkla yeni yeni düzene girdi uykusu öncesinde sütümün yetmediğini düşünüyordum ama uyaran çok fazlaymıs. Gece uykusundan üç saat öncede duş rutini oluşturdum duş almadığı zamanlarda da ayağına yumusak masaj yapıyorum ve hiç ses yapmıyoruz etrafında. Beyaz gürültüdense https://open.spotify.com/playlist/4ESuAeaXcmrSJi74Y44lZY?si=xGt2ymcUQa6zAO54A4w_5w&pi=RcV6n_0aS36EE murat tuğsuzun ninnileride sakinleştiriyor. Her bebek tabiki aynı değil bana fayda sağladığı için paylaştım sizinle. İnşallah tez vakitte düzene girer miniğin uykuları🌸
D
Derya ..
5 Mart 2026 19:33
Merhaba benim bebegimde 2.5 aylık aynı problem vardı göğsümde 5 dk uyuyup derin uykuda sanarken bile gözlerini fal taşı gibi açıp uyumamaya başlamıştı. Şimdi uyuduğu ortamda minimum ses ve loş ışıkla yeni yeni düzene girdi uykusu öncesinde sütümün yetmediğini düşünüyordum ama uyaran çok fazlaymıs. Gece uykusundan üç saat öncede duş rutini oluşturdum duş almadığı zamanlarda da ayağına yumusak masaj yapıyorum ve hiç ses yapmıyoruz etrafında. Beyaz gürültüdense https://open.spotify.com/playlist/4ESuAeaXcmrSJi74Y44lZY?si=xGt2ymcUQa6zAO54A4w_5w&pi=RcV6n_0aS36EE murat tuğsuzun ninnileride sakinleştiriyor.
H
Halenur
5 Mart 2026 19:37
Rutini var doğduğundan beri üst değiştirme loş ortam sessizlik beyaz gürültü. Ama dediğiniz gibi gözler fal taşı gibi açık. Yani bazen insan çok zorlanıyor. Gündüz uykularını dışarda temiz havada yapınca sorun yok evde kısa kısa. Napıcağımı sasırdım artık
D
Derya ..
5 Mart 2026 19:38
Zorlanmanız çok normal okadar anlıyorum ki sizi inşallah tez vakitte düzene girer uykuları miniğin🌸