2,5 Aylık Uyku
384 görüntüleme
E
Esra K.
12 Temmuz 2025 20:02
2,5 aylık bebeğim gündüz kısa kısa 10 dk anca uyku uyuyo derin uykuya dalmıyo yatağına koyunca hemen uyanıyor gece en geç 22.30 da derin uykuya dalıp uyuyo sabah 7 gibi kalkıyo bu aylarda uyku saat aralıkları ve düzenini nasıl oluşturabilirim
P
Pınar E.
13 Temmuz 2025 00:31
Merhaba, benim de bebeğim 2.5 aylık gündüz bazen derin uyuyor bazen dediğiniz gibi kısa kısa 15-20 dk anca uyuyor. Sanırım bu zamanlarda uyku düzeni oluşturmak pek mümkün değilmiş, ne zaman isterse o zaman uyur gibi ifadeler gördüm hep doktor ve uzmanlardan. Yine de size tavsiye edebileceğim “ Uyku, güvenli bağlanma ve bebeğiniz”adlı kitap. Eminim işinize yarayacaktır 🌸
Y
Yeşim K. ..
13 Temmuz 2025 12:29
Bizde de durumlar aynı nasıl gündüz bu kadar uykusuz kalabiliyor anlamıyorum inşallah düzene girerler

Merve K. ..
16 Temmuz 2025 18:59
Benim bebeğim de 2.5 aylık gündüz maksimum 20 dk uyuyor. Onun da 15 dakikası kucağımda yatağına yatırınca 5 dakika içinde uyanıyor bir daha da uyumuyor. Bizim gece uykumuz da hiç düzenli değil hâlâ saat başı 2 saatte bir uyanıyor. Siz gece uykusunu nasıl uzun yapıyorsunuz özel bir şey yapıyor musunuz uyuturken
E
Esra K.
16 Temmuz 2025 19:02
Gündüzleri uyumadığı için fazla gece uykusunu derin uyuyo odasını karanlık tutuyorum uyuması için birde müzik açıyorum
E
Ezgi E.
16 Temmuz 2025 19:30
Benimki de 9 haftalık. Gündüz uykuları kısa.. Uyanıklık süresini uzatamadığım için çok kısa aralıklarla emip 30 dk falan uyuyor. Uyanıklık süresini nasıl uzatabilirim bilmiyorum
F
Fatma K.
17 Temmuz 2025 08:30
4. Aya kadar herhangi bir düzen tutturmak neredeyse imkansız o yüzden uyanıklık süresine göre uyku sinyallerine göre uyutmak ve zorlamamak bu durumun geçeceğini bilmek yapılacak en iyisi
K
Kevser A. ..
18 Temmuz 2025 16:38
2 aylık bebek olmasına rağmen asla ogle uykusu yok uyutuyorum ama koyduğum anda yerine agliyor bütün gün kucağımda. Hiç bir şey yapamıyorum su bile içemiyorum bazen, zaman zaman sinir krizi geçiriyorum. Gece uyanması da var. Gerçekten neler yapabilirim?
D
Deniz M.
19 Temmuz 2025 06:04
Ay hepimiz aynıyız neredeyse, bizimkide 2 ay olmak üzere daha tadını çıkaramadık , sürekli huzursuz , ıkınıyor , ağlıyor , uykusu çok hafif . Geçicek elbet ama yıpratıcı bir süreç kesinlikle 💆🏻♀️😢
D
Deniz M.
19 Temmuz 2025 06:05
Bu süreçte kilo alan insanları tebrik ederim ben kilo verdim çünkü vaktim yok yemek için desteksiz büyütüyoruz eşimle .
İ
İlayda N. ..
19 Temmuz 2025 08:49
Esra hanım sizinki gene iyiymiş benim sabah zor Uyuyyo gece uyuması 1 veya 2 geri 3 te kalkar emer yatar geri 5 te kalkar Bidaha yatmaz
Ç
Çağla
19 Temmuz 2025 17:27
Bizde 9 haftalıgız hep kucakta tüm gün dediğinız gibi yataga koyar koymaz uyanıyor,gece uykusuda kötü sık sık uyanıyor ve tek cocuk değil artık yorgunluktan çöktüm
K
K. A.
20 Temmuz 2025 07:08
Bizde iki aylığız aynı fazlamız var eksiğimiz yok gündüz sıfır uyku gece saat başı
Ü
Ümran A.
20 Temmuz 2025 07:29
Bizde 10 haftalığız ve hepiniz bizi tarif etmişsiniz 🥲 gün boyu kucağımda bıraktığım anda uyanıyor. Ben de tek bakıyorum ve ne yemek ne su hiç birine vaktim olmuyor, sütüm de azalıyor üstelik...
Hepimize rabbim güç kuvvet versin canım anneler ❤️
Hepimize rabbim güç kuvvet versin canım anneler ❤️
D
Deniz M.
20 Temmuz 2025 09:33
Lacmix verdi bana emzirme danışmanı sizde danışarak kullanabilirsiniz . Bir de ben çok yararını gördüm mutlaka bağışıklığınız için emziren anneler için multivitamin kullanın yoksa bağışıklık illaki düşüyor
E
Esma N. C.
21 Temmuz 2025 14:50
Tek olduğumu zannediyodum 2 aylık bebeğim ayni gündüz uyku hiç yok 10 dk uyursa uyuyor gozunden uyku akıyor ama yok yanı dalamıyor
E
Emel C. ..
21 Temmuz 2025 22:14
Benim bebeğimde bu sekildeydi daha sonra kundak yapmaya basladim ve baya faydasini gordum suan 13 haftalik kundak yapmaya devam ediyorum bazen uykuya daldiktan sonra aciyorum kundagini
G
Gökçenur D.
21 Temmuz 2025 22:23
Bu dönemde yatağına koyunca uzun uyuması beklemeyin bebeğiniz anne kucağı istiyo çünkü kendini anne karnında sanıyor merak etmeyin 3 aydan sonra artık yavaş yavaş kendi yatağında uyumaya devam etmeye başlıyor, 5 aylık olacağız bizde 2 aylıkken o şekildeydi şimdi gündüz uykuları yine 30dk-1saat arası ama en azından kendi yatağında uykuya devam ediyor

Rüya
21 Temmuz 2025 23:08
Hepimizin sorunu aynıymış 4.aya girecek hala gece 2 saatte bir uyanıyo sabah en geç 7 de uyanıyo gündüz 1 saat uyuyo onun dışında hep uyanık. Desteksiz bakmak çok zor gerçekten su içmek bile mümkün olmuyor çoğu zaman. Hepimize kolaylıklar diliyorum 🌸
D
Deniz M.
23 Temmuz 2025 16:11
Kesinlikle yarım kundak ya da uyku tulumu öneriyorum yoksa bizimki uyumuyor kendi kendini uyandırıyor , ve YouTube’tan şşşşş sesi açıyorum , pilates topu üstünde yavaş yavaş zıplıyorum tabi loş yapıyorum ben gündüz , çünkü artık herşey dikkatni çektiği için uyumuyor parlak ışıkta . H
İ
İlknur D.
23 Temmuz 2025 19:37
Kesinlikle rutin oluşturmak. Gece-gündüz farkını yaratmak. Ben 19.30 olduğu gibi hava aydınlık olsa dahi 1.ayından itibaren karanlıkta uyuttum. Beslenöe sorunu olduğu için 3 saatte bi kendim kaldırdım emzirmek için. Şu an 3,5 aylık ve 19.30-20.30 arasında uzun uykuya dalacağını öğrendi. Banyo yaptırıyorum her gün. Sinyali ilk öyle alıyor. Sabah doğru 4-5 gibi uyanıyor, sonra 6’da tekrar dalıyor ve 7’de kalkıyor. Rutin oluşturun. Bebekler düzen sever. Gündüzleri de kısaydı ama gece uykusunu halledince gündüzler de kendliğinden düzeliyor. Gündüz uykularu için hamak denedim ben, uykularını uzattı. İyi günler dilerim.umarım işinize yarar.