25 Aylık Oğlum Konuşması İlerlemiyor
171 görüntüleme
M
Melek K. ..
7 Haziran 2025 18:27
25 aylık bebeğim kelime sayısı 35 civarı ikili kelimesi sayılıdır örneğin; baba dur işte bı yere gitmek istiyorsa anne oraya gibi gidelim demiyor mesela ya da abla al gibi şeyler ama git ver kelimesini asla kullanmıyor göz teması var komut alıyor bir yapılanı asla unutmuyor gördüğünü asla unutmaz akranları veya büyükleri hemen kaynaşır oyun oynar seslenince bakar ama malesef ekran bizde var konuşmasını eksik hissediyorum ne gibi yol izleyebilirim
F
Fatma S. ..
7 Haziran 2025 18:51
Ekranı kesmek lazım. İlla izleyecekse de sakin videolar mesela hop hop baykuş kaplan danıel yardımcı arabalar bunlar çok sakin sakin anlatıyor. Kitap okuyun birde. Yapabilirseniz oyun grubuna götürün.
M
Melek K. ..
7 Haziran 2025 19:07
Yaşadığımız yerde kimsemiz yok aile büyükleri veya kuzenleri falan baba ve benimle beraber aslında ekranı kesmeyi denedim daha sonra yemek yemediği için yemesi şartıyla verdim ve ucu kaçtı ama tavsiyelerinizi mutlaka deneyeceğim artık çok üzülüyorum akranları çok rahat ifade edebiliyor kendini
F
Fatma S. ..
7 Haziran 2025 19:13
YouTube Kids yapıp sadece birkaç video eklerseniz belli bir süre sonra tekrara düşeceği için sıkılıp bırakır belki. İş bankası yayınları nın kitaplarını öneririm. D&R BKM gibi yerlerden alırsanız daha uyguna geliyor.

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
9 Haziran 2025 03:23
Çocukların bir yeteneklerini geliştirmelerini istiyorsanız o yeteneği kullanabileceği ortamı bırakmalısınız. Mesela konuşma yeteneği özellikle kendini ifade etmek zorunda kaldığı ortamlarda gelişecektir. Bu sebeple eğer bebeğinizin konuşmasını geliştirmek istiyorsanız belki kreşle ya da çok fazla çocuğun bulunduğu ve orada kendini ifade etmek isteyeceği bir ortamda zaman geçirme sıklığını arttırabilirsiniz.
M
Melek K. ..
9 Haziran 2025 06:51
Teşekkürler hocam çocukları çok seviyor oyun oynamayı seviyor parka her gün mutlaka gideriz ama kreşe mutlaka başlayacağız