25 Aylık Kızımla Tuvalet Eğitimi

425 görüntüleme
H

Hilal H.

25 Temmuz 2026 13:08
25 aylık kızım için tuvalet eğitimine başladım tuvalet adaptörü aldım çok hevesliydi öncesinde bezini istemiyordu söküp getiriyordu havalar sıcak diye zıbınla bırakıyordum sonra adaptörle başladık oturmamaya popom acıyor demeye başladı bugün 6. Günümüz hala söylemiyor ben bu süreçte lazımlık aldım oraya oturtunca yapıyor ama ben söylemezsem söylemiyor geceleri kuru kalkıyor öğle uykusunda yapmıyor parka gidiyoruz 1 saat kadar tutuyor daha uzun kalırsak yapıyor yaptıktan sonra anne bak kaka yaptım diyor hem lazımlığa yapınca diyor hemde altına kaçırınca ama yapmadan önce söylemiyor ilk defa bugün sabah 6.30 da ağlama sesi duydum odasına gittim altına yapmıştı ağlıyordu değiştirip yatağına yatırdım uyuduğunu düşündüm sesi çıkmayınca ama maalesef 8 gibi tekrar yapmış beni uyandırdı yine yaptım diye konuşması çok iyi herşeyi söylüyor kendini ifade ediyor susadım acıktım gibi şeylerde söylüyor fakat 6 gün olmasına rağmen hala çiş söylemiyor denk gelirse kaka da yapıyor lazımlığa çok yoruldum artık sabrım tükeniyor acaba bezlesem tekrar tuvalet eğitimi için erken mi karar veremedim tecrübesi olanlar yazabilir mi?
A

Aybuke E.

25 Temmuz 2026 13:52
Bende senle aynı durumdayım aynı anda başlamışız ama ben devam edeceğim bakalım ne olacak
H

Hilal H.

25 Temmuz 2026 14:01
Aybuke Ernaz
Bende senle aynı durumdayım aynı anda başlamışız ama ben devam edeceğim bakalım ne olacak
Kaç yaşında
A

Aybuke E.

25 Temmuz 2026 14:36
2 yaşında daha dün 26 aylık olduk
H

Hilal H.

25 Temmuz 2026 14:43
Aybuke Ernaz
2 yaşında daha dün 26 aylık olduk
Bize daha 15 gün var 26 olmaya 7 ağustosta az önce uykudan uyandı hemen lazımlığa oturttum yaptı sonra mutfağa geçti altına kaka yaptı bakalım direniyorum
A

Aybuke E.

25 Temmuz 2026 14:48
İnan benim de kızım aynısını yapıyor ama bazen söylüyor benimki sizin bebeğiniz gibi tek sıkıntı tuvaleti geldiğinde demiyor yaptıktan sonra söylüyor ben tanıdığım birkaç kişiye sordum nasıl yaptınız diye herkes 28 29 aylıkken başladık başladığımızda geceleri bezi kuru oluyordu diyorlar benim kızın 2 günden beri kuru ben baslayalı 15 gün oldu o da sabah 5 6 gibi tuvalete götüremezsem altını ıslatıyor yine
H

Hilal H.

25 Temmuz 2026 15:00
Aybuke Ernaz
İnan benim de kızım aynısını yapıyor ama bazen söylüyor benimki sizin bebeğiniz gibi tek sıkıntı tuvaleti geldiğinde demiyor yaptıktan sonra söylüyor ben tanıdığım birkaç kişiye sordum nasıl yaptınız diye herkes 28 29 aylıkken başladık başladığımızda geceleri bezi kuru oluyordu diyorlar benim kızın 2 günden beri kuru ben baslayalı 15 gün oldu o da sabah 5 6 gibi tuvalete götüremezsem altını ıslatıyor yine
Söylemesi için elimden geleni yapıyorum ama bizimki de söylemiyor inanın ne yapsam olmadı ben yaşla ilgili olduğunu düşünmüyorum ya her çocuk farklı bence benim kızım bir şeyi bir defa duysun unutmaz sürekli söyler ama tuvalet konusu sanırım çok büyük bir sorumluluk oldu onun içinde sanırım biraz daha zaman alacak alışması en azından 1 ay denerim diye düşünüyorum bilmiyorum artık ne olacak bazen bakıyorum 22 aylık 3 günde öğrendi diyorlar bazen bakıyorum 33 aylık 20. Gün hala söylemedi deniyor bence büyüdükçe farkındalık artıyor ve sorumluluk ağır gelmeye başlıyor
A

Aybuke E.

25 Temmuz 2026 15:09
Doğru söylüyorsunuz bende böyle düşünüyorum ve denemeye devam edeceğim inşallah sonucu güzel olur
H

Hilal H.

25 Temmuz 2026 17:57
Aybuke Ernaz
Doğru söylüyorsunuz bende böyle düşünüyorum ve denemeye devam edeceğim inşallah sonucu güzel olur
Bugün saatte 1 kez işemeye başladı saati gelince götürüyorum işiyor çıkıyoruz bugün bu fark oldu ilk defa ama hala söyleme yok
A

Aybuke E.

25 Temmuz 2026 19:34
Biz yarım saate bir gidiyoruz mesela bizde de söyleme arada kendi isterse
H

Hilal H.

25 Temmuz 2026 19:37
Aybuke Ernaz
Biz yarım saate bir gidiyoruz mesela bizde de söyleme arada kendi isterse
Bizde söyleme hiç yok bazen sorunca var diyor ama gidiyoruz yok bazen yok diyor 5 dk sonra altına yapıyor söyleme işini çözemedik ama ben artık su içme oranına göre ne zaman çiş yapacağını anlıyorum götürüyorum zaten yemekten 15-20 dk sonra çöküp ıkınmaya başlıyor hemen lazımlığa oturtuyorum bazen denk geliyor bazen gelmiyor bence işin kilit noktası söylemeye başlaması olmasa bile söylese en azından olduğu zaman söylemeye başlaması uzun sürmez biz bu söyleme işini halledemedik 6. Günü geride bırakıyoruz bakalım kaç gün sürecek ilk bir kaç gün bunlarda yoktu bu da bir gelişme sonuçta
A

Aybuke E.

25 Temmuz 2026 19:42
Bizim 15 gün oldu ben çık vazgeçmek istedim ama baktım alışıyor devam ettim o da deneye deneye ögreniyor bilmiyor sonuçta
H

Hilal H.

25 Temmuz 2026 19:50
Aybuke Ernaz
Bizim 15 gün oldu ben çık vazgeçmek istedim ama baktım alışıyor devam ettim o da deneye deneye ögreniyor bilmiyor sonuçta
Hiç söylemiyor mu kaka yapıcam çiş yapıcam vs diye
A

Aybuke E.

25 Temmuz 2026 21:00
Sizin bebeğiniz gibi yaptıktan sonra söylüyor ben sürekli arkasındayım çok zor oluyor
H

Hilal H.

25 Temmuz 2026 21:04
Aybuke Ernaz
Sizin bebeğiniz gibi yaptıktan sonra söylüyor ben sürekli arkasındayım çok zor oluyor
İnşallah bir an önce halledilir tabi bir süreç ama bizde insanız bir süre sonra yoruluyoruz ve sadece çocukla ilgilenmiyoruz ev işi yemek falan anneler olarak hem piskolojik hem fiziksel yorgunuluk çöküyor ya bazen sinirden ağlıyorum ama hallederiz diye umuyorum karışık bir durum Allah bu yolda olan tüm annelere sabır versin kolaylık versin
A

Aybuke E.

26 Temmuz 2026 09:01
Amin canım 🙏
H

Hilal H.

31 Temmuz 2026 12:49
Aybuke Ernaz
Amin canım 🙏
Merhaba sizde durumlar nasıl? Benimki hala geldiğini söylemiyor götürürsem yapıyor saatte 1 yada 1.5 saatte ama götürmezsem altına yapıyor son 2 gündür yaptıktan sonra da söylemiyor önceden söylerdi artık oda yok özellikle 2 gündür süreli kaçırıyor 20-25 dk da bir altına yapıp söylemiyor lazımlığa oturmayı red ediyor aslında 2 gün öncesine kadar normaldi söylemesi kalmıştı şimdi sıfırlanmış gibi davranıyor artık çok yoruldum ya
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir