2.5 Aylık Gece Uykusu

100 görüntüleme
E

Ezgi G.

5 Aralık 2025 17:33
bebeğim gece uykusuna 23.00 da başlıyor, ve 2 saatte bir gece uyanıyor nasıl uzun uyku yapabilirim bilmiyorum
G

Gdkmc

5 Aralık 2025 17:35
Çok geç başlıyor geceuykusuna
G

Gdkmc

5 Aralık 2025 17:36
Rutin oluşturabilirsiniz uyumadan önce banyo vs
E

Ezgi G.

daha erken uyuyo ama sık sık uyanıyor
E

Ezgi G.

her şeyi denedim
B

Berrin G.

5 Aralık 2025 17:46
Uyaniyorsa ya gazi yada acikiyor olabilirmi? Rutin olusturun uyumadan once banyo yaptirmak, muzikle uyku, sessiz karanlik bir oda gibi rutin olusturursaniz belki daha az uyanir benim kizimda 2.5 aylik 3 saate bir mama veriyoruz ama tam 3 olmadan kalkip mamasini hazirliyoruz ve uyandirmadan veriyoruz sonra gazini aliyoruz bu sekilde uyanmiyor
B

Beyza D.

6 Aralık 2025 00:34
gündüz uykularını kaçırmamaya çalışın uykusu geldiği anlarda ne yaptığını gözlemleyin esneyebilir kaş çatabilir gözlerini ovuşturabilir ya da kulaklarını ittirebilir bunu fark ettiğiniz an iki eliniz kanda olsa da bir şekilde uyutun :) 2 saatte bir uykuyu isteyebilir gece uykusuna daha erken yatırın (8 sonrasına kalmasın) uyku öncesi hep aynı yaptığınız şeyler olsun karanlık odaya girmek ve gece boyu karanlıktan çıkmamak gerektiğinde çok az ışık ya da kırmızı ışık kullanmak konuşmayı ve evdeki sesi minimuma indirmek (en azından uykusu derinleşene kadar) bunlara artı olarak banyo masaj pijama giyme kundaklama emziği verme hep aynı sesi açma veya kulağına hep aynı şeyi söylemek bile gece uykusuna geçtim uzun uyuyacağım mesajı verecektir, uzun uykuysa gündüz uykularını kaçırmamaya başladığınızda gelecektir, uyku uykuyu getiriyor
E

Ezgi G.

6 Aralık 2025 15:06
yani emmek için uyanıyor emziriyorum direk uyuyor , sizinde bu şekilde mi , bu uyku aralıksız uyku mu oluyor
Afranur K.

Afranur K.

6 Aralık 2025 15:40
İlk 3 ayda bebeklerin genel bir uyku düzeni olmaması normla diyorlar aynı zamanda, yani siz bir düzen için uğraşabilirsiniz banyosu, masajı, beslenmesi vs. Ama henüz bebeğin bir ritim oluşturması için erken olduğunu düşünen çok fazla hekim var.

Bu süreç bence gayet normal bu yüzden. Benim bebeğim de 2.5 aylık gece uyuma süresini kronometre ile ölçtüm birkaç kez en uzun uyku süresi 3 saat 50 dk. Gece ilk uykuna yattığında bu saati sayaç ile açıp, o uyanmadan kalkıp emzirmeye hazırlıyorum. Hiç mızmızlanmadan 2. Uykusuna geçiyor. Ama bunu sadece 1 kere uygulamayı kabul ettiği için sıklıkla gece uykusunda yapıyorum. Daha sonra ortalama 2 saat uyuyup 1.5 saat uyanık kalıyor.

Yani isterseniz beslenmeyi deneyin ama yaşadığınız şey bulunduğunuz aya göre normal. 4. Aydan sonra gece rutini oluşturmak daha rahat olur.

Bu arada karartma perdesi, kırmızı gece ışığı kullanıyorum. Uykusunu bence derinleştiriyor bilginiz olsun.
E

Ezgi G.

6 Aralık 2025 16:23
çok teşekkür ederim benim bebeğim de 2 saatte bir uyanıyor yani mıkırdıyor ben hemen besliyorum uyanmadan geri uyuyor bilmiyorum normal mi ilerliyorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir