2,5 Aylık Emzik Tutmuyor Yardım
163 görüntüleme

Ceren Ç.
30 Haziran 2025 10:10
Merhaba oğlum 2,5 aylık hiçbir şekilde emzik tutmuyor. ne yapmalıyım?? bir sürü çeşit emzik aldım hiçbirini kabul etmiyor memenin oldugu yere koyuyorum bir alıp hemen atıyor. sütede batırdım olmadı phlipsin soothe, ultra air, wee baby emzikleri yani her çeşitten emzik var hepsini aldım olmadı. bu sebeple hep emmek istiyor tokken, uyumak istediginde.. hep emiyor bu sefer tok oldugu icin kusuyor. dışardada sürekli aynı. emmeden uykuyada geçmiyor. sakinken mutluyken deneyin diyolar ozamanda almıyor bide aksine emme isteğini hatırlayıp tekrar emmek istiyor. cok zor durumum önerileriniz veya benle aynı durumu yaşayanlar var mı??

Esra D.
30 Haziran 2025 10:17
Merhabalar kızımda da çok uğraşmıştık emme refleksi kuvvetliydi istekliydi mecbur emzik tutturalm rahatlarız dedik dediğinz emziklern hepsni aldık tutmadı en son bibs tuttu hem biberon hem emziğini, diğer emziklerde direk öğürüyordu bibsi 2-3 kere ittirmek istedi ağzında tutturmaya çalıştm tuttu sonunda. Gerçekten o dönem çok rahatlamıştm, şmdi 20 aylık emzik bırakma sürecindeyiz bu kısım ayrı bi azap tabi 😁
H
Hilal O.
30 Haziran 2025 10:18
Ben de çeşit çeşit emzikler aldım ama bir sefer bile tutmadı maalesef. Öğürerek çıkardı ağzından hepsini. Sürekli meme isteyip, memede uyuyan bir bebekti. Sonra pes ettim ve akışına bıraktım. Evet emzik alsa benim için iyi olacaktı, uzakta desteksiz bebek büyütmek anne için çok zor, en azından kolaylık olacaktı ama olmayınca olmuyor. Sonra giderek azalmaya başladı bu durum. Şu an 1 yaşında, meme meme de demiyor emzik de almıyor. En azından emzik bıraktırmak gibi bir derdim olmadı diye düşünüyorum. Yine de denemek istiyorsanız deneyin. Bir arkadaşımın oğlu 3 aylıkken emzik almıştı.

Ceren Ç.
30 Haziran 2025 10:50
bibste var elimde onuda ne zaman versem öğürüp kusuyor malesef 🥹

Ceren Ç.
30 Haziran 2025 10:52
bende desteksiz büyütüyorum oğlumu yanımda kimse yok eşim işten gelene kadar tekim çok zor oluyor bide emzik tutmadığı için alışmıyorda 🥹

Ceren Ç.
30 Haziran 2025 10:53
biberon tutuyor ama emzik aslaa
G
Gizem E.
30 Haziran 2025 17:51
Benım oğlumda tutmadı 6 ay yemek yerken uyurken herşeyde meme deydi geçiyor ek gıda başlayınca azalıyor biraz sabredin zor biliyorum ama iyi yönden bakmaya çalısın alın koynunuzda büyüsün bi kaç ay daha🥰
S
Selin Y.
1 Temmuz 2025 08:25
Benim de aynı ama zorlamıyorum artık tokken bile emip kusuyor fazlasını bu yüzden bıraktırma travmamız olmayacak en azından öyle düşünelim

Ceren Ç.
2 Temmuz 2025 10:16
her yolu denedim olmadı en son azcık recele batırdım öyle tuttu bi yarım saat sonra bıraktı gene almıyor

Selen B.
2 Temmuz 2025 10:20
Bizimde keyfine göre bazen emiyor uyuyor bazen ittiriyor midesi bulanmış gibi zorlamıyorum alırsa veriyorum almazsa normalde uyuyor ama dışarda arabasında genel alıyor uyuyacağı için philips avent
Y
Yasemin İ. K.
2 Temmuz 2025 10:21
Emzik sevmeyen bebeğe zorla tuttursanız da kısa bir süre içinde bırakacaktır emin olun🙂 oğlum aynı sizin bebeğiniz gibiydi. Her şeyi denerdim, aşırı emerdi kusardı, memede uyurdu, memede kaka yapardı, memede Yaşardı yani 😂 3aylık olunca sadece uykuya geçirirken emzirme pozisyonunda emzikle uyutmaya başladım. En azından dışarda uyutmak için çok iyiydi. 6aylık olunca bir anda onu da kabul etmedi, temelli bıraktı. Emzik tutan bebek çok iyi ya hep çok özendim😂

Ceren Ç.
2 Temmuz 2025 16:13
valla bende çok özeniyorum 🥹 hiç dışarı çıkmak istemiyorum hep emmek istediği için bu sebeple zor geliyor emzik almaması🤷🏻♀️🤷🏻♀️