25 Aylık Dil Terapisti

56 görüntüleme
Ö

Özge Ü.

16 Temmuz 2026 07:46
Merhaba herkese. Bebeğimin 2 yaş kontrolünde çocuk doktorumuz çocuk gelişimciye yönlendirdi kelime sayısının az olması nedeniyle. Çocuk gelişimci ise daha fazla sosyal ortamda bulunması gerektiğini akranlarıyla bir araya gelmesi gerektiğini, bol bol kitap okunması, ekran gösterilmemesi ve sık sık konuşulması gerektiğini söyledi. Sosyal ortam dışında ( her gün 2 kere parka çıkarıyorum) her şey mevcut hem de doğduğundan beri. İstanbul’ da yaşıyoruz. Konuşabilen 1-2 arkadaşı var ama çok sık görüşemiyoruz. Çocuğumun algılaması iyi gelişimsel olarak bir problemi yok kelime sayısı 25 civarı geri kalan her şeyi seslerle anlatıyor. Örneğin tren kelimesini öğrensin diye tren geliyor çuf çuf diye söylediğimde sadece çuf çuf kısmını alıyor. Misal kaka diyebiliyor, pat(düşme sesi) diyebiliyor ama kapat kelimesi yok söyletemiyorum. Bilmediği şeylere de (ne demekse ) ‘deyyt’ diyor sadece 😅 büyük demiyor ‘oooooo’ diyor küçük demiyor ‘dedet’ diyor. Özellikle de fiiller yok. Zar zor ‘ bak ‘ kelimesini öğretmeye çalıştım ‘bap ‘ olarak devam ediyoruz şimdi . Dil terapistine giden var mı? Nasıl bir yol izleniyor bilgi verir misiniz biraz. Eşim çok yoğun çalışıyor. Hastaneye gidemiyoruz zorunlu haller dışında, izin alamıyor çünkü. Kaynanam ekran ver diyor, dil gelişimine faydası olur diyor. Ben kayılmıyorum ki 1 kere denedim ne yapacak diye. Arabaları sevdiği için yardımcı araçlar çizgi filmini açtım hipnoz olmuş gibi gözlerini kapatmadan izledi. 5 dk izledi ve 1 saat ağladı kapattığım için. Nasıl bir yol izlenmeli ne yapsam bilmiyorum. Her gün ekran verip daha kötü etkilenmesini de istemiyorum ki hiç bir doktor da önermiyor zaten.
Ö

Öykü K.

16 Temmuz 2026 08:26
Merhaba benim oglum 22 aylık yanlış anlamayın eksik hissettirmek için demiyorum asla ama konusuyor ve her gun 10dk ekran veriyorum ve hiç akranıyla beraber olmadı büyük resimli defterler alıp pandayı gosterip onun soylemesini bekliyodum demek istediğim her cocuk cidden aynı değil uzmeyin kendinizi zaten tepki verip ooo falan demesi bile yeter bence çokça kitap alıp okuyun ben sadece oyle yaptım
Ö

Özge Ü.

16 Temmuz 2026 08:44
Öykü Karaduman
Merhaba benim oglum 22 aylık yanlış anlamayın eksik hissettirmek için demiyorum asla ama konusuyor ve her gun 10dk ekran veriyorum ve hiç akranıyla beraber olmadı büyük resimli defterler alıp pandayı gosterip onun soylemesini bekliyodum demek istediğim her cocuk cidden aynı değil uzmeyin kendinizi zaten tepki verip ooo falan demesi bile yeter bence çokça kitap alıp okuyun ben sadece oyle yaptım
Est dediğiniz gibi arkadaşlarında günde 10 dk ekran gören de var hatta sabah tv ile uyanıp yatana kadar izleyen de var hiç izlemeyen de var ama hepsinin kelimesi daha fazla 🥲 biz doğduğunda beri hep kitap okuduk, yani koca bir kitaplığı var büyüğünden küçüğüne her çeşit, ben de ona şaşırıyorum elimden gelen her şeyi yaptım her gün defalarca kitap okuyoruz ama bana mısın demedi. Yanıtınız için teşekkür ediyorum 🙏🏼
Ö

Öykü K.

16 Temmuz 2026 08:48
Anlıyorum ama siz elinizden geleni yapmışsınız kaynananızı dinlemenizi önermiyorum kapattığınızda sinirleniyorsa tam tersi açmayın bence ya da ben bluey izletiyorum biraz tv acmadan once konusun açıyorum ama sadece 10 dk sonra oyun oynamaya gidicez gibi sonra kapatmadan oncede konusun bunu bilirse belki daha az ağlar kapanınca ve alısır bir de cevapları artık hiç siz vermeyin bırakın yanlıs bile soyluyosa soylesin mutlu tepki verin daha da teşvik olur
Ö

Öykü K.

16 Temmuz 2026 08:49
Mutlu olmanızı cok isterim cok zor bi iş eşiniz de yokmuş allah yardımcınız olsunn 🥹
Ö

Özge Ü.

16 Temmuz 2026 09:27
Öykü Karaduman
Mutlu olmanızı cok isterim cok zor bi iş eşiniz de yokmuş allah yardımcınız olsunn 🥹
Çok teşekkür ederim vakit ayırdığınız için, tavsiyeleriniz için.. sağolun hepimiz çok mutlu olalım inşallah 🌸
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir