2,5 Aylık Bebek Su Verilmesi
237 görüntüleme

Fediye N.
1 Aralık 2025 08:24
Merhaba 2,5 aylık bebeğimi sadece mama ile besliyorum, çevreden herkes çay kaşığı ile su ver diyo bu doğru bişey mi verilmez diye biliyorum
H
Hatice K.
1 Aralık 2025 08:31
Herkes söyledi annem babam kayınvalidem ama vermedim çünkü zaten mama da bi su değil mi ihtiyacını ordan karşılıyor derler 6 aya kadar vermedim o yaz sıcaklarında bile tabii ki tercih yine de sizin
B
Betül ..
1 Aralık 2025 08:33
Verilmez tabii böbrekleri o suyu işlemek için yeterince gelişmiş değil ayrıca zaten mamayı suyla yapıyorsunuz ondan sıvı ihtiyacını karşılıyor sakın milleti dinlemeyin bayılıyorlar her şeye karışmaya

Fediye N.
1 Aralık 2025 08:37
Evet bana da hiç mantıklı gelmiyor su verilmesi zaten mide kapasiteleri küçücük, ve öyle kendinden emin söylüyorlar ki insan şüpheye düşüyor böbrekleri çatlar su vermezsene kadar net konuştular çok kötü hissettim
B
Betül ..
1 Aralık 2025 08:47
Ben temmuzun en sıcak gününde doğurdum sıcaktan boğuluyorduk yine de su vermedim bebeğim gayet iyi çok şükür öyle laflara kulak asmayın
G
Gökçin N.
1 Aralık 2025 09:06
İlk 6ay sadece anne sütü ya da formül mama. Su ihtiyaçları buralardan karşılanıyor zaten. Fazlası böbreklerde aşırı yük doğuracağı gibi elektrolit dengesizliği yaratır ve daha kötü sonuçları olur. Çevrenizdeki insanları lütfen boşverin. Bebeğine su vermek isteyen kendi doğurup verebilir,sizinkine karışmasın.
T
Tuğba B. ..
1 Aralık 2025 09:07
Bebeğime yaz sıcağında hiç vermedim annemde çok dedi.bez sayısıda gayet dolu doluydu

Fediye N.
1 Aralık 2025 09:13
Kesinlikle, zaten bebek büyütmek yeterince stresli ve sorumluluk gerektiren bi durumken çevreden doğru olmayan ve bebeğine şunu yapmazsanşöyle olur diye korkutan insanlara anlam veremiyorum
T
Tuğba B. ..
1 Aralık 2025 09:29
Memlekete gezmeye gittiğimde bebeğim 4 aylıktı babam bebeğe sarelle yalattı abim tatlının şerbetini.laftan hiç anlamıyorlar cidden.herşeyi sen biliyorsun oluyor

Fediye N.
1 Aralık 2025 09:39
Evet,doktora sordum vermemelisin dedi diyorum doktor bişey bilmiyor biz verdik bişey olmadı diyorlar, bebeklere su şerbet vs verme hevesi nedir bu büyüklerde anlamış değilim. Büyüdüklerinde de kimse ilgilenip ek gıdasını yedirmez 😂 şimdi anneler verme diyince cazip geliyo galibasu vermeyi diretmek
M
Mine T. ..
2 Aralık 2025 23:50
Merhaba benimde bebeğimin 25 günlük hem mama hem anne sütü ile besleniyor. Doktorum her mamadan sonra 2 çay kaşığı su ver dedi bana.

Fediye N.
3 Aralık 2025 01:56
25 günlük bebeğe mi 2 çay kaşığı su? Bence doktorunuzu değiştirmelisiniz, bebeğinizin özel bi durumu varsa su verilir mi bilmiyorum ekstra durumlarda bilmiyorum ama ben kendi doktorumla görüştüm asla su vermiyorsun dedi. Verilirse olabilecekleri tek tek anlattı sizi korkutmak istemem ama büyük risk
E
Eda S.
3 Aralık 2025 10:11
İlaç kullanması gerektiği için ilacı ezip en fazla 1 çay kaşığı suyla vermeye çalışıyorum ona bile korkuyorum. E hani su vermeyecektin diyorlar 🤦🏼♀️Yıl olmuş 2025 lütfen özel bir durumunuz yoksa büyüklerin gereksiz fikirlerini uygulamadan önce araştırın.

Melike B. ..
3 Aralık 2025 12:56
Bana da çok dediler dili düzgün olurmuş ilerde güzel konuşurmuş vs vs ben emziriyorum fakat bildiğim kadarıyla da mama içeriğinde de su var
S
Seher Ö. ..
4 Aralık 2025 13:49
Biz de ilk 1 ay anne sütü+ mama kullandık. Doktorumuz mama verdiğimizde 1 ml kadar su vermemiz gerektiğini söyledi, verdik. Ayrıca temmuz ağustosta dışarısı 40°C iken de ara ara su verdim. Annelik içgüdüsüyle hareket etmek en doğrusu bence. Şuan 5 aylık. Belki 1 aydır su vermemişimdir çünkü ihtiyacı olduğunu hissetmedim.