23.5 Aylık Uykuları Mahvoldu.
257 görüntüleme

Gülcan A.
24 Temmuz 2026 05:54
Oğlum 23.5 aylık yakında yaşına girecek. Uyku Rutinimiz var nereye gidersek gidelim kendi beşiğiyle gideriz o rutine uyarız. Tüm bunlara rağmen zaten gece uyanan ama hemen sonra dalan bir çocuktu. Ama 4 gündür gece 1-2 gibi uyanıp sabah 5-6 ya kadar uyanık (normalde zaten 7 gibi en geç uyanır ve uykusu biter) gündüz 2 saati geçmiyor uykusu. Ki gece hiç uyumadığı için daha uzun da uyumak istiyor ama müsade etmiyorum buna rağmen bir faydası yok. Sürekli anne yanıma al diyor , elimi tut diyor, baba ayağında sallasın diyor. Destek istiyor. Ve desteği verdiğimizde de dalamıyor. Hadi daldı uyudu diyelim beşiğine bırakırken gene uyanıyor. Sürekli on dk da bir aynı döngü. Nasıl çözeceğiz bilmiyorum
07.00 uyanış
12.30-13.00 gibi öğle uykusuna yatış
En geç 14.30-15.00 gibi öyle uykusu bitiş
Akşam 20.30-21.00 civarı akşam uykusuna geçiş.
21.00 ile 01.00 arası genelde sıfır uyanma
Ama 01.00-02.00 sonrası aralıksız uyanık. Daldığı süre çok kısa ve ful destekli. Bunu yaşayan ve çözümü olan var mı
07.00 uyanış
12.30-13.00 gibi öğle uykusuna yatış
En geç 14.30-15.00 gibi öyle uykusu bitiş
Akşam 20.30-21.00 civarı akşam uykusuna geçiş.
21.00 ile 01.00 arası genelde sıfır uyanma
Ama 01.00-02.00 sonrası aralıksız uyanık. Daldığı süre çok kısa ve ful destekli. Bunu yaşayan ve çözümü olan var mı
H
Hakime S.
24 Temmuz 2026 08:48
Benim bebeğim de 14 aylık uyku düzeni bozuldu 8.30 da yatıp 2 de yada 5 te kalkıp tekrar uyuyup 8de kalkıyordu şimdi akşam 10.30 a kadar uyumuyor
A
Ayşe N. Ş.
Premium Üye
24 Temmuz 2026 15:25
Aynısını yaşıyorum Gülcan hanım 22 aylık oğlum gece 2-3 gibi uyanıp sabaha kadar uykuya dalamıyor saat 6 gibi zorla uyuyor ve yatağına koyacak olsam yine uyanıyor mecbur salladığım yerde bırakıyorum . Bu aralar havaların sıcak olmasından dolayı dışarı çıkmıyoruz çocuk da enerjisini atamıyor ben ona bağlıyorum . Bugün biraz daha yormayı planlıyorum bakalım gece nasıl olacak

Gülcan A.
24 Temmuz 2026 16:05
Ayşe Nur Şen hanım merhaba, biz tatil dolayısıyla köyde anneannesindeyiz ve çok bol miktarda bahçe tarlayla iç içe sürekli duyusal, motor beceri geliştirici ve bedenen aktif oyunlar oynuyoruz. Ben bizim durumu harekete bağlayamıyorum bu sebeple. Evdeyken günlük parka gidiyorduk evdeki oyunlar haricinde. Suan o süreçten daha bile aktif. Ama benimle ve babasıyla eve kıyasla daha az vakit geçiriyor. Çünkü dayı anneanne dede derken onlarla da gün içinde çok zaman paylaşıyor. Ben bizi özlüyor gideriz diye kaygılanıyor gibi yorumluyorum bu durumu biraz. Ya da dümdüz 2 yaş krizleri başladı. Ama hepimize sabır diliyorum gerçekten çok zor.

Gülcan A.
24 Temmuz 2026 16:05
Aynısını yaşıyorum Gülcan hanım 22 aylık oğlum gece 2-3 gibi uyanıp sabaha kadar uykuya dalamıyor saat 6 gibi zorla uyuyor ve yatağına koyacak olsam yine uyanıyor mecbur salladığım yerde bırakıyorum . Bu aralar havaların sıcak olmasından dolayı dışarı çıkmıyoruz çocuk da enerjisini atamıyor ben ona bağlıyorum . Bugün biraz daha yormayı planlıyorum bakalım gece nasıl olacak
A
Ayşe N. Ş.
Premium Üye
24 Temmuz 2026 22:30
Ayşe Nur Şen hanım merhaba, biz tatil dolayısıyla köyde anneannesindeyiz ve çok bol miktarda bahçe tarlayla iç içe sürekli duyusal, motor beceri geliştirici ve bedenen aktif oyunlar oynuyoruz. Ben bizim durumu harekete bağlayamıyorum bu sebeple. Evdeyken günlük parka gidiyorduk evdeki oyunlar haricinde. Suan o süreçten daha bile aktif. Ama benimle ve babasıyla eve kıyasla daha az vakit geçiriyor. Çünkü dayı anneanne dede derken onlarla da gün içinde çok zaman paylaşıyor. Ben bizi özlüyor gideriz diye kaygılanıyor gibi yorumluyorum bu durumu biraz. Ya da dümdüz 2 yaş krizleri başladı. Ama hepimize sabır diliyorum gerçekten çok zor.
H
Huriye K.
28 Temmuz 2026 18:05
Aynı yaş gündüz uykudu kesinlikle uyumuyor gece geç yatıyor bayılıp kalıyor. Gece de sürwkli uyanıp ışığı açtırıyor evde gezdiriyor. Sütten kestim 1 ay önce onunda hırçınlığı var gece acıkıyor devam sütü veriyorum içmiyor kakaolu süt içiyor bazen hiç bir istemiyor sadece ağlıyor bina ayağa kalkıyor. Sadece 2 yaş krizi olamaz 🥹 yaşayan çözen varsa yardım etsin perişanız.
Yükleniyor...