23 Haftalık(5,5ay) Bebek Uyku Sorunu
158 görüntüleme
E
Eda ..
Premium Üye
13 Temmuz 2026 00:55
Bebeğim 5.5 aylık oldu. [4.aya](4.aya) girmemizle başlayan uyku sorunu bir buçuk aydır devam ediyor. Uyku regresyonu denen dönem 3-4 haftada sonlanır demişlerdi ancak epey oldu gittikçe de kötüye gidiyor durum. Alttan iki dişi çıktı 1.5 hafta oluyor bunun da etkisi vardır diye düşünüyorum. [4.aydan](4.aydan) önce destekli ancak şık daha kolay uyuyor 2-3 saatte bir uyanan bebeğim( nadiren de olsa 4-5 saati bulan uykusu oluyordu) şu an çok çok zor dalmakla birlikte ilk 4-5 kalkışı 15-20 dk da bir sonradında saat başı bazen 2 saate bir olarak devam ediyor. Yatış saati 21.00 ile 22.30 arası değişiyor. Gündüz uykuları da yarım saati geçmez kolaylıkla. Genelde 3 bazen 4 gündüz uykusu yapıyorum . Ne yapmalıyım çare bulamadım. En başından bi uyku öncesi rutin oluşturamadım.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye13 Temmuz 2026 00:58
Bebek Uyku Sorunu ve Öneriler
5,5 aylık bebeğinizin uyku sorunu yaşıyor olmanız çok zorlayıcı olabilir. Öncelikle, bu dönemin normal bir süreç olabileceğini ve birkaç hafta içinde düzeleceğini umut etmek önemlidir.
Bebeğinizin uyku sorunlarının birkaç nedeni olabilir:
4. ay uyku regresyonu: Bebeğinizin 4. aya girmesiyle başlayan uyku sorunu, bu dönemin bir parçası olabilir.
Altıncı diş çıkması: Alttan iki dişin çıkması, bebeğinizin uyku düzenini etkileyebilir.
Uyku sorunlarını çözmek için aşağıdaki önerileri deneyebilirsiniz:
1. Uyku öncesi rutin oluşturma: Bebeğiniz için bir uyku öncesi rutin oluşturmak, ona uyku zamanının geldiğini sinyal vermek için önemlidir. Bu rutin, örneğin; Bebeği 7-10 dakika boyunca yıkamak Masaj yapmak Kitap okumak Şarkı söylemek Bebeği beslemek gibi aktiviteler içerebilir.
2. Yatış saatini düzenleme: Bebeğinizin yatış saatini sabit bir saatte tutmaya çalışın. Bu, vücudunun bir rutine girmesine yardımcı olacaktır.
3. Gündüz uykularını düzenleme: Gündüz uykularını düzenli ve kısa tutmaya çalışın. 3-4 gündüz uykusu, bebeğiniz için uygun olabilir.
4. Bebeği dalmaya yardımcı olma: Bebeğinizin dalmasını kolaylaştırmak için, Onu sallayabilir Ona dokunabilir Ona yumuşak bir müzik çalabilirsiniz.
Bebeğinizin uyku sorunları devam ederse, bir pediatri uzmanına danışmanız önerilir.
5,5 aylık bebeğinizin uyku sorunu yaşıyor olmanız çok zorlayıcı olabilir. Öncelikle, bu dönemin normal bir süreç olabileceğini ve birkaç hafta içinde düzeleceğini umut etmek önemlidir.
Bebeğinizin uyku sorunlarının birkaç nedeni olabilir:
4. ay uyku regresyonu: Bebeğinizin 4. aya girmesiyle başlayan uyku sorunu, bu dönemin bir parçası olabilir.
Altıncı diş çıkması: Alttan iki dişin çıkması, bebeğinizin uyku düzenini etkileyebilir.
Uyku sorunlarını çözmek için aşağıdaki önerileri deneyebilirsiniz:
1. Uyku öncesi rutin oluşturma: Bebeğiniz için bir uyku öncesi rutin oluşturmak, ona uyku zamanının geldiğini sinyal vermek için önemlidir. Bu rutin, örneğin; Bebeği 7-10 dakika boyunca yıkamak Masaj yapmak Kitap okumak Şarkı söylemek Bebeği beslemek gibi aktiviteler içerebilir.
2. Yatış saatini düzenleme: Bebeğinizin yatış saatini sabit bir saatte tutmaya çalışın. Bu, vücudunun bir rutine girmesine yardımcı olacaktır.
3. Gündüz uykularını düzenleme: Gündüz uykularını düzenli ve kısa tutmaya çalışın. 3-4 gündüz uykusu, bebeğiniz için uygun olabilir.
4. Bebeği dalmaya yardımcı olma: Bebeğinizin dalmasını kolaylaştırmak için, Onu sallayabilir Ona dokunabilir Ona yumuşak bir müzik çalabilirsiniz.
Bebeğinizin uyku sorunları devam ederse, bir pediatri uzmanına danışmanız önerilir.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
A
Ayşe H. B.
13 Temmuz 2026 01:19
Ben de aynı durumdayım yarım saat oldu yatırdım şimdi uyandı yine. Ek gıdaya da geçtik acaba karnı mı ağrıyor kabız mı oldu diye düşünüyorum ben de.
N
Nazlıcan
Premium Üye
13 Temmuz 2026 06:52
Sanki ben yazmışım gibi bir yazı.. Benim bebeğim de 24 haftalık ve tamamen aynı. Öncesinde de uykuya geçişi zordu gündüz pek uyumadı ama gece 21.30da uyur sabah 5 gibi uyanır beslenir uyur ve 8 gibi kalkardı, şu an 23.00 öncesi uyumuyor 6da uyanıyor ve arada 2-3 kere uyanıyor..
E
Eda ..
Premium Üye
14 Temmuz 2026 13:54
Sanki ben yazmışım gibi bir yazı.. Benim bebeğim de 24 haftalık ve tamamen aynı. Öncesinde de uykuya geçişi zordu gündüz pek uyumadı ama gece 21.30da uyur sabah 5 gibi uyanır beslenir uyur ve 8 gibi kalkardı, şu an 23.00 öncesi uyumuyor 6da uyanıyor ve arada 2-3 kere uyanıyor..
E
Eda ..
Premium Üye
14 Temmuz 2026 13:54
Ben de aynı durumdayım yarım saat oldu yatırdım şimdi uyandı yine. Ek gıdaya da geçtik acaba karnı mı ağrıyor kabız mı oldu diye düşünüyorum ben de.
N
Nazlıcan
Premium Üye
14 Temmuz 2026 22:09
Bizim uyanma aralalıkları o kadar bile süremiyor maalesef. Bazen yarım saatte bir uyandığı oluyor
E
Eda ..
Premium Üye
16 Temmuz 2026 00:00
Benim bebiş de uyuduktan sonra 30 ve 60 dk sonra mutlaka ağlıyor ama onlarda beslemiyorum, hızlıca bir iekilde uykuya döndürüyorum sallıyorum falan..
N
Nazlıcan
Premium Üye
16 Temmuz 2026 00:13
Eskiden emince uyurdu şu an emiyor sallıyorum tek destek yetmiyor. Gece uykuluyken uykuya geri dönmesi kolay olurdu son bir buçuk aya kadar
Yükleniyor...