23 Aylık Uyku Sorunu Yaşıyoruz
112 görüntüleme
B
Begüm Ö.
13 Şubat 2026 14:05
Merhaba arkadaşlar bebeğim 23 aylık gündüz öğlen 1 den 3,5 a kadar uyuyo akşamları gece 12 den önce uyutamıyoruz böyle bi durum yaşayan var mı be yapmalıyım papatya çayı aldım baharatçı daha böbrekleri gelişmedi süzemez etmeyin çocuğa vermeyin dedi yine aklımda soru işareti oluştu
B
Büşra K. ..
13 Şubat 2026 14:09
Begüm Hanım bizim de [22.ayda](22.ayda) başladı bir ara düzelir gibi oldu şu an 24 aylık hâlâ devam ediyor gece 11'den aşağı yatmıyor sabah 4-5 gibi kalkıyor uykusunu da alamayınca sinir küpü oluyor beyin 2 yaşa hazırlanıyormuş

Hatice C. ..
13 Şubat 2026 14:09
Gündüz ne kadar yorulursa akşam uykusuna o kadar faydası olur onun dışında başka bi küçük kase yoğurt yada kefir içimi veya ısıtılmış az miktar şekerli süt.
B
Begüm Ö.
13 Şubat 2026 14:18
Begüm Hanım bizim de [22.ayda](22.ayda) başladı bir ara düzelir gibi oldu şu an 24 aylık hâlâ devam ediyor gece 11'den aşağı yatmıyor sabah 4-5 gibi kalkıyor uykusunu da alamayınca sinir küpü oluyor beyin 2 yaşa hazırlanıyormuş
B
Begüm Ö.
13 Şubat 2026 14:18
Gündüz ne kadar yorulursa akşam uykusuna o kadar faydası olur onun dışında başka bi küçük kase yoğurt yada kefir içimi veya ısıtılmış az miktar şekerli süt.
B
Büşra K. ..
13 Şubat 2026 14:23
Demekki bu aylar başlangıcı oluyo Büşra hanım bizde 12 de uyuyo sabah uyuyor 8.5 ğa kadar gün içinde sıkıntı yok öğlende aynı yine akşam hep problem.. anladım banada biri uyku damlası dedi onu almak istemedim bitkisel olsun dedim o da olmadı siz herhangi bşe kullandınız mı peki
B
Büşra K. ..
13 Şubat 2026 14:27
Benim 2 yaşındaki kızımın montessori yatağı var o yataktan tırmanıyor kapıların önünde kuru yerde yatıyor Bir haftadır buna takmış durumda çıkıp yanımıza gelse odalarımız hemen yan yana Yanımıza da gelmiyor çocuğu kapı ağızlarından topluyorum acaba uyurgezer mi diyorum 2 yaş ya beyin kendini mi ihazırlıyor Anlayamadım gitti
B
Begüm Ö.
13 Şubat 2026 14:37
Benim 2 yaşındaki kızımın montessori yatağı var o yataktan tırmanıyor kapıların önünde kuru yerde yatıyor Bir haftadır buna takmış durumda çıkıp yanımıza gelse odalarımız hemen yan yana Yanımıza da gelmiyor çocuğu kapı ağızlarından topluyorum acaba uyurgezer mi diyorum 2 yaş ya beyin kendini mi ihazırlıyor Anlayamadım gitti

Hatice C. ..
13 Şubat 2026 14:46
Gündüz yorduk ama akşam yine aynı 🥲
B
Büşra K. ..
13 Şubat 2026 16:07
Allah yardımcımız olsun Büşra hanım valla sizinki biraz daha zor 2 çocukla inş kısa sürede düzelir 🙂
B
Begüm Ö.
13 Şubat 2026 19:39
Ben yorup üstüne her akşam aynı rutinle süt veriyordum süt yerine şimdilerde kefir içiyor mayıştırıyor ne kadar dirensede çocuklar uyumamak için

Hatice C. ..
13 Şubat 2026 19:52
Kediyi bi ben de denerim teşekkür ederim 🙂
B
Begüm Ö.
13 Şubat 2026 21:06
Deneyin inşaAllah faydası olur 爐♥️
R
Ruveyda Ş.
18 Şubat 2026 01:17
B
Büşra K. ..
18 Şubat 2026 01:28
Benim oğlum da yerde yatıyor ve dediginiz gibi kuru halinin üzerinden alıyorum. 2 yaşına bir hafta kaldı ama üç aydır gece uykuları berbat durumda. Bizim sorunumuz da gece saat başı bazen yarım saatte bir sebepsiz ağlamaları. Ne yapsam ne söylesem sakinlesmiyor. Önce memeyi kestim diye olduğunu düşündüm sonra başka çözümler üretmeye çalıştım bazen hafiflese de asla düzelmedi. Son bir haftadır da sayiklamaya başladı bu aylarda rüya görmeye de başlıyorlar mi