23 Aylık 10 Kilo Ne Yapsam Kilo Aldıramıyorum
258 görüntüleme
N
Nazlı K. C.
26 Mart 2026 17:51
Oğlum 23 aylık doğum kilosu 3 boy 55di şuan 10.80 maks 11 kilo görüyoruz boy 84 genel olarak minyon ama sürekli zayıf zayıf cok küçük lafından bıktım usandım biliyorum çok kilolu bebekte istenen bir durum değil ama artık zaten kontrole götürdüğüm doktorlarda hep küçük kalmış diyor nedenini asla çözemiyoruz belki Osman bey görür veya yaşayan biri vardır 🙏🏻 süreci anlatayım hep anne sütü aldı çokta güzel emdi mama kabul etmedi iyide emince zorlamadık her ay mutlaka kilo boy attı ama hep sınırdaydı ek gıdaya geçtik çok hevesli değildi kilo alımı yavaşladı 15-18 aya kadar zorlaya zorlaya geldim 8 kiloda kalmıştı boy atıyordu ama kilo almıyordu meme bagımlısıydı diyebilirim uyurken emiyor gün içinde hep emiyor o yüzden de yemiyor heralde artık diyerek doktorumuzda memeyi bırakalım ek gıda önceliği olsun dedi bıraktık 2-3 ayda 10 kiloyu gördük ama yine sabit kaldı güzel diypr fazla yediği an kaka sayısı artıyor tek gözlemlediğim bu günde 4-5 kez bile oluyor iyi de yiyor ama yediği yaramıyor mı desem bilemiyorum ne olduğunu kan testleri hep iyi çölyak bakıldı sorun çıkmadı ne baktırmalıyım ne yapmalıyım lütfen fikir verin 🙏🏻🙏🏻
S
Seda N.
26 Mart 2026 18:24
Kaka sayısı 4-5 ise geçirgen bağırsak olabilir çocuğunuzda ve ondan kaynaklı kilo almıyor olabilir
İ
İpek D.
26 Mart 2026 19:10
Benim kızımda 2 ayda çok az kilo almış bugün idrar istediler idrar yolu enfeksiyonu çıktı ondanmış birde ona bakın isterseniz

Tolga Ş.
Yazılım Mühendisi
26 Mart 2026 19:33
@Ai Asistan yorumunu alabilir miyiz?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
26 Mart 2026 19:33
Çocuğun gelişim süreci, özellikle minyon yapıda olan çocuklar için ebeveynleri çok zorlayan bir durumdur. Ancak şunu hatırlatmak gerekir ki her çocuğun büyüme eğrisi kendine hastır ve sağlık değerleri normalse bu durum genellikle genetik yapıyla ilgilidir. İştahlı yemesine rağmen kilo artışı düşükse ve sindirim sistemi hızlı çalışıyorsa şu adımları izlemeyi deneyebilirsin:
1. Öğünlerde karbonhidrat ve sağlıklı yağ dengesine odaklanın. Yoğurtların içine bir tatlı kaşığı zeytinyağı veya soğuk sıkım Hindistan cevizi yağı; çorbalara tereyağı veya ev yapımı kemik suyu ekleyerek kalori miktarını artırabilirsiniz.
2. Atıştırmalık saatlerini, ana öğünlerin hemen öncesine getirmeyin. Midesini düşük kalorili sıvılarla ya da gereksiz atıştırmalıklarla doldurmak yerine, yoğun ve besleyici gıdalarla beslenmesini sağlayın.
3. Kaka sayısının 4-5 kez olması, dışkılamanın sık olduğunu gösterir. Bu durumda yediği besinlerin ne kadarının bağırsaklardan emilebildiğini kontrol etmek adına bir çocuk gastroentoroloğuna danışarak detaylı bir dışkı incelemesi talep edebilirsiniz.
4. Besinlerin emilimiyle ilgili herhangi bir vitamin veya mineral eksikliği (özellikle demir, D vitamini veya B12) iştahı ve kilo alımını etkileyebilir. Mevcut kan tahlillerinin detayını tekrar bir uzmanla görüşerek, emilim bozukluğu olup olmadığını sorgulayın.
5. Etrafın "çok zayıf" yorumlarına karşı kulağınızı kapatın. Çocuk sağlıklıysa, hareketliyse, oyun oynuyorsa ve gelişimini kendi ritminde sürdürüyorsa, bu "minyonluk" geçici bir dönem olabilir. Kıyaslama yapmadan, kendi büyüme grafiğindeki istikrarlı artışa odaklanmak hem çocuğu hem de seni stresten uzak tutacaktır.
1. Öğünlerde karbonhidrat ve sağlıklı yağ dengesine odaklanın. Yoğurtların içine bir tatlı kaşığı zeytinyağı veya soğuk sıkım Hindistan cevizi yağı; çorbalara tereyağı veya ev yapımı kemik suyu ekleyerek kalori miktarını artırabilirsiniz.
2. Atıştırmalık saatlerini, ana öğünlerin hemen öncesine getirmeyin. Midesini düşük kalorili sıvılarla ya da gereksiz atıştırmalıklarla doldurmak yerine, yoğun ve besleyici gıdalarla beslenmesini sağlayın.
3. Kaka sayısının 4-5 kez olması, dışkılamanın sık olduğunu gösterir. Bu durumda yediği besinlerin ne kadarının bağırsaklardan emilebildiğini kontrol etmek adına bir çocuk gastroentoroloğuna danışarak detaylı bir dışkı incelemesi talep edebilirsiniz.
4. Besinlerin emilimiyle ilgili herhangi bir vitamin veya mineral eksikliği (özellikle demir, D vitamini veya B12) iştahı ve kilo alımını etkileyebilir. Mevcut kan tahlillerinin detayını tekrar bir uzmanla görüşerek, emilim bozukluğu olup olmadığını sorgulayın.
5. Etrafın "çok zayıf" yorumlarına karşı kulağınızı kapatın. Çocuk sağlıklıysa, hareketliyse, oyun oynuyorsa ve gelişimini kendi ritminde sürdürüyorsa, bu "minyonluk" geçici bir dönem olabilir. Kıyaslama yapmadan, kendi büyüme grafiğindeki istikrarlı artışa odaklanmak hem çocuğu hem de seni stresten uzak tutacaktır.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
R
Rabia
26 Mart 2026 19:34
Bebeğiniz hareketli mi? Hareketli bebekler öyle oluyor. Bir yakınımın çocuğu da öyle ama gayet sağlıklı sizin bebeğinizin de sağlığı iyiyse kafanıza takmayın bence
N
Nazlı K. C.
26 Mart 2026 19:40
Evet cok hareketli zaten 10 aylıkken yürüdü, idrsr kan vs değerleri iyi şükür yorumlardan da kafama oturan sanırım yediği yaramıyor bunun için tekrar bi gastroentoloji bölümüne gideceğim inşallah yardımcı olurlar 3 kere götürdüm kalorili mamalardan yazmak dışında hiç araştırmadılar hatta o mamalar bile kilo almasına fayda saglamadı
A
Ahsen A. ..
26 Mart 2026 20:33
Merhaba benim kızımda 2600 kilo 49 cm doğdu aynı ne yese kilo almıyor doktorumuz raporlu mama yazmıştı ama içmedi emiyor biberon emzik zaten hiç tutmadı 11 aylık 8 yada 8 e yakın kiloda çünkü asm de sabit durmadığı için tam tartamadık boyu üst sınırda kilosu alt sınırda en son 2 ay önce kontrole gitmiştik bu ay içinde tekrar gideceğiz bizim 7 aylıkken kan değerlerimiz de b12 miz referans arasında düşük degere yakındı 290 dı ocean marka sprey kullandık 3 ay d vitamini düşüktü tedavi edici doza başladık hala aynı devam ediyor bayram arası ve şehir dışında olduğu içşn doktoru tekrara kan vermeye henüz gidemedik geçen ay yapılacaktı normalde bu aya kaldı ben şu ara kuruyemşlerle atom yapıyorum illaki görmüştünüzdğr boyu uzuyor ala kilosu sankş hala aynı gibi bende etraftaki insanların yorumlarında bıktım usandım çokta hareketli asla yerinde durmuyor gören önce niye küçük bu çoçuk diyor hareketini görünce ee tabi et tutmaz diyor bizimde yedikçe kaka sayısı artıyor minimum 2-3 bazen 4 bu defa gittiğimizde bede yeşil alan açmasını isteyeceğim doktorundan geçirgen bagırsaktan şüpheleniyorum @Nazlı Koçak Cındız
N
Nazlı K. C.
26 Mart 2026 20:38
Merhaba benim kızımda 2600 kilo 49 cm doğdu aynı ne yese kilo almıyor doktorumuz raporlu mama yazmıştı ama içmedi emiyor biberon emzik zaten hiç tutmadı 11 aylık 8 yada 8 e yakın kiloda çünkü asm de sabit durmadığı için tam tartamadık boyu üst sınırda kilosu alt sınırda en son 2 ay önce kontrole gitmiştik bu ay içinde tekrar gideceğiz bizim 7 aylıkken kan değerlerimiz de b12 miz referans arasında düşük degere yakındı 290 dı ocean marka sprey kullandık 3 ay d vitamini düşüktü tedavi edici doza başladık hala aynı devam ediyor bayram arası ve şehir dışında olduğu içşn doktoru tekrara kan vermeye henüz gidemedik geçen ay yapılacaktı normalde bu aya kaldı ben şu ara kuruyemşlerle atom yapıyorum illaki görmüştünüzdğr boyu uzuyor ala kilosu sankş hala aynı gibi bende etraftaki insanların yorumlarında bıktım usandım çokta hareketli asla yerinde durmuyor gören önce niye küçük bu çoçuk diyor hareketini görünce ee tabi et tutmaz diyor bizimde yedikçe kaka sayısı artıyor minimum 2-3 bazen 4 bu defa gittiğimizde bede yeşil alan açmasını isteyeceğim doktorundan geçirgen bagırsaktan şüpheleniyorum @Nazlı Koçak Cındız
M
Müjgan K.
26 Mart 2026 21:08
Benim kızımda öyle ,14 aylık 8 kilo ve asla yerinde durmaz çok hareketli bir. Sürü tahlil yapıldı temiz çıktı yemesi bazen iyi bazen kötü Dr bizede kalorili mama yazdı ama içmiyor napacam bilmiyorum
N
Nazlı K. C.
26 Mart 2026 21:16
Benim kızımda öyle ,14 aylık 8 kilo ve asla yerinde durmaz çok hareketli bir. Sürü tahlil yapıldı temiz çıktı yemesi bazen iyi bazen kötü Dr bizede kalorili mama yazdı ama içmiyor napacam bilmiyorum
M
Müjgan K.
26 Mart 2026 21:19
Oglumda tatlı şeyleri sevmez bir kaç mama değiştirdik içmedi ama son aldığımız pipetli heralde pipet ilgisini çekti veya tadı mı farklı bilmiyorum onu içiyor sadece belki denersiniz nurticia fortini multi fibre çilekli
A
Ahsen A. ..
27 Mart 2026 23:45
Bizimkinin aynısı bizdeki çikolatali ama bizim kız normal çilekli muzlu süt bile içmiyor market sütü yani asla kaldı ki onu sanmıyorum yeni deniyoruz bunu icmiyor toz olan varmış normal mama gibi infatrini mi ne biraz daha az kaloriliymus ama hiç yoktan iyidir deyip onu soracağım dr a çünkü bunu gic icmiyor hemen tükürüyor
M
Müjgan K.
28 Mart 2026 00:40
Valla bizim ayımız küçük olduğu için bize nutricia infartini mamayı yazmıştı zaten doktorumuz toz mama kokusu bile kötü açıkçası 9 aylıkken başlamıştı 10 kutu şeklinde rapor çıkıyor ilk bir ay 2-3 kutuyu söke saça bardakla kaşık biberonla biraz içirdim ama sonra infulanza olmuştu o zaman iştahta kesildi o günden sonra da o mamayı asla içmedi bardaktan bişeyler içmeyi seviyor normalde biraz biraz öyle içiyordu yok tadını alınca tükürmeye başladı öyle öyle 2 kutuda boşa gitti elimizde 4 kutu kaldı öyle birde o 1 yaşa kadar yazıyor ama sizin ayınız için süt gibi olanlar verilmiyor mu bende onu isteyecektim doktorunuzdan artık bir yaşına geliyor
A
Ahsen A. ..
28 Mart 2026 14:10
Bana bunu verdi işte toz ilanı yazdırmayi düşünüyordum bende ama bir yaş ve üzeri için bendekini veriyorlar genelde normal mama hazrlayip icune bunu karistrop öyle deneyecem belki öyle içer

Nur B. A.
28 Mart 2026 14:22
Bizimkinin aynısı bizdeki çikolatali ama bizim kız normal çilekli muzlu süt bile içmiyor market sütü yani asla kaldı ki onu sanmıyorum yeni deniyoruz bunu icmiyor toz olan varmış normal mama gibi infatrini mi ne biraz daha az kaloriliymus ama hiç yoktan iyidir deyip onu soracağım dr a çünkü bunu gic icmiyor hemen tükürüyor
A
Ayşe İ.
28 Mart 2026 15:49
Benim kızımda 13 aylık 7 bucuk kilo. Istah yok zorla yedirmeye calısııyorum yemiyo. Emıyo memeye guvenıyo diyorum ama az da olsa yemez mi gercekten ne yapacagımı sasırdım
M
Müjgan K.
31 Mart 2026 01:21
İnfartiniyi asla icmez kokusu zaten cocugnn ogurmesine sebep oluyor doktr bize nestlenn vardı onu vermesti kakaolu çilekli onu bile icmedik hala zayf gidyrz bakalm ne zman duzelicz,
M
Müjgan K.
31 Mart 2026 01:23
Bi sorun doktorunuza tabi mamanın üzerinde öyle yazıyor ama normal mamalar gibi 1 yaş sonrasında vardır belki mama içen bi bebekse normalde içebilir belki bizimki ne emzik tuttu ne biberon emiyor ama oda yaramıyor heralde biz normalde mama başlayalım demiştik hangisi alalım diye fikir alacaktık doktorumuz normal mamalar artık kilo aldırmaz alacak olsa emerkende alırdı dedi yüksek kalorili mama yazdı ama biberon kullanmamızı istemedi meme reddi yapmasın diye 9 aylıktı çünkü günde iki defa en fazla 240 cc içsin dedi toplamda ama 90+90 olarak bile zor içiriyordum onuda sonra bıraktı zaten biberonda tutmadı hiç suyu bile içmiyor biberondan
Yükleniyor...