22,5 Aylık Bebeğim Gece Ne Zaman Uyanmayı ve Mamayı Bırakır

131 görüntüleme
A

Asya G.

14 Nisan 2026 00:05
Bebeğim mama yiyor gündüzleri normal yemeklerden de yiyo ama uyumadan önce zaten mama veriyorum birde gece uyanıp mama yemek istiyor mamayı ne zaman bıraktırmam gerekiyor
Gultakin A.

Gultakin A.

14 Nisan 2026 00:11
Benimde oglum 19 aylik ayni sekilde normal yemeklerden yiyor ancaq yinede anne sutu icmezse kalamiyor bagiriyor vermeyince aglayib sizliyor gecede uyanib yiyor
S

Sema

14 Nisan 2026 00:11
Genelde gece acıktıkları için değilde alıştıklarından dolayı istiyorlar. Gece beslenmesini kesebilirsiniz. Mama istediğinde su vererek uyutma şekliniz nasılsa onu uygulayarak
Ç

Çağla K.

14 Nisan 2026 00:19
Sema
Genelde gece acıktıkları için değilde alıştıklarından dolayı istiyorlar. Gece beslenmesini kesebilirsiniz. Mama istediğinde su vererek uyutma şekliniz nasılsa onu uygulayarak
Bu şekilde deniyorum ama uyumuyor ne yapmalıyım
S

Sema

14 Nisan 2026 00:26
Sevdiği şeyleri yapın ninni söyleyin açın uyutma şekliniz nasıl kucakta mı ayakta mı sallıyorsunuz o bile etken oluyor yanına yatın severek uyutabilirsiniz farklı yöntemler deneyin istikrarlı olunca 1 haftada alışıyorlar
A

Asya G.

14 Nisan 2026 00:30
Sema
Sevdiği şeyleri yapın ninni söyleyin açın uyutma şekliniz nasıl kucakta mı ayakta mı sallıyorsunuz o bile etken oluyor yanına yatın severek uyutabilirsiniz farklı yöntemler deneyin istikrarlı olunca 1 haftada alışıyorlar
Mamayı bu aylarda kesmelimiyim devam mı etmeliyim
A

Asya G.

14 Nisan 2026 00:31
Çağla Karakaya
Bu şekilde deniyorum ama uyumuyor ne yapmalıyım
Ben denemedim henüz mamayı kesmeyi azalttıkça daha çok mamaya düşüyo gibi hissediyorum ama kesmelimiyim direk 2 yaşına yaklaştı
S

Sema

14 Nisan 2026 00:33
Asya Gümüş
Mamayı bu aylarda kesmelimiyim devam mı etmeliyim
Eğer kilo alımında vs yoksa 1 yaşından sonra gece beslenmesi kesiliyor. Ben kızımda kesmiştim. Osman hoca da aynısını söylüyor am yine size bağlı. Birde gece beslenmesi ne kadar çok devame derse genelde dişlerde kararma yapabiliyor. Uyuduklarında mama ağzında kalıyor o da çürüğe sebep oluyor
A

Asya G.

14 Nisan 2026 00:33
Sema
Teşekkür ederim denilen
K

Kübra E.

14 Nisan 2026 00:34
gündüz her beslenmesinde konuşun bak şuan emme zamanı ama gece olmayacak gece o da uyuyacak o yüzden şimdi bolca iç gibi gece uyuma saatimiz beslenme saati gündüz algısını çokça söyleyin. İlk gece uyanır ister zorlu geçer gündüz söylediklerinizi tekrarlayın. Söylemiştim yok diye net olun ne kadar ağlarsa ağlasın yanında olun sevin sakinleştirin ama asla vermeyin. Siz pes ederseniz sonraki denemeniz daha zor olur. Ağladım aldım daha çok ağlar yine alırım mantığı oluşmasın. Bir iki gün 1 saat direndiğini görebilirsiniz ama sonra zafer sizin
Ç

Çağla K.

14 Nisan 2026 10:28
Asya Gümüş
Ben denemedim henüz mamayı kesmeyi azalttıkça daha çok mamaya düşüyo gibi hissediyorum ama kesmelimiyim direk 2 yaşına yaklaştı
Bence kesilmeli çünkü gece beslenmesinin gün içerisinde de iştahsızlık yaptığını düşünüyorum ben ve ben de denedim azaltarak vermeyi ama olmuyor başaramıyorum farklı yollar arıyor ve deniyorum 🤷🏼♀️
Ç

Çağla K.

14 Nisan 2026 10:39
Kübra Ekmekçi
gündüz her beslenmesinde konuşun bak şuan emme zamanı ama gece olmayacak gece o da uyuyacak o yüzden şimdi bolca iç gibi gece uyuma saatimiz beslenme saati gündüz algısını çokça söyleyin. İlk gece uyanır ister zorlu geçer gündüz söylediklerinizi tekrarlayın. Söylemiştim yok diye net olun ne kadar ağlarsa ağlasın yanında olun sevin sakinleştirin ama asla vermeyin. Siz pes ederseniz sonraki denemeniz daha zor olur. Ağladım aldım daha çok ağlar yine alırım mantığı oluşmasın. Bir iki gün 1 saat direndiğini görebilirsiniz ama sonra zafer sizin
Direkt olarak mı kesmeli çünkü öyle de denedim ve gece boyu ağladı sakinleşip sakinleşip dakika başı başa sardı 2 gün boyunca zor dayandım ve pes ettim
K

Kübra E.

14 Nisan 2026 12:21
Evet direk kesmeniz mantıklı olan ama kendinizi hazır hissetmiyosanız öncesinde birkaç gün gece herkes uyur mama-meme birkaç gün sonra geceleri uyuyacak seninle olmayacak gibi cümleler kurun bebeğinizi hazırlayın. Bir verip bir vermemek çocukta kafa karışıklığı yapar. Ağladığında vermeniz daha fenası. Ağlayınca alabiliyorum daha çok ağlarsam yine alırım algısı kazanırsa çook fazla zorlanırsınız. Bebişler alışkanlık unutma konusunda bizim gibi değiller maximum bir hafta zorlar sizi sonra bir bakmışsınız gece deliksiz uyuyor. Uyanır uyanmaz aç olacaktır ama.. ben bu şekilde bıraktırdım ilk 3 gün krizliydi ama konuştuk olmayacak demiştim diye sürekli söyledim gündüzü bekleyelim gündüz olsun gelicek ama şimdi yok uyuyalım gündüz olsun gibi cümlelerle. Anlamıyor görünüyordu ama anlıyormuş ☺️ sonra boynuma sarılıp uyuya kalmalar başladı ve atlattık. Süreciniz kesinlikle kolay değil ama pes etmeyin
Ç

Çağla K.

14 Nisan 2026 13:07
Kübra Ekmekçi
Evet direk kesmeniz mantıklı olan ama kendinizi hazır hissetmiyosanız öncesinde birkaç gün gece herkes uyur mama-meme birkaç gün sonra geceleri uyuyacak seninle olmayacak gibi cümleler kurun bebeğinizi hazırlayın. Bir verip bir vermemek çocukta kafa karışıklığı yapar. Ağladığında vermeniz daha fenası. Ağlayınca alabiliyorum daha çok ağlarsam yine alırım algısı kazanırsa çook fazla zorlanırsınız. Bebişler alışkanlık unutma konusunda bizim gibi değiller maximum bir hafta zorlar sizi sonra bir bakmışsınız gece deliksiz uyuyor. Uyanır uyanmaz aç olacaktır ama.. ben bu şekilde bıraktırdım ilk 3 gün krizliydi ama konuştuk olmayacak demiştim diye sürekli söyledim gündüzü bekleyelim gündüz olsun gelicek ama şimdi yok uyuyalım gündüz olsun gibi cümlelerle. Anlamıyor görünüyordu ama anlıyormuş ☺️ sonra boynuma sarılıp uyuya kalmalar başladı ve atlattık. Süreciniz kesinlikle kolay değil ama pes etmeyin
Çok çok sağolun tekrardan başlamak için motivasyon oldu
K

Kübra E.

14 Nisan 2026 13:10
Çağla Karakaya
Çok çok sağolun tekrardan başlamak için motivasyon oldu
Sabır ve kolaylık diliyorum 🙏
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir