22 Derece Oda Sıcaklığı

104 görüntüleme
N

Nisa ..

25 Aralık 2025 20:16
11 aylık bebeğim uyurken hep üstünü açıyor kapatsam bile kendini itiyor . ben üşüyorum onunda üşüdüğünü düşünüyorum odamızın sıcaklığı 22 derece . bebekler için 20-24 derece ideal olduğu belirtiliyor ama kendim üşüdüğün içinşüpheye düşüyorum. doğru olan nedir ?
Ümran A.

Ümran A.

25 Aralık 2025 20:19
Bebekler biz gibi üşümüyormuş onlarda kahverengi doku denilen kişiyi sıcak tutan doku daha fazla olduğu için ideal sıcaklık 20-24 derece hatta 20-22 dereceymiş. Bana da ben üşüdüğüm için bebeğimin de üşüdüğü düşüncesi yer yer ağır bassa da ideal sıcaklıkta tutmak onların sağlığı için daha iyi 🐣
N

Nisa ..

25 Aralık 2025 20:20
teşekkür ederim🎀
İ

İpek B. Z.

25 Aralık 2025 20:23
Ensesine ve sırtına dokunun, soğuksa üşümüştür. Ellerini altina sokup popoyu hafif kaldirarak yatmalari da üsüme belirtisiymis. Ama muhtemelen üsümüyordur. Ümran hanimin dediği gibi. Yazin bebeğim kask kullaniyordu (tedavimiz bitmek üzere), kaskla oda sıcaklığı en fazla 21 derece olacak dediler, ben donuyordum klimadan ama oğlum gayet memnundu halinden😅
N

Nisa ..

25 Aralık 2025 20:29
teşekkür ederim dediğiniz gibi bakıcam 💖 sizede çok geçmiş olsun.
G

Gamze M.

28 Aralık 2025 14:47
Doktorumun dediğini iletiyorum ‘bebekler üşümez’. Ümran hanımın dediği gibi bebeklerin yağ dokuları çocuk ve yetişkinlerden farklı kahverengi yağ dokusuna sahipler ve bu dokular 20-24 derecede çalışıyormuş ortam sıcak olursa bana ihtiyaç yok deyip çalışmazmış. Eğer bebeğinizi üşüyor diye kat kat giydirirseniz onun için iyi bir şey olmayacak ileride vücut kendi ısısını ayarlamakta zorlanırmış kolay üşüyüp kolay terlerlermiş o yüzden ben de 22-24 derece tutuyorum odayı ve üstünde sadece zıbın oluyor bazen ayakları çok çok soğuk gelirse çorap giydiriyorum. Büyüklerimiz sürekli örtmek istiyorlar defalarca anlattım ama onlar bizleri öyle büyüttükleri için öyle biliyorlar en son doktora birlikte anlattırdım ondan sonra daha bir uyumlu oldular 😊
N

Nisa ..

30 Aralık 2025 20:43
teşekkür ederim 🎀 evet ayakları buz gibi oluyor bende vicdan yapıyorum ya da üşüdüğü içinmi uyandı bir anda falan diye 😀

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir