22 Aylık Pütürlü Yiyememe :(
155 görüntüleme
Ö
Özge D.
8 Aralık 2025 10:55
Merhaba oğlum 22 aylık malesef bebekliğinde blender kullandığım için ona alıştı şuanda yemeklerinde sebze çorbaları püreler vs yapıyorum çok nadir kıymalı makarna falan yiyor köfte yiyor. Çiğnemeyle ilgili sorunu yok elinde elma ceviz badem herşeyi yiyor sadece öğünlerinde pütürlü şeyler yemek istemiyor direkt yutmak istiyor. Bazen çorbalarına bulgur koyuyorum pütürlü olsun diye öyle de yiyor yani pütürlü yiyor aslında ama bir yemeği ezmeden yada blenderdan geçirmeden normal yemiyor. Nasıl alıştıracağım çok üzülüyorum artık kocaman oldu bizimle sofrada yesin istiyorum ama herşeyi fırlatıyor döküyor asla oturup yemiyor :(
A
Aslı T.
9 Şubat 2026 20:13
Alıştırabildiniz mi özge hanım ? Biz de aynı dertten muzdaripiz
Ö
Özge D.
7 Nisan 2026 13:14
Aslı hanım kusura bakmayın mesajını yeni görüyorum malesef alıştıramadım ama yavaş yavaş masada bizimle de bazı şeyleri yemeye başladı, mesela makarna, patates kızartması köfte gibi en azından hayır demeyecek şeylerle başlıyım dedim buna şükür
H
Humeyra K.
7 Nisan 2026 23:04
Merhabalar benim de kızım 22 aylık, dediğiniz gibi bende blender yaptım, çünkü yemiyordu hicbi sey ek gıdanın başından beri. Şimdi de saydığınız gibi püre çorba yiyor, köfteyi hiç yemedi kıymayı tavuğu sadece çorbanın içinde yiyor , çok üzülüyorum bu geçecek mi bilmiyorum
N
Nazlı D.
8 Nisan 2026 00:17
Ben hep ek sürecinde blw yaparak verdim yani ezerek hiç blender kullanmadım o yüzden problem yaşamadım 12. Ayına kadar çok istahlıydı işten dolayı ayrılık yaşadık sonrasında iştahsızlık başladı akşamları iş çıkışı aldığımda akşam yemeğin de de aynı problemi yaşamaya başladık 1 ay önce işten ayrıldım aynı sorun devam ediyordu şuanda 18 aylık 2 hafta önce eşim Instagramdan bir video attı ve denedim gerçekten işe yaradı her öğümüzde ek gıda geçtiğinden beri hep bizim yiyordu zaten alışkanlık kazansın diye attığı video da anne çocuğun tabağındaki yemekten alıyor yiyor ve sonra çocuğa ağzını açıp gösteriyor çocuk sonrasında kendisi annenin yediği yemekten alıp yiyor ertesi gün kahvaltı da bunu denedim ama ve oldu şuanda problemimiz ortadan kalktı sizde onun tabağından ne yiyorsa alın nasıl çiğnediğinizi ağzınızı açarak yani onun görebileceği şekilde çiğneyip yutun ve ona da gösterin bu şekilde öğreneceğini düşünüyorum bence çiğmeyi tam net bilmiyor olabilir